Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Χρήστος Ξενοκώστας
Πρόεδρος του Ινστιτούτου Επιστημονικών Μελετών «ΙΔΕΕΣ»

Ο Κώστας Σημίτης με φοβικότητα προτείνει συνθηκολόγηση εν μέσω τουρκικής προκλητικότητας

Ο Κώστας Σημίτης με φοβικότητα προτείνει συνθηκολόγηση εν μέσω τουρκικής προκλητικότητας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ελληνική Αιγιαλίτιδα Ζώνη (Χωρικά Ύδατα), Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κύπρος, Κώστας Σημίτης, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

Σε μια κρίσιμη καμπή για την χώρα μας, κατά την οποία εν μέσω προεκλογικής περιόδου, κλιμακώνεται η Τούρκικη προκλητικότητα, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, προέβη σε αμφιλεγόμενη τοποθέτηση, η οποία προκάλεσε αλγεινές σκέψεις και αρνητικές εντυπώσεις στην πλειονότητα της ελληνικής κοινής γνώμης.

Αποσαφηνίζοντας τα γκρίζα σημεία της αρθρογραφίας του, η οποία προέτρεπε σε μη ευχάριστες λύσεις στα ελληνοτουρκικά ζητήματα και επίπονες υποχωρήσεις, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά ζητήματα συνεκμετάλλευσης στα κοιτάσματα του Αιγαίου και της Κύπρου, οφείλουμε να προβούμε σε βασικές παραδοχές της εθνικής στρατηγικής μας, η οποία δεν στρεβλώνεται από ατυχείς δηλώσεις.

Στην Κύπρο, επουδενί δεν μπορεί να τίθεται θέμα συνεκμετάλλευσης ανάμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατία και την Τουρκία, ανεξάρτητα της τακτικής όπου ακολουθεί ο Ερντογάν, η οποία μέσω του «Πορθητή» και του «Γιαβούζ», επιδιώκει να δημιουργήσει τετελεσμένα στην Κυπριακή ΑΟΖ, να αμφισβητήσει την Κυπριακή κυριαρχία και να προσπορίσει μερίδιο από την ενεργειακή πίτα.

Οι Σύμμαχοι μας, προεξάρχοντος των ΗΠΑ, έχουν αποσαφηνίσει ότι η μοναδική λύση για την από κοινού αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων, προϋποθέτει την επίλυση του ζητήματος της Κατοχής και της παράνομης Τούρκικης εισβολής στα πλαίσια των αποφάσεων του ΟΗΕ και προβλέπει την δημιουργία Κοινού Ταμείου, το οποίο θα διαχειρίζεται τα έσοδα από τους ενεργειακούς πόρους και το οποίο θα απολαμβάνουν Δίκαια και οι δύο κοινότητες στα πλαίσια ενός Ομόσπονδου Κυπριακού Κράτους.

Στο Αιγαίο, η χώρα μας δεν αναγνωρίζει διαχρονικά καμία εκκρεμότητα, παρά τις ατυχείς διατυπώσεις στα κείμενα της Μαδρίτης και του Ελσίνκι από την κυβέρνηση Σημίτη και παραπέμπει στο Διεθνές Δίκαιο, στο Δίκαιο της Θάλασσας και στο Διεθνές Δικαστήριο τις Τούρκικες αξιώσεις.

Εάν, η στρατηγική της Τουρκίας, μεθοδεύει την αναθεώρηση των Διεθνών Συνθηκών και την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας Δικαιωμάτων, διά της επιβολής της Ισχύος και των όπλων, επουδενί δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με συμφωνίες εκχώρησης, όπως μπορεί να προτείνεται από μια Δεξαμενή Σκέψης και εκφράζεται λαγαρά από τον Κώστα Σημίτη.

Η ιστορία έχει καταδείξει, ότι με αυτή την τακτική, ανοίγει έτι περαιτέρω η «όρεξη» του επίδοξου κατακτητή, διότι αντιλαμβάνεται τις αδυναμίες σου με συνέπεια να εντείνει τις διεκδικήσεις του, έως την πλήρη και άνευ όρων παράδοση ολόκληρης της επικράτειας.

Η Ελλάδα, προσηλωμένη στις αξίες του Δικαίου, της Ελευθερίας, της Ειρήνης και της Δημοκρατίας, δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτε και κανέναν.

Διαθέτουμε στα πλαίσια των αρχών μας, τα πλέον ισχυρά όπλα, τα οποία σε επίπεδο Διπλωματίας και Πολιτικής αντανακλώνται με την ισχυρή Συμμαχία της Δύσης, η οποία πρωτίστως υπερασπίζεται τις κοινές αλλά και αναλλοίωτες αυτές αξίες, απέναντι σε κάθε επιβουλή.

Οι Δυτικές κοινωνίες, πολλές εκ των οποίων Ελληνοπληθείς, συνηγορούν και προασπίζονται δυναμικά τις πανανθρώπινες Δυτικές αξίες απέναντι σε επίδοξους απολυτάρχες και καταπιεστές.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ισχυρές και εγγυώνται με την αποτρεπτική ικανότητα τους, τα κυριαρχικά μας Δικαιώματα, εάν ο Ερντογάν προβεί σε απέλπιδα στρατιωτική ενέργεια.

Το καθεστώς του, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος και θα οδηγηθεί σε οδυνηρές καταστάσεις.

Εν κατακλείδι, όσοι λιγοψυχούν, ορρωδούν και διέπονται από ηττοπάθεια και ραγιαδισμό, δεν υπηρετούν το πατριωτικό συμφέρον στις κρίσιμες περιόδους.

Οι ήρωες μας, στην Ελληνική Επανάσταση, εάν είχαν τις φοβικές προσεγγίσεις του Κ. Σημίτη, δεδομένων ότι δεν υπήρχε, ούτε συγκροτημένος στρατός, ούτε αξιόπιστος και επαρκής εξοπλισμός, δεν θα τολμούσαν καν να οραματισθούν την Ελευθερία και την αποτίναξη του Οθωμανικού Ζυγού.

Με Φρόνηση, Αρετή, Σχέδιο, Στρατηγική και υψηλό ηθικό οι Έλληνες ενωμένοι, τιμώντας την μνήμη των ένδοξων προγόνων μας, οι οποίοι θυσίασαν τις ζωές τους προκειμένου να απολαμβάνουμε την Ελευθερία, οφείλουμε να στείλουμε ηχηρό μήνυμα στις ενδόμυχες σκέψεις του Ερντογάν.

Δεν Διαπραγματευόμαστε σπιθαμή της Ελληνικής επικράτειας!

  • Ο ένοχος της 21ης Απριλίου 1967
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    ”Αν με ρωτήσεις εμένα, η πιο βάσιμη κριτική που κάνω στον Καραμανλή είναι ότι δεν έπρεπε να φύγει εκείνη την ώρα. Αν δεν έφευγε και έμενε αρχηγός της Δεξιάς, δεν θα γινόταν η δικτατορία.”* Επιτέλους, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, αποκαλύφθηκε...
  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
    Σύμφωνα με κάποιους Αμερικανούς αναλυτές, η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ «σχεδιάστηκε σκόπιμα ώστε να μπορεί να αναχαιτιστεί», δηλαδή ως πρόσχημα του Ιράν προς την κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ότι υπερασπίστηκε την τιμή του δίχως να...
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
    Το αίτημα για πρόωρες εκλογές διχάζει και υπονομεύει την απαραίτητη εθνική ενότητα της χώρας απέναντι σε δύσκολες προκλήσεις. Τόσο οι ενδείξεις των δημοσκοπήσεων όσο και οι παραδοχές των ίδιων των ηγετών της αντιπολίτευσης δείχνουν ότι τα κεντροαριστερά κόμματα θα είναι σε...