ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Γιάννης Τριήρης
Διευθυντής tribune.gr

Θεατρίνοι και ψευτοτσαμπουκάδες

Θεατρίνοι και ψευτοτσαμπουκάδες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Θεατρίνοι και ψευτοτσαμπουκάδες, διαμηνύουν με στεντόρεια φωνή ότι θα κάνουν το καλύτερο για τη χώρα και όταν βρεθούν ενώπιον των ξένων αφεντικών τους, σκύβουν το κεφάλι και συμφωνούν άνευ αντιρρήσεων στις προσταγές τους.

Νομίζουν ότι μας δουλεύουν ψιλό γαζί, αλλά κατά βάθος γνωρίζουν ότι κάθε μέρα λιγοστεύουν όλο και πιο πολύ τα κορόιδα που τους πιστεύουν.

Θέλουν να εμφανίζονται ως σωτήρες των δεινών μας, όταν αυτοί είναι τα εκτελεστικά όργανα των βασανιστηρίων μας.

Μας τάζουν τώρα , μετά από πέντε χρόνια άσκοπης και επώδυνης λιτότητας , ότι θα αποκαταστήσουν τις αδικίες σε βάρος μας , αλλά όταν τα αφεντικά τους, τους τραβάνε το αυτί, για τις ψεύτικες υποσχέσεις που μας δίνουν, διαβεβαιώνουν ότι θα ακολουθήσουν κατά γράμμα τις εντολές τους.

Παίζουν κακό θέατρο μπροστά μας και αποκαλύπτουν τον πραγματικό τους εαυτό στα αφεντικά τους. Και όταν τους μαλώνουν για τις «μαγκιές» τους , τότε προφανώς και δικαιολογούνται λέγοντας, όπως αναφέρει και το ανέκδοτο με το λαγό που έκανε τον καμπόσο στο λιοντάρι, «Ε, αφεντικό λέμε και καμιά σαχλαμάρα για να περνάει η ώρα».

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και τη κακή του μοίρα, όμως. Μας κορόιδεψαν, μας εξαπάτησαν, μας περιέπαιξαν. Νομίζουν ότι θα μπορέσουν να συνεχίσουν αυτό το ανήθικο εις βάρος μας παιχνίδι. Άλλα να κάνουν και άλλα να λένε.

Να βάζουν φόρους, να κόβουν μισθούς και συντάξεις, να απολύουν, να καταπατούν κάθε έννοια δημοκρατίας και δικαίου. Και να υπόσχονται , ενώ κάνουν αυτά, μείωση φόρων , αποκατάσταση μισθολογικών αδικιών, αύξηση της απασχόλησης, δημοκρατικές λειτουργίες και απόδοση δικαιοσύνης.

Ακόμη και σήμερα, μετά τις εντολές της τρόικας για συνέχιση της σκληρής πολιτικής των μνημονίων και την διαβεβαίωση ενώπιον των επικεφαλής της , από το σύνολο των υπουργών αυτής της κυβέρνησης , ότι δεν θα παρεκκλίνουμε των συμφωνηθέντων, τολμούν να θεατρινίζουν, να υπόσχονται.

Γνωρίζουν από παλιά αυτό το άθλιο παιχνίδι .Είναι οι άριστοι στον εμπαιγμό. Παιδιά του ΠΑΣΟΚ, άλλωστε. Βενιζέλος, Χαρδούβελης, Στουρνάρας. Και μαζί τους και ο Σαμαράς. Τον έβαλαν και αυτόν στο παιχνίδι. Αλλά στην ουσία αυτοί κυβερνούν. Το ΠΑΣΟΚ, που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να έχει λόγο , να νέμεται την εξουσία. Με μόλις 8%, λόγω του φοβικού συνδρόμου της Νέας Δημοκρατίας, μπορεί ακόμη και το παίζει ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων.

Για πόσο ακόμη όμως; Δεν το σκέφτονται αυτό στην φιλελεύθερη παράταξη; Δεν βλέπουν ότι το ΠΑΣΟΚ λίγο πριν το θάνατο του, τους έχει σφιχταγκαλιάσει και τους παρασύρει στον αφανισμό;

Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν έχουν άλλα χρονικά περιθώρια για να απαγκιστρωθούν από μια καταστροφική για τη παράταξη και τη χώρα συγκυβέρνηση;

  • Διπλωματική παγίδα σε βάρος της Ελλάδας – Κραυγές, ψίθυροι και τετελεσμένα
    Δημοσιογράφος, Συγγραφέας
  • Δεν αρκεί να είμαστε καλύτερα, πρέπει να γίνουμε καλύτεροι
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Αναγκαία η συναίνεση για να εφαρμοστεί στην πράξη η «έκθεση Πισσαρίδη»
    Πρόεδρος ΕΒΕΑ - ΚΕΕΕ