Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Στέφανος Μυτιληναίος
Αρθρογράφος, Συγγραφέας

Η Τουρκία απειλεί «ανθρωπιστικά» με 1 εκ. πρόσφυγες εάν δεν γίνει το δικό της

Η Τουρκία απειλεί «ανθρωπιστικά» με 1 εκ. πρόσφυγες εάν δεν γίνει το δικό της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ισλαμιστές, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Τα τελευταία 24ωρα ο ένας Γερμανός αξιωματούχος μετά τον άλλον «ανησυχούν» για νέο προσφυγικό «τσουνάμι» 1.000.000 ανθρώπων από τη Συρία και συγκεκριμένα από την επαρχία της Ιντλίμπ.

Την αρχή έκανε ο Χορστ Ζεεχόφερ, ακολούθησε ο Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ και το Σάββατο το είπε και ο Χάικο Μάας.

Δεν νομίζω να ξαφνιάζεται κανείς, είχα προειδοποιήσει για προσφυγικές ροές 1 εκ. ανθρώπων στις 22 Ιανουαρίου καλεσμένος στο «Αποκαλυπτικό Δελτίο».

Είναι μονόδρομος αυτές οι ροές μέσω Τουρκίας να περάσουν στην Ελλάδα; Όχι.

Η Τουρκία έχει καταλάβει εδάφη στη βόρεια Συρία εδώ και 3,5 χρόνια, υποτίθεται για να δημιουργήσει σε αυτά «ζώνη ασφαλείας» και να φιλοξενεί εκεί τους πρόσφυγες.

Άρα, εύλογο το ερώτημα, γιατί αυτοί οι 1 εκ. άνθρωποι δεν κατευθύνονται στη «ζώνη ασφαλείας» της Τουρκίας, που είναι δίπλα τους, αλλά ωθούνται -ναι ωθούνται- μέσω Τουρκίας να περάσουν στην Ελλάδα;

Απαντώ: α) Η Τουρκία εκβιάζει με αυτό το προσφυγικό κύμα για να αντλήσει δισ. ευρώ από την ΕΕ.

β) Η Τουρκία εκβιάζει με αυτό το προσφυγικό κύμα για να σταματήσει η επιχείριση απελευθέρωσης της Ιντλίμπ από τον συριακό στρατό, διότι έχει σχέδιο ίδρυσης ψευδοκράτους στη βόρεια Συρία (όπως στη βόρεια Κύπρο) στο οποίο συμπεριλαμβάνει και την Ιντλίμπ.

γ) Σε περίπτωση που τα δύο πρώτα δεν της «βγουν», η Τουρκία θα ωθήσει αυτούς τους ανθρώπους προς την Ελλάδα επειδή είναι τζιχαντιστές και ισλαμιστές και δεν θέλει να τους έχει εντός της επικράτειάς της, επειδή φοβάται ότι θα στραφούν εναντίον της κατηγορώντας το καθεστώς Ερντογάν ότι τους πούλησε, ώστε να τους ξεφορτωθεί και παράλληλα να τινάξει τη χώρα μας στον αέρα και από θέση ισχύος να μας σύρει, έτσι αποσταθεροποιημένους, σε «διπλωματική» συνθηκολόγηση.

Μεταξύ των ανθρώπων από τη Β/Δ Συρία υπολογίζονται περίπου 70.000 άνδρες μέλη σε διάφορες ένοπλες εξτρεμιστικές οργανώσεις – οι περισσότεροι σε παρακλάδια της Αλ Κάιντα.

Δηλαδή, η Τουρκία ετοιμάζεται να μας στείλει 1 εκ. πρόσφυγες με 70.000 από αυτούς «στρατό».

Ο μόνος τρόπος να σταματήσει η Τουρκία την υλοποίηση των σχεδιασμών της είναι η σαφής διαμήνυση ότι θα τη χτυπήσουμε στρατιωτικά τόσο ισχυρά που θα καταρρεύσει και θα διαμελιστεί.

Αυτό που καταφέρνουμε από το 2016 είναι να δίνουμε παρατάσεις στο αναπόφευκτο.

Και μην μου αρχίσετε τα φιλειρηνικά, η συνθηκολόγηση δεν είναι ειρήνη.

Ζώνες ασφαλείας στο έδαφος της Τουρκίας

Μία άλλη λύση θα ήταν η δημιουργία «ζώνης ασφαλείας» κατά μήκος των παραλίων της Τουρκίας που θα τελεί υπό διεθνή εντολή, δηλαδή τα τουρκικά παράλια να τεθούν προσωρινά -για μια πενταετία- υπό την αστυνόμευση του ΟΗΕ, με ανάπτυξη κυανόκρανων σε αυτά, ώστε να σταματήσουν εκείνοι τις ροές προς την Ελλάδα και την ΕΕ αφού η τουρκική Αστυνομία αδυνατεί.

Παράλληλα, να αποχωρήσει ο τουρκικός στρατός από όλα τα εδάφη που κατέχει στη βόρεια Συρία, αναλαμβάνοντας και σε αυτά τον έλεγχο κυανόκρανοι.

Θα υπενθυμίσω ότι οι Γερμανοί είχαν προτείνει πριν μερικούς μήνες στην Τουρκία να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο η «ζώνη ασφαλείας» στη βόρεια Συρία.

Με δύο τέτοιες «ζώνες ασφαλείας», μια στα τουρκικά παράλια στο Αιγαίο και μια άλλη στη βόρεια Συρία, λύνεται το προσφυγικό – μεταναστευτικό, σταματά και ο πόλεμος στη Συρία.

Εάν κριθεί απαραίτητο, να δημιουργηθεί και τρίτη «ζώνη ασφαλείας» στην ανατολική Θράκη, ανατολικά του ποταμού Έβρου σε βάθος τουλάχιστον δέκα χιλιομέτρων.

Ο πόλεμος στη Συρία συνεχίζεται εξαιτίας της τουρκικής στρατιωτικής εισβολής στο έδαφός της.

Το πρόβλημα παντού, σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο, Κύπρο, Συρία, Λωρίδα της Γάζας, Λιβύη είναι ένα: η Τουρκία.

Το λεγόμενο τουρκικό πρόβλημα. Αυτό πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Την αιτία. Όχι τα αποτελέσματά της.

  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
    Σύμφωνα με κάποιους Αμερικανούς αναλυτές, η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ «σχεδιάστηκε σκόπιμα ώστε να μπορεί να αναχαιτιστεί», δηλαδή ως πρόσχημα του Ιράν προς την κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ότι υπερασπίστηκε την τιμή του δίχως να...
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
    Το αίτημα για πρόωρες εκλογές διχάζει και υπονομεύει την απαραίτητη εθνική ενότητα της χώρας απέναντι σε δύσκολες προκλήσεις. Τόσο οι ενδείξεις των δημοσκοπήσεων όσο και οι παραδοχές των ίδιων των ηγετών της αντιπολίτευσης δείχνουν ότι τα κεντροαριστερά κόμματα θα είναι σε...
  • Η φύση του σκορπιού
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    «Ο Καραμανλής ήταν πάντοτε αποφασισμένος να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας […] «Ο Καραμανλής δεν μπορούσε να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας χωρίς τη δική μου βοήθεια. […] Και με κάλεσε για να τον κάνω πρόεδρο της Δημοκρατίας διότι αλλιώς δεν θα...