Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Μάκης Ανδρονόπουλος
Δημοσιογράφος, Συγγραφέας

Το Μανιφέστο του έξυπνου ψηφοφόρου

Το Μανιφέστο του έξυπνου ψηφοφόρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτοδιοικητικές Εκλογές, Εκλογές, Ευρωεκλογές 2019, Ψηφοδέλτια,

…Αφού λοιπόν, όπως μηρυκάζουν διάφοροι, έχουν καταργηθεί οι ταξικές διαφορές και δεν υπάρχει αριστερά και δεξιά, -πράγμα που δεν ισχύει ούτε για πλάκα βέβαια-, ως ψηφοφόροι που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις σε τρεις βδομάδες, ας φερθούμε έξυπνα και ας αφήσουμε τους ιδεολογικούς βερμπαλισμούς και τις μεγαλοστομίες στα κόμματα.

Ας ψηφίσουμε για το ατομικό, το συλλογικό και το πατριωτικό μας συμφέρον.

1. Ψηφίζουμε νέους κάτω των 40 ετών με την ελπίδα ότι δεν θα είναι μολυσμένοι από τον ιό της διαπλοκής, της ίντριγκας και του παλαιοκομματισμού.

Όσο κατεβαίνουμε σε ηλικία, τόσο υπάρχει ανοσία, που σημαίνει μέχρι 33.

Επιπλέον, οι νέοι δεν συμβιβάζονται εύκολα, έχουν ακόμη ένα εγγενή ριζοσπαστισμό και είναι ακόμα ρομαντικοί.

Είναι επίσης πιο εξοικειωμένοι με τις τεχνολογίες της 4ης βιομηχανικής επανάστασης που θα αλλάξει τα πάντα στην επόμενη δεκαετία.

Αν η πατρίδα σωθεί, θα σωθεί από αυτούς και όχι από τους χαμαιλέοντες και τους δεινόσαυρους.

Είναι ευκαιρία στις δημοτικές εκλογές, τις περιφερειακές και στις ευρωεκλογές να εκλεγούν παντελώς νέοι για να αποκτήσουν και πολιτική εμπειρία.

2. Ψηφίζουμε γυναίκες απλά γιατί είναι καλύτερες και αποτελεσματικότερες.

Έχουν ψυχοκίνητρο να κάνουν τη διαφορά, έχουν καλύτερη αίσθηση της πραγματικότητας, έχουν τον πρακτικό νου της νοικοκυράς και τη δύναμη της μάνας… και λιγότερα ταμπού.

Συνήθως δεν πάσχουν από το αρσενικό σύνδρομο του μάτσο. Συνεπώς, στις γυναίκες σπάμε το όριο της ηλικίας.

3. Ούτε μία ψήφο στους 60άρηδες plus, γιατί όχι μόνο έχασαν την ευκαιρία να κάνουν τη χώρα πύραυλο, αλλά την χρεοκόπησαν.

Τώρα, κοιτάνε να βολευτούν, να σώσουν την καταρρακωμένη υπόληψή τους και να τακτοποιήσουν τους διαδόχους τους.

4. Δεν ψηφίζουμε δημοσιογράφους γιατί τους οδηγούμε στην πολιτική «πορνεία» και καταστρέφουμε τη δημοσιογραφία.

5. Δεν ψηφίζουμε τους επώνυμους της τηλεόρασης, της show business, του αέρα κοπανιστού.

Δεν ψηφίζουμε αυτούς που πουλάνε στην τηλεόραση επιστολές του Χριστού, μαντζούνια και φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

6. Δεν ψηφίζουμε τα παιδιά των μπαμπάδων τους, τα εγγόνια των επώνυμων παπούδων, τους ανεπάγγελτους, τους τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας, τους αριβίστες, τους οπορτουνιστές, τα λαμόγια και τους πάσης φύσεως τυχοδιώκτες.

7. Δεν ψηφίζουμε συνδικαλιστές, ειδικά αυτούς που πλούτισαν και έχουν χοντρές καταθέσεις και τζιπάρες από τις συναλλαγές με τα αφεντικά και το σκοτεινό σύστημα.

8. Δεν ψηφίζουμε κόμματα που δεν αποδέχονται την αστική δημοκρατία, όπως τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, αλλά και το ΚΚΕ της ανιστόρητης Ορθοδοξίας (;), καθώς και άλλα κόμματα που λειτουργούν ως θρησκευτικές σέχτες.

9. Δεν πετάμε την ψήφο μας σε προσωποπαγή κόμματα και παρατάξεις. Χρειαζόμαστε ως χώρα και ως κοινωνία, παρατάξεις και κόμματα, πρόσωπα και συλλογικότητες που μπορούν να συνεργαστούν, να βρουν κοινές λύσεις.

10. Ψηφίζουμε!… δεν απέχουμε. Μην χαρίσουμε στις οργανωμένες μειοψηφίες την εξουσία.

Και ξέρουμε και απαντάμε. Ψηφίζουμε για να μείνει ζωντανός ο θεσμός της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Ψηφίζουμε για να αλλάξουμε την Ελλάδα της χρεοκοπίας, της διαπλοκής, της υποκρισίας και να την κάνουμε ξανά χρήσιμη και σπουδαία για μας, την Ευρώπη και την ανθρωπότητα.

extrapolation

  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
    Σύμφωνα με κάποιους Αμερικανούς αναλυτές, η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ «σχεδιάστηκε σκόπιμα ώστε να μπορεί να αναχαιτιστεί», δηλαδή ως πρόσχημα του Ιράν προς την κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ότι υπερασπίστηκε την τιμή του δίχως να...
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
    Το αίτημα για πρόωρες εκλογές διχάζει και υπονομεύει την απαραίτητη εθνική ενότητα της χώρας απέναντι σε δύσκολες προκλήσεις. Τόσο οι ενδείξεις των δημοσκοπήσεων όσο και οι παραδοχές των ίδιων των ηγετών της αντιπολίτευσης δείχνουν ότι τα κεντροαριστερά κόμματα θα είναι σε...
  • Η φύση του σκορπιού
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    «Ο Καραμανλής ήταν πάντοτε αποφασισμένος να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας […] «Ο Καραμανλής δεν μπορούσε να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας χωρίς τη δική μου βοήθεια. […] Και με κάλεσε για να τον κάνω πρόεδρο της Δημοκρατίας διότι αλλιώς δεν θα...