Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αντώνης Αντωνάκος
Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος

Ο νέος λαϊκισμός των «Μετοίκων»

Ο νέος λαϊκισμός των «Μετοίκων»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασφαλιστικά Ταμεία, Ασφαλιστικές Εισφορές, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Πατέλης, Λίστα Λαγκάρντ, Πάνος Τσακλόγλου, Συνταξιούχοι, Χρηματιστήριο,

Η δημοκρατική διακυβέρνηση απαιτεί διαφάνεια και ειλικρίνεια. Απαιτεί διαβούλευση, ανταλλαγή επιχειρημάτων, παράθεση στοιχείων και εξαντλητική επεξεργασία των δεδομένων.

Η εργαλειοποίηση των συναισθημάτων προκειμένου να χειραγωγηθούν οι πολίτες και να γίνουν αποδεκτές δυσάρεστες πολιτικές μαρτυρούν αντιδημοκρατική νοοτροπία.

Όταν φέρνεις αντιμέτωπες δύο κοινωνικές ομάδες διολισθαίνεις σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Η δημιουργία «εχθρών» -που στρέφει την μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης- ήταν και είναι χαρακτηριστική και συνηθισμένη πρακτική σε ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Δύο συνεντεύξεις στο ΒΗΜΑ, εξωκοινοβουλευτικών κυβερνητικών στελεχών, αποτελούν ένα «λαμπρό» δείγμα αυτής της αντιδημοκρατικής πρακτικής.

Τον «χορό» άνοιξε ο Αλέξης Πατέλης (30/8/20) με το κραυγαλέο και λαϊκίστικο πρωτοσέλιδο:

«Σταματάμε να παίρνουμε τα λεφτά των νέων και να τα δίνουμε στους συνταξιούχους»!

Παρέδωσε την «σκυτάλη» στον Πάνο Τσακλόγλου ο οποίος το διατύπωσε λίγο πιο γλυκά: «Ιερά τα δικαιώματα των συνταξιούχων, ιερά και των νέων εργαζομένων»!

Το γεγονός ότι ο μεν πρώτος έχει μακρά προϋπηρεσία σε διεθνείς κερδοσκοπικούς οργανισμούς (Merrill Lynch, G.Sachs, κ.λπ.) ενώ ο δεύτερος ήταν σύμβουλος του Πρωθυπουργού της χρεωκοπίας (Παπανδρέου) ίσως είναι σύμπτωση.

Αν έλεγαν όλη την αλήθεια το πρόβλημα θα ήταν μικρότερο. Αλλά δεν την λένε. Τα «λεφτά των νέων» δεν τα «δίνουνε στους συνταξιούχους».

Τα λεφτά των νέων και των συνταξιούχων δόθηκαν, δίνονται και ελπίζουμε να σταματήσουν κάποτε να δίνονται για να στηρίξουν μια παρασιτική-μεταπρατική οικονομία η οποία στηρίζεται σε γυάλινα πόδια.

Στηρίζεται στην φοροδιαφυγή, στην εισφοροδιαφυγή, στα κόκκινα δάνεια, στις κρατικές προμήθειες, στις υπερκοστολογημένες εργολαβίες, στον «κατακλυσμό» των αυθαιρέτων, στο λαθρεμπόριο, κ.λπ..

Η Ε.Ε. λέει: «Εισπράξτε τον Φ.Π.Α. για να μειώσετε τους φόρους» και τον υπολογίζει μόνο για το τελευταίο έτος στα 7,4 δισ.! Δηλαδή, κύριε Τσακλόγλου, για μια 20ετία 148 δίσ., ήτοι περισσότερα από τα τρία τέταρτα του Δημοσίου Χρέους. Αλλά για αυτά δεν λέτε τίποτα.

Όπως δεν λέτε και για το γεγονός ότι για δεκαετίες τα αποθεματικά των ταμείων ήταν άτοκα ή με επιτόκια πολύ χαμηλά για να «στηριχθεί η ανάπτυξη».

Αρκετή από αυτή την «ανάπτυξη» θα υπήρχε στην αείμνηστη λίστα Λαγκάρντ που «έθαψε» ο κύριος Παπακωνσταντίνου.

Δεν λέτε τίποτε για την φούσκα-ληστεία του Χρηματιστηρίου και τις προεκλογικές «επενδύσεις» της ΔΕΚΑ.

Δεν λέτε τίποτα για το «κούρεμα» των αποθεματικών (12 δισ.) με το PSI.

Δεν λέτε τίποτα για την «κοινωνική πολιτική» που διαχρονικά ασκείται μέσα από το ασφαλιστικό σύστημα ενώ έπρεπε να είναι ανεξάρτητη με την μορφή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Ασφαλώς και «είναι ιερά τα δικαιώματα των νέων» αλλά γιατί σε αντιπαράθεση με τους συνταξιούχους;

Δώρο στους νέους είναι η μείωση εισφορών ή δώρο σε μια «αγορά» της οποίας το μεγαλύτερο μέρος χαρακτηρίζει την στρέβλωση της οικονομίας.

Δεν είναι πιο ιερό δικαίωμα η ασφαλιστική κάλυψη;

Τι κάνετε για να χτυπήσετε την μαύρη εργασία; Δεν είναι ιερό δικαίωμα η τήρηση του ωραρίου εργασίας;

Οι αποδοχές επιβίωσης; Η τήρηση των κανόνων ασφαλείας; Γι’ αυτά τι κάνετε;

Ο λαϊκισμός της «Αλλαγής» είχε βαρύ οικονομικό και κοινωνικό τίμημα. Αυτός και οι διεθνείς κερδοσκόποι ευθύνονται σε τελική ανάλυση για το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέοι, όχι οι συνταξιούχοι.

Καλωσορίσατε λοιπόν αλλά ελπίζουμε να αφήσετε πίσω σας τις κακές αποσκευές σας.

 • Τρόμος ο Δένδιας στην Τουρκία – Η «Milliyet» σε υστερία τον κατηγορεί ότι είναι «αντιτούρκ» για να γίνει πρωθυπουργός
  Διπλωματικά και Παραδιπλωματικά
  Μεγάλο «νταλκά*» έχουν οι Τούρκοι με τον Νίκο Δένδια. Τρώνες «φρίκες» συνεχόμενες, μην μπορώντας να ξεχάσουν τόσο την αντιπαράθεση με τον Μεβλούτ στην Άγκυρα όσο και τα άλλα «χουνέρια**» που τους έχει κάνει, είτε στη Λιβύη, είτε στα Βαλκάνια, είτε...
 • Οι αποτυχίες του Ιλαρίωνα του «ρωσικού κόσμου» που θέλει Εκκλησία της «Μακεδονίας»
  Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  Giuseppe Verdi, La Traviata: Act III. "Addio, del passato bei sogni ridenti" Addio, del passato Bei sogni ridenti Le rose del volto Già sono pallenti Ο γράφων ομολογεί, σχεδόν με συντριβή ψυχής, ότι δεν αισθάνεται κάποια ιδιαίτερη έλξη για το λυρικό μελόδραμα, εξαιρουμένων κάποιων, μετρημένων...
 • Κακόγουστη «όπερα Μπούφα» η δήθεν ανεξαρτητοποίηση της φιλορωσικής Εκκλησίας Ουκρανίας από τη Μόσχα
  Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  «G. Verdi, RIGOLETTO Ch'hai di nuovo, buffon? Che dell'usato Più noioso voi siete». Επί του πιεστηρίου, όπως έλεγαν παλιά όταν πρόκυπτε κάποια έκτακτη είδηση ενώ το φύλλο της εφημερίδας είχε ήδη σταλεί στους λινοτύπες. Επί του πιεστηρίου, λοιπόν, για τις αποφάσεις της Συνόδου της Μητροπόλεως...