Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Στέφανος Μυτιληναίος
Αρθρογράφος, Συγγραφέας

Με τη Συμφωνία των Πρεσπών πήραμε τη Βόρεια Μακεδονία προτεκτοράτο

Με τη Συμφωνία των Πρεσπών πήραμε τη Βόρεια Μακεδονία προτεκτοράτο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Νίκος Κοτζιάς, Σκόπια,

Με τη Συμφωνία των Πρεσπών πήραμε τη Βόρεια Μακεδονία προτεκτοράτο.

Αυτό αποδεικνύεται όχι μόνο με «ήπια» (soft) αλλά και με «σκληρή» (hard) ισχύ, αφού η περίκλειστη αυτή μικρή χώρα έχει τεθεί υπό την προστασία (protection) της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Με τα αφτιά μου έχω ακούσει Αμερικανούς αξιωματούχους να λένε ότι η χώρα αυτή έγινε μια «μικρή αδελφή» της Ελλάδας.

Υπενθυμίζω ότι «μικρές αδελφές» αποκαλούμε εμείς οι Έλληνες επίσης τη Βόρεια Ήπειρο και την Κύπρο και κάτι «σημαίνει» όταν το λέμε.

Με τα αφτιά μου επίσης έχω ακούσει να μας λένε, ευθέως, ότι η ηγέτιδα δύναμη στην περιοχή είστε εσείς και έχετε την ευθύνη αυτών των κρατών. Προτεκτοράτα, δηλαδή.

Αυτά, ό,τι και να μου πείτε, δεν αλλάζουν τη γνώμη μου, γιατί εγώ ήμουν εκεί όταν ειπώθηκαν και όχι εσείς.

Τώρα, γιατί δύο χρόνια μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν υλοποιούνται με συνέπεια και αφοσίωση τα συμφωνηθέντα, που εξυπηρετούν ένα πολιτισμικό και συνάμα κοινωνικό εξελληνισμό της χώρας αυτής, την ώρα που οι Βούλγαροι «αλωνίζουν» εκεί πάνω, με στόχο τη βουλγαροποίηση του σλαβόφωνου πληθυσμού, προφανώς δεν ευθύνεται η Συμφωνία.

Η Συμφωνία είναι έργο υψηλής διπλωματικής τέχνης και ευφυίας, απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την εθνική γραμμή που είχαμε για πλήρη ελληνοποίηση της Μακεδονίας στις αρχές του 2Οου αιώνα και που εάν την είχε συνάψει μια άλλη δύναμη, ας πούμε η Τουρκία, θα τους είχε ήδη «καταλάβει» κανονικά και θα τους είχε κάνει όλους Τούρκους εκεί πάνω.

Δείτε απλά τι κάνει η Τουρκία στα κατεχόμενα εδάφη της Βόρειας Συρίας, για να έχετε μια ιδέα.

Θεωρώ ότι, επειδή συμπληρώνουμε σχεδόν ένα αιώνα μιζέριας και εσωστρέφειας, απότοκο της Μικρασιατικής Καταστροφής, έχουμε λησμονήσει τον εξωστρεφή ελληνότροπο κοσμοπολιτισμό μας και δυστυχώς στερούμαστε αρκετών ικανών στελεχών διακομματικά που να υλοποιούν τέτοιες «επεκτατικές» πολιτικές.

Έχουμε μπλέξει με «αριστερούς» και «δεξιούς» πουρκουάδες.

Έχουμε κλειστεί μέσα στα σύνορά μας και κλαίμε τη μοίρα μας, όχι ως Έλληνες, αλλά ως ραγιάδες και κολίγοι δουλοπάροικοι.

Με τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Νίκος Κοτζιάς μεγάλωσε εδαφικά την Ελλάδα, όχι με τον τρόπο που φαντάζονται οι μωροεθνικιστές, αλλά με τον τρόπο που στην εποχή μας «κατακτώνται» εδάφη και πόροι.

Το έλεγε εμμέσως, «η χώρα αυτή γίνεται γεωγραφική μας προέκταση», αλλά που να καταλάβουν τι εννοούσε.

Το ίδιο έλεγαν δημόσια και οι Αμερικανοί, αλλά που να ακουστούν μέσα στις κραυγές και τα συνθήματα.

Στην τελική οι Αμερικανοί πήραν αυτό που ήθελαν, δεν θα μας κάνουν και με το ζόρι περιφερειακή δύναμη εάν εμείς είμαστε λοβοτομημένοι.

Είμαι πολύ υπερήφανος που υπερασπίστηκα την επέκταση της πατρίδας μου και θλίβομαι απεριόριστα που δεν προχωράνε οι σχεδιασμοί.

Εάν δεν ξεκινήσει άμεσα ο εξελληνισμός της Βόρειας Μακεδονίας σας προειδοποιώ ότι σε 20 χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί ο εκβουλγαρισμός της και πάλι θα έχουμε πρόβλημα στα βόρεια σύνορά μας.

Είναι πολύ κρίμα να χαθεί μια τέτοια ευκαιρία.

Είναι πολύ κρίμα να μην έχουμε αστική τάξη με εθνικό πρόσημο να στηρίζει το μεγάλωμα της πατρίδας, μόνο κάτι παρασιτικούς ολιγάρχες και χυδαίους κοτζαμπάσηδες να παριστάνουν την εγχώρια ελίτ.

Πώς θα αναστηθεί η Ελλάδα με τέτοια αχρηστία παντού, είναι μια έγνοια που δεν με αφήνει πολλά βράδια να κοιμηθώ.

  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
    Σύμφωνα με κάποιους Αμερικανούς αναλυτές, η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ «σχεδιάστηκε σκόπιμα ώστε να μπορεί να αναχαιτιστεί», δηλαδή ως πρόσχημα του Ιράν προς την κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ότι υπερασπίστηκε την τιμή του δίχως να...
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
    Το αίτημα για πρόωρες εκλογές διχάζει και υπονομεύει την απαραίτητη εθνική ενότητα της χώρας απέναντι σε δύσκολες προκλήσεις. Τόσο οι ενδείξεις των δημοσκοπήσεων όσο και οι παραδοχές των ίδιων των ηγετών της αντιπολίτευσης δείχνουν ότι τα κεντροαριστερά κόμματα θα είναι σε...
  • Η φύση του σκορπιού
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    «Ο Καραμανλής ήταν πάντοτε αποφασισμένος να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας […] «Ο Καραμανλής δεν μπορούσε να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας χωρίς τη δική μου βοήθεια. […] Και με κάλεσε για να τον κάνω πρόεδρο της Δημοκρατίας διότι αλλιώς δεν θα...