Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Στέφανος Μυτιληναίος
Αρθρογράφος, Συγγραφέας

Η Γερμανία δεν μας θέλει στη Λιβύη γιατί προτιμά Ρωσία και Τουρκία από Ελλάδα και Ισραήλ

Η Γερμανία δεν μας θέλει στη Λιβύη γιατί προτιμά Ρωσία και Τουρκία από Ελλάδα και Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ενέργεια, Ισραήλ, Λιβύη, Μπέντζαμιν Γουάινταλ, Ρωσία, Τουρκία, Υποθαλάσσιος Αγωγός EastMed,

Είναι πολύ «ελαφριά» η προσέγγιση ότι η Ελλάδα δεν συμμετέχει στη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη ύστερα από απαίτηση Ερντογάν.

Δεν είναι μόνο η Τουρκία που δεν μας θέλει εκεί. Το ίδιο δεν μας θέλουν Ρωσία και Γερμανία.

Η συμμαχία Ελλάδας – Ισραήλ και το έργο του αγωγού EastMed υπονομεύεται λυσσαλέα από Άγκυρα και Μόσχα με κάθε τρόπο και η Γερμανία προτιμά να εξαρτάται ενεργειακά από τη Ρωσία παρά να τροφοδοτείται από την Ελλάδα και το Ισραήλ.

Οι Γερμανοί μάς θέλουν προτεκτοράτο, μας χρεοκόπησαν αποσκοπώντας να μας αρπάξουν τους υδρογονάνθρακες (όπως φώναζα από τις αρχές της κρίσης) και δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν ποτέ τον γεωπολιτικό μας ρόλο ως ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων και της Ανατολής Μεσογείου.

Η Γερμανία ήταν η δύναμη που υποδαύλισε τη γενοκτονία και τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας πριν ένα αιώνα, όπως γνωρίζουν καλά οι φιλίστορες.

Η Γερμανία δύο λαούς καταδίωξε με μένος: Τους Έλληνες και τους Εβραίους.

Η Γερμανία δεν υπήρξε ποτέ φίλη χώρα. Σε όλους τους πολέμους ήμασταν αντίπαλοι.

Η Γερμανία, αφού κατέστρεψε το όραμα μιας Ενωμένης Ευρώπης, τώρα επιχειρεί να διαφυλάξει την ισχύ της, που απειλείται, συμμαχώντας με Ρωσία, Τουρκία και Ιράν.

Πριν ένα μήνα, σε συνέντευξή του στη «Φωνή της Ελλάδας» και στον δημοσιογράφο Θανάση Χούπη, ο Ισραηλινός αναλυτής Μπέντζαμιν Γουάινταλ, αρθρογράφος της «Jerusalem Post», πολύ εύστοχα είπε:

«Η Γερμανία σταμάτησε για έξι εβδομάδες τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία και τις ξανάρχισε παρά το γεγονός ότι η Τουρκία στην ουσία έχει αλλάξει τα σύνορα στην περιοχή.

»Η Γερμανία λειτουργεί με τρόπο σαν να την ανταμείβει για τις πράξεις της και η Γερμανία έχει δείξει εξαιρετική συμπάθεια προς χώρες με ολοκληρωτικά καθεστώτα όπως η Ρωσία, το Ιράν και η Τουρκία.

»Ελπίζω η Ελλάδα να εκφράσει την αντίθεσή της σε αυτή την πολιτική της Γερμανίας».

Αυτό το σύντομο σχόλιο για να μην μπερδεύεστε φίλοι μου…

  • Ο ένοχος της 21ης Απριλίου 1967
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    ”Αν με ρωτήσεις εμένα, η πιο βάσιμη κριτική που κάνω στον Καραμανλή είναι ότι δεν έπρεπε να φύγει εκείνη την ώρα. Αν δεν έφευγε και έμενε αρχηγός της Δεξιάς, δεν θα γινόταν η δικτατορία.”* Επιτέλους, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, αποκαλύφθηκε...
  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
    Σύμφωνα με κάποιους Αμερικανούς αναλυτές, η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ «σχεδιάστηκε σκόπιμα ώστε να μπορεί να αναχαιτιστεί», δηλαδή ως πρόσχημα του Ιράν προς την κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ότι υπερασπίστηκε την τιμή του δίχως να...
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
    Το αίτημα για πρόωρες εκλογές διχάζει και υπονομεύει την απαραίτητη εθνική ενότητα της χώρας απέναντι σε δύσκολες προκλήσεις. Τόσο οι ενδείξεις των δημοσκοπήσεων όσο και οι παραδοχές των ίδιων των ηγετών της αντιπολίτευσης δείχνουν ότι τα κεντροαριστερά κόμματα θα είναι σε...