Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Νατάσα Γκαρά
Δημοσιογράφος. Βουλευτής

Αναμένουμε από την κυβέρνηση μία ενεργή υπεύθυνη πατριωτική στάση απέναντι στην Τουρκία

Αναμένουμε από την κυβέρνηση μία ενεργή υπεύθυνη πατριωτική στάση απέναντι στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Έβρος, Μετανάστες, Νατάσα Γκαρά, Προοδευτική Συμμαχία, Πρόσφυγες, ΣΥΡΙΖΑ, Τουρκία,

Η κατάσταση στον Έβρο είναι ιδιαίτερα ανησυχητική και το μέλλον δεν προμηνύεται ευοίωνο. Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί το προσφυγικο-μεταναστευτικό ως ένα όπλο για να ικανοποιήσει δικούς του γεωπολιτικούς σκοπούς, εις βάρος της Ελλάδας, της Ευρώπης αλλά και των ίδιων των προσφύγων και μεταναστών.

Τις τελευταίες μέρες η τουρκική προκλητικότητα εντείνεται, ξεπερνώντας κάθε όριο.

Πρόσφυγες και μετανάστες αποσύρθηκαν από τη μεθοριακή γραμμή, αλλά εντάσεις και παραβιάσεις εξελίσσονται από τις ίδιες τις τουρκικές Αρχές, μέχρι και απειλητικές δηλώσεις από τους κορυφαίους υπουργούς του Ερντογάν.

Σήμερα, που επείγει η εθνική συνεννόηση και η ένταση της διεθνούς παρουσίας και δυναμικής της Ελλάδας, η απουσία διπλωματικών ενεργειών της Κυβέρνησης δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες.

Όπως και το γεγονός ότι δεν αποδέχεται την πρόταση Τσίπρα για σύγκλιση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, όπως είχε κάνει ο ίδιος τον Μάρτιο του 2016.

Η μη κατάθεση αιτήματος για: κυρώσεις της ΕΕ κατά της Τουρκίας, μετεγκατάστασης προσφύγων στις χώρες της ΕΕ από την Ελλάδα και επανεγκατάστασης από την Τουρκία προσφύγων στην ΕΕ, ήταν η μία έκφραση της αδράνειας της κυβέρνησης.

Εφόσον εξελίσσονται πλέον προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας στα σύνορα, προκαλώντας ακόμη και φθορές ελληνικής περιουσίας, απαιτείται η αξιοποίηση όλων των διπλωματικών «όπλων» για την κατοχύρωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, που περιλαμβάνουν διπλωματικές θεσμικές αντιδράσεις αλλά και γεωπολιτικές πρωτοβουλίες για την αλλαγή συσχετισμών σε γεωπολιτικό κι ευρωπαϊκό επίπεδο προς όφελος της Ελλάδας.

Αναμένουμε επιτέλους από την Κυβέρνηση μία ενεργή υπεύθυνη πατριωτική στάση απέναντι στην εντεινόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας.

  • Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    Αποδεικνύοντας την «έκπτωση» των πολιτικών ηθών οι «εκπρόσωποι» μας αντάλλαξαν «φιλοφρονήσεις» σκορπίζοντας ρίγη ενθουσιασμού στους «κλακαδόρους» τους. Το γεγονός ότι οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στην άκρως ελλειμματική «δημοκρατία», με την αποχή να πλησιάζει το 50%, δεν τους απασχολεί. Το πολιτικό «φτύσιμο»...
  • «Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
    Don Lope de Aguirre : I am the wrath of God. Who else is with me? Werner Herzog, Aguirre, der Zorn Gottes (Aguirre, the wrath of God, 1972) (Περί «ρωσικού κόσμου», μέρος β΄ Διαβάστε το ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΕΔΩ) Στο δεύτερο...
  • Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
    «Each wrong idea we follow is a crime committed against future generations. » Arthur Koestler, «Darkness at Noon» Αγαπητέ αναγνώστη, το σχόλιο που ακολουθεί είναι ένα συμπλήρωμα σε άρθρο του γράφοντος που δημοσιεύθηκε στην φιλόξενη ιστοσελίδα της ΚΑΘΕΔΡΑΣ στις 20 Νοεμβρίου 2023...