Ισλαμικό ΚράτοςΕθνικές Εκλογές 2023
Στέφανος Μυτιληναίος
Αρθρογράφος, Συγγραφέας

Οι μουσουλμάνοι δεν είναι εχθροί μας – Εχθροί είναι οι τζιχαντιστές και ο Ερντογάν

Οι μουσουλμάνοι δεν είναι εχθροί μας – Εχθροί είναι οι τζιχαντιστές και ο Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγία Σοφία, Ισλάμ, Ισλαμιστές, Μουσουλμάνοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Στέφανος Μυτιληναίος, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Μουσουλμάνοι ηγέτες και επιφανείς θεολόγοι από όλο τον κόσμο καταδικάζουν τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Ο Δρ. Sayyid Syeed, ηγέτης της μεγαλύτερης οργάνωσης μουσουλμάνων στη Βόρεια Αμερική (ISNA), χαρακτήρισε τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί «ιερόσυλη πράξη» που την απαγορεύει το Κοράνι (40:22).

Ο Mouhanad Khorchide, μουσουλμάνος θεολόγος στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, τονίζει ότι, κάθε τέμενος που χρησιμοποιείται ως εργαλείο εξουσίας αναθεματίζεται στο Κοράνι ως «ανίερο τζαμί».

Η μουσουλμάνα φεμινίστρια Seyran Ateş, δημιουργός ενός φιλελεύθερου τζαμιού στο Βερολίνο, γράφει ότι «ολοένα και περισσότεροι Τούρκοι απομακρύνονται από την πίστη -αυτό είναι έργο του Erdoğan και των Αδελφών Μουσουλμάνων. Ποιος θέλει ένα Ισλάμ που καθοδηγείται από μεγαλομανείς; Το υποτιθέμενο τζαμί του με λυπεί και με θυμώνει».

Ο Ιμάμης του Μιλάνου, Yahya Pallavicini, δήλωσε ότι, «στην ιστορία του Ισλάμ, όταν οι σοφοί μας επισκέπτονταν μια συναγωγή, ένα μοναστήρι, ένα νεκροταφείο, σέβονταν πάντα την ταυτότητα των χώρων αυτών. H Αγία Σοφία έπρεπε να συνεχίσει να είναι μόνο μια βασιλική εκκλησία, διότι «οι χώροι λατρείας πρέπει να χρησιμοποιούνται ακριβώς για τον λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκαν».

Αλλά και ο μουφτής της Κομοτηνής δήλωσε ότι «όπως φαίνεται και από το όνομα, Αγιά Σοφιά, είναι ένας χριστιανικός ναός».

Συμπέρασμα: Πουθενά το Ισλάμ δεν προτρέπει να μετατρέπονται οι εκκλησίες σε τζαμιά.

Αυτή την ιεροσυλία την ξεκίνησαν οι Οθωμανοί Τούρκοι και τη συνεχίζουν έως και σήμερα.

Οφείλουμε να συνεννοηθούμε στο εξής απλό: Αντίπαλός μας δεν είναι ο αλλόθρησκος, ο διαφορετικός, αλλά ο φονταμενταλισμός, η μισαλλοδοξία, ο φανατισμός, η θεοκρατία, η τυραννία, η βαρβαρότητα δηλαδή.

Αντίπαλοί μας δεν είναι οι μουσουλμάνοι. Είναι οι τζιχαντιστές, το πολιτικό Ισλάμ, η συμμορία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Σας βεβαιώ ότι έχουμε πολλούς μουσουλμάνους συμμάχους απέναντι στον Ερντογάν.

Και μόνο εμείς οι Έλληνες, από όλα τα έθνη της Δύσης, μπορούμε να λειτουργήσουμε ως συγκολλητική ουσία σε μια τέτοια συμμαχία της λογικής, χριστιανών και μουσουλμάνων, απέναντι στον ισλαμοφασισμό.

Ο ρόλος μας αυτός είναι αναντικατάστατος και κατοχυρωμένος από την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Προφανώς και όταν αναφέρομαι σε Έλληνες εννοώ ανθρώπους εξέχοντες και ευφυείς, που μετέχουν στην ελληνική παιδεία και τον Ορθό Λόγο.

Δεν περιλαμβάνω σε αυτή την ελληνικότητα χυδαίους και αγράμματους πατριδοκάπηλους ελληνόφωνους ή απάτριδες ιδιώτες γιάπηδες.

Μιλώ για μια ελίτ που αφού διήλθε μέσω των φλογών της σκέψεως κατανόησε σε μια έκλαμψη λογικής τον Τρόπο.

 • Η πτώση της «Αυτοκρατορίας των ψευδαισθήσεων»
  Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  Όταν θέτεις λάθος ερωτήματα είναι φυσικό να προκύπτουν στρεβλές απαντήσεις. Έτσι, ο Παντελής Καψής, θέτοντας το ερώτημα των αιτίων της κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ -στο βιβλίο του ”Η ΠΤΩΣΗ”- και αναζητώντας την απάντηση μεταξύ εκείνων που πιστεύουν ότι ”κατέρρευσε επειδή έβαλε...
 • «ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ» – Ας ελπίσουμε ότι το ανέκδοτο «ΣΥΡΙΖΑ» θα τελειώσει με συνοπτικές διαδικασίες
  Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  Το μεγάλο πολιτικό κατόρθωμα του Ανδρέα ήταν ότι έχτισε μια πλατιά κοινωνική συσπείρωση επειδή «διάβασε» σωστά την ταξική συγκρότηση της ελληνικής κοινωνίας των δεκαετιών του 1970-1980. Ο Ανδρέας δεν απευθύνθηκε στον «λαό» γενικώς και αορίστως, απευθύνθηκε στους «μη προνομιούχους», πρωτίστως στους...
 • Η λαϊκή ψυχή και η εξουσία
  Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  «Η ηγεσία μας έχασε σε τέτοια έκταση το αίσθημα του καθήκοντος, ώστε να θεωρείται επικίνδυνη για το μέλλον του τόπου, ενώ ο λαός μας, ένας λαός που αντιμετώπισε πάντοτε με νοσηρό συναισθηματισμό τα πολιτικά του προβλήματα, κατατρύχεται ήδη από ψυχώσεις. »Είμαι...