Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Ιρίτ Μπεν Άμπα
Διπλωμάτης, Πρέσβης Ισραήλ στην Ελλάδα

Δεν θα επιτρέψουμε σε τρομοκράτες να καθορίσουν τη ζωή μας

Δεν θα επιτρέψουμε σε τρομοκράτες να καθορίσουν τη ζωή μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Διπλωματικό Σώμα, Ιρίτ Μπεν Αμπά, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Ισραηλινή Πρεσβεία, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ, Παλαιστίνιοι, Πρέσβειρα του Ισραήλ, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Φανταστείτε ότι ξυπνάτε στη μέση της νύχτας υπό τον ήχο σειρήνων -που σας προειδοποιούν ότι η κατοικία σας μπορεί να καταστραφεί σε 15 δευτερόλεπτα.

Το σώμα σας μπαίνει στον αυτόματο πιλότο και τρέχετε γρήγορα στο καταφύγιο βομβών στην άλλη πλευρά του δρόμου.

Μόλις μπείτε μέσα ακούτε το δυνατό «μπούμ» της ρουκέτας που μόλις εξερράγη σε κοντινή απόσταση.

Αρχίζετε να τρέμετε ανεξέλεγκτα συνειδητοποιώντας ότι ένα δεν είχατε φύγει από το κρεββάτι σας λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, τώρα δεν θα ζούσατε.

Τώρα φανταστείτε εκατομμύρια απλούς πολίτες σε μια χώρα να βιώνουν την ίδια εμπειρία.

Καθώς ηχούν οι σειρήνες και εκρήγνυνται οι ρουκέτες χωρίς τελειωμό στο Ισραήλ, μητέρες τρέχουν να μαζέψουν τα παιδιά τους που ουρλιάζουν από τις παιδικές χαρές, πατεράδες καλύπτουν με τα σώματά τους τα νεογέννητα παιδιά τους στην άκρη του δρόμου ενώ γιαγιάδες και παππούδες πασχίσουν να κατέβουν πολυώροφες πολυκατοικίες με τις σκάλες.

Όλοι λειτουργούν με την ελπίδα να διασώσουν τις ζωές τους και εκείνες των οικογενειών τους πριν πέσει η επόμενη ρουκέτα.

Τώρα φανταστείτε κατεστραμμένες κατοικίες και νηπιαγωγεία, με γυαλιά και θραύσματα να ξετινάζονται παντού και να σκοτώνονται απλοί πολίτες, συνολικά 4.

Μεταξύ των νεκρών ο Moshe Agadi, πατέρας τεσσάρων παιδιών και ο υπάλληλος εργοστασίου Ziyad Almamdah, ενώ τραυματίστηκαν δεκάδες.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες, οι τρομοκρατικές οργανώσεις Χαμάς και Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ έχουν εξαπολύσει περισσότερες από 700 ρουκέτες από την Γάζα εναντίον κοινοτήτων μέσα στο Ισραήλ.

Οι τρομοκρατικές αυτές οργανώσεις εξαπολύουν ρουκέτες με σκοπό να σκοτώσουν Ισραηλινούς αμάχους ενώ πραγματοποιούν τις επιθέσεις μέσα από την καρδιά του πληθυσμού της Γάζας χρησιμοποιώντας τους κατοίκους της ως ανθρώπινες ασπίδες, διαπράττοντας με αυτόν τον τρόπο ένα διπλό έγκλημα πολέμου.

Το Ισραήλ δεν έχει καμία παρουσία στην Λωρίδα της Γάζας από το 2005.

Από τότε που κατέλαβε με βίαιο πραξικόπημα τον παλαιστινιακό θύλακα το 2007, η τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς διοικεί με σιδερένια πυγμή την περιοχή.

Οι κάτοικοι της Γάζας είναι ουσιαστικά όμηροι ενός δολοφονικού καθεστώτος της Χαμάς και της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ, μιας ιδιότυπης τρομοκρατικής δικτατορίας.

Όμως καθώς αυτές οι τρομοκρατικές οργανώσεις διαπράττουν εγκλήματα πολέμου κατά του πληθυσμού του Ισραήλ και της Γάζας η διεθνής Κοινότητα έχει επιδείξει επιφυλακτικότητα να κατονομάσει τους επιτιθέμενους με το όνομά τους, δηλαδή την Χαμάς και την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την βαρβαρότητα που επιδεικνύουν η Χαμάς και η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ εναντίον του λαού της Γάζας ούτε και για τις συνεχείς τρομοκρατικές ενέργειές τους εναντίον του Ισραήλ.

Για να έρθουμε πιο κοντά σε μια ειρηνική επίλυση του ζητήματος τα δημοκρατικά κράτη και οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν την ηθική υποχρέωση να αναγνωρίσουν τη Χαμάς και την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ γι’ αυτό που είναι πραγματικά, δηλαδή τρομοκρατικές οργανώσεις.

Καθώς εκατομμύρια Ισραηλινοί πολίτες αντιμετωπίζουν τον καταιγισμό ρουκετών από την Λωρίδα της Γάζας, το Ισραήλ θα συνεχίσει να προστατεύει τους πολίτες του, διαφυλάσσοντας την ασφάλειά τους όπως θα έκανε κάθε δημοκρατική χώρα.

Το αμυντικό αντιπυραυλικό σύστημα του Σιδερένιου Θόλου έχει αναχαιτίσει δεκάδες διερχόμενες ρουκέτες και έχουν σωθεί πολλές ζωές.

Το Ισραήλ έχει απαντήσει στις συνεχείς επιθέσεις της Χαμάς και της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ, στοχεύοντας τρομοκράτες, καταστρέφοντας την υποδομή τους μεταξύ των όποιων βάσεις εκπαίδευσης, σήραγγες τρομοκρατίας και εκτοξευτές ρουκετών, λαμβάνοντας ταυτόχρονα τα μέγιστα μέτρα για την αποφυγή των θανάτων αμάχων.

Σήμερα το πρωί όταν σηκωθήκατε από τα κρεβάτια σας και ετοιμάστηκαν τα παιδιά σας να πάνε σχολείο, χιλιάδες Ισραηλινοί νέοι βρίσκονται μέσα σε κρύα καταφύγια βομβών και παραμένουν εκεί.

Οι ασταμάτητες επιθέσεις με ρουκέτες από την Λωρίδα της Γάζας κλέβουν την αθωότητα των Ισραηλινών παιδιών και εκείνων της Γάζας, εμποδίζοντας τους να πάνε σχολείο και να ζήσουν κανονικές ζωές.

Εσείς θα επιτρέπατε σε τρομοκράτες να καθορίσουν τη ζωή σας; Όχι. Δεν θα το επιτρέψουμε ούτε εμείς.

  • Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    Αποδεικνύοντας την «έκπτωση» των πολιτικών ηθών οι «εκπρόσωποι» μας αντάλλαξαν «φιλοφρονήσεις» σκορπίζοντας ρίγη ενθουσιασμού στους «κλακαδόρους» τους. Το γεγονός ότι οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στην άκρως ελλειμματική «δημοκρατία», με την αποχή να πλησιάζει το 50%, δεν τους απασχολεί. Το πολιτικό «φτύσιμο»...
  • «Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
    Don Lope de Aguirre : I am the wrath of God. Who else is with me? Werner Herzog, Aguirre, der Zorn Gottes (Aguirre, the wrath of God, 1972) (Περί «ρωσικού κόσμου», μέρος β΄ Διαβάστε το ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΕΔΩ) Στο δεύτερο...
  • Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
    «Each wrong idea we follow is a crime committed against future generations. » Arthur Koestler, «Darkness at Noon» Αγαπητέ αναγνώστη, το σχόλιο που ακολουθεί είναι ένα συμπλήρωμα σε άρθρο του γράφοντος που δημοσιεύθηκε στην φιλόξενη ιστοσελίδα της ΚΑΘΕΔΡΑΣ στις 20 Νοεμβρίου 2023...