Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Στέφανος Μυτιληναίος
Αρθρογράφος, Συγγραφέας

Ο δημοκρατικός λαός απροστάτευτος απέναντι στη δεξιά τρομοκρατία – Τσίπρα φτιάξε δημοκρατική παράταξη ΤΩΡΑ!

Ο δημοκρατικός λαός απροστάτευτος απέναντι στη δεξιά τρομοκρατία – Τσίπρα φτιάξε δημοκρατική παράταξη ΤΩΡΑ!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ξύπνησα σήμερα με «μνήμες». Από την εποχή που ο ραδιοφωνικός ΣΚΑΪ του Αλαφούζου διέσυρε τον Ανδρέα Παπανδρέου από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Που οι φυλλάδες της Δεξιάς διέδιδαν κάθε ψευδή είδηση, όπως ότι ο Ανδρέας ήταν αρχηγός της «17Ν» και ο πεθερός του «αρχηγός των ιεχωβάδων».

Ξύπνησα σήμερα με «μνήμες». Τότε που η δεξιά είχε φτιάξει μια οργάνωση «φάντασμα», τον «Λυκαβηττό», που γέμιζε την Αθήνα με αφίσες που έβριζαν τη δημοκρατική παράταξη και τον αρχηγό της.

Ξύπνησα σήμερα με «μνήμες». Όταν ο «φιλελεύθερος» Μητσοτάκης έστελνε τα τάγματα εφόδου των νεοναζί «ρέιντζερς» και των «κένταυρων» να δέρνουν, να τραμπουκίζουν, να βανδαλίζουν, να τρομοκρατούν τους δημοκρατικούς.

Ξύπνησα σήμερα με «μνήμες». Τότε που τον «Ελεύθερο Τύπο» τον λέγαμε «Ελεύθερο Ρύπο».

Έχω πολλές μνήμες. Βλέπετε δεν γεννήθηκα ούτε το 90, ούτε μετά το «μιλένιουμ». Γεννήθηκα το 74 και την ξέρω τη δεξιά.

Όλα όσα διαπράττει η δεξιά τους τελευταίους μήνες στον τόπο -με δεκανίκι το εκσυγχρονιστικό ΚΙΝΑΛ- μου θυμίζουν ό,τι προηγήθηκε του βρόμικου 89.

Μόνο που τότε υπήρχε συγκροτημένη δημοκρατική παράταξη -υπό το ΠΑΣΟΚ- που ήταν ικανή και τον δημοκρατικό λαό να προστατέψει από τον χυδαίο ρεβανσισμό και τρομοκρατία της «φιλελεύθερης ΝΔ» και σε σύντομο χρονικό διάστημα να επιστρέψει στη διακυβέρνηση, στέλνοντας τον Μητσοτάκη και τον νεοφιλελεύθερο θίασό του στην αντιπολίτευση για μια δεκαετία.

Σήμερα ποιος είναι ο πολιτικός φορέας της Δημοκρατικής Παράταξης; Ποιος;

Το αγοραφοβικό απόκομμα του ΣΥΡΙΖΑ με τα 10.000 (όλα κι όλα κι εάν είναι και τόσα) μέλη με σανδάλια και ταγάρια;

Το «αριστεροχώρι», όπως το λέει και ο Τσίπρας;

Ένα 30% του ελληνικού λαού, ο σοσιαλιστικός κορμός της δημοκρατικής παράταξης, αυτή τη στιγμή ιδιωτεύει περιθωριοποιημένος εκτός πολιτικής διότι αν και ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ οι φοβικοί ΣΥΡΙΖΑίοι δεν τους δέχονται στο κόμμα τους.

Δηλαδή εδώ έχουμε το εξής: Το περιθωριακό 3% περιθωριοποίησε το κοινωνικά πλειοψηφικό 30%.

Ας τους καθησυχάσουμε. Τους τον χαρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, ας τον κρατήσουν να χαίρονται μεταξύ τους.

Έτσι κι αλλιώς κανείς από εμάς δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, δεν αισθάνεται ΣΥΡΙΖΑ και δεν πρόκειται να γίνει ΣΥΡΙΖΑ.

Διότι εμείς είμαστε σοσιαλιστές και πατριώτες, δεν είμαστε «πουλιά», ούτε χίπις, ούτε κάνουμε πολιτική αντί για ψυχανάλυση.

Κρατήστε τον λοιπόν τον ΣΥΡΙΖΑ, όλος δικός σας.

Από την άλλη όμως είναι ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα δημοκρατική παράταξη για να αποκατασταθεί στη χώρα η κανονικότητα και να αποφευχθεί η πολιτική αστάθεια.

Διότι είναι μήτρα πολιτικής αστάθειας ο μισός ελληνικός λαός να μην έχει πολιτικό υποκείμενο να συμμετέχει και να τον εκφράζει.

Εγώ θα τα πω ευθέως και παρακαλώ τα «τρολ» να τα διαβιβάσουν.

Εάν Αλέξη Τσίπρα δεν συγκροτήσεις δημοκρατική παράταξη μέχρι τις επικείμενες εκλογές -όποτε κι εάν γίνουν- θα ψάχνεις τις ψήφους σου.

Εάν Αλέξη Τσίπρα συγκροτήσεις δημοκρατική παράταξη τότε ίσως να κερδίσεις και να σώσεις τη χώρα από τη μητσοτακική λαίλαπα.

Αλλά: Ένα πράγμα να ξέρεις Αλέξη Τσίπρα: Το κενό πληρούται. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, η δημοκρατική παράταξη θα συγκροτηθεί.

Και θα συγκροτηθεί από την ανάγκη να υπερασπιστεί την πατρίδα, να εκφράσει και να προστατέψει τον δημοκρατικό λαό, που αφήσατε απροστάτευτο απέναντι στη δεξιά τρομοκρατία και ρεβανσισμό.

Θα συγκροτηθεί επίσης από τη δημοκρατική ανάγκη το 30% του ελληνικού λαού να έχει το δικό του κόμμα -ένα κόμμα που να εκφράζει ιδεολογικά και πολιτικά το 30%- όχι ένα απόκομμα αριστεριστών του 3% που φερόμενο ως κάποια «πεφωτισμένη ολιγαρχία», αφού νομίζει ότι πήρε τις ψήφους μας, τώρα δεν μας καταδέχεται.

Να γίνει σαφές ένα πράγμα: Το 30% των ανδρεοπαπανδρεϊκών σοσιαλιστών ψήφισε Αλέξη Τσίπρα, όχι ΣΥΡΙΖΑ ούτε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα της δημοκρατικής παράταξης.

Ας πάρει ο Αλέξης Τσίπρας τις αποφάσεις του, να πάρουμε και εμείς τις δικές μας. Παρατράβηξε…

  • Συνένωση δυνάμεων κράτους και επιχειρήσεων
    Πρόεδρος ΕΒΕΑ - ΚΕΕΕ
  • Ελληνοτουρκικές σχέσεις: Το μέλλον δεν αρχίζει τώρα
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Οι «καταληψίες» της εξουσίας πιο επικίνδυνοι από τους καταληψίες των Πανεπιστημίων
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος