Ισλαμικό ΚράτοςΕθνικές Εκλογές 2023
Θεόδωρος Κατσανέβας
Πανεπιστημιακός, Γ.Γ. Ελληνικής Δημοκρατικής Κίνησης ΔΡΑΧΜΗ

Ενότητα των πραγματικά αντιμνημονιακών δυνάμεων χωρίς προαπαιτούμενα

Ενότητα των πραγματικά αντιμνημονιακών δυνάμεων χωρίς προαπαιτούμενα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δραχμή Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση, Θεόδωρος Κατσανέβας,

«Η ανάγκη συσπείρωσης των πραγματικών αντιμνημονιακών δυνάμεων με επίκεντρο τη μετάβαση στο εθνικό μας νόμισμα, είναι σήμερα επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε. Για το σκοπό αυτό, προτείνουμε την κάθοδο στις επερχόμενες ευρωεκλογές, με συγκρότηση κοινού ψηφοδελτίου αλλά διατήρηση της πολιτικής και κομματικής μας ταυτότητας και αυτοτέλειας».

Το λιτό αυτό κείμενο το στείλαμε από μέρους της Ελληνικής Δημοκρατικής Κίνησης ΔΡΑΧΜΗ σε αντιμνημονιακές πολιτικές κινήσεις πριν από τις ευρωεκλογές και το εννοούσαμε.

Κάναμε επίσης πολλές παρόμοιες προσπάθειες για πολιτική σύμπραξη με διάφορους σοβαρούς αντιμνημονιακούς φορείς και προσωπικότητες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μας τιμώρησε όλους. Αφού δε μοιραστήκαμε κοινούς αγώνες, μοιραστήκαμε κοινές ήττες.

Δε χρειάζεται να τονίσω το αυτονόητο. Ότι δηλ. αν οι πραγματικές αντιμνημονιακές δυνάμεις ήταν μαζί στις ευρωεκλογές, τώρα θα είχαμε τουλάχιστον έναν ευρωβουλευτή και θα αποτελούσαμε τον πυρήνα συσπείρωσης όλων. Στερνή μου γνώση….

Από την πορεία που θα ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον οι πραγματικά αντιμνημονιακές δυνάμεις, θα αποδειχτεί αν αντιλήφθηκαν το μήνυμα των ευρωεκλογών. Όταν οι μνημονιακοί συσπειρώνονται για να μη χάσουν το μέλι της εξουσίας, είναι αδιανόητο οι αντιμνημονιακοί να μην μπορούν να κάνουν το ίδιο, αφού στον πυρήνα των αξιακών τους αρχών, δεν μπορεί να υπάρχει η εξουσιολαγνία και ο καρελοκενταυρισμός.

Μοναδικό τους πρόσημο είναι και δεν μπορεί να μην είναι, πώς θα σωθεί η χώρα και όχι ποιος θα σώσει τη χώρα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και όχι μόνο, πολλοί έπαινοι αξίζουν στο Χωνί τη μοναδική πραγματικά αντιμνημονιακή εφημερίδα που πάντα και ειδικότερα στην περίοδο των ευρωεκλογών, πρόβαλε ισομερώς όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις.

Τώρα όσο ποτέ άλλοτε, η σοβαρή πρωτοβουλία ενότητας που έχει αναλάβει το Χωνί χωρίς προαπαιτούμενα, είναι επίκαιρη και αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε. Εμείς την προσυπογράφουμε ανεπιφύλαχτα.

 • Η πτώση της «Αυτοκρατορίας των ψευδαισθήσεων»
  Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  Όταν θέτεις λάθος ερωτήματα είναι φυσικό να προκύπτουν στρεβλές απαντήσεις. Έτσι, ο Παντελής Καψής, θέτοντας το ερώτημα των αιτίων της κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ -στο βιβλίο του ”Η ΠΤΩΣΗ”- και αναζητώντας την απάντηση μεταξύ εκείνων που πιστεύουν ότι ”κατέρρευσε επειδή έβαλε...
 • «ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ» – Ας ελπίσουμε ότι το ανέκδοτο «ΣΥΡΙΖΑ» θα τελειώσει με συνοπτικές διαδικασίες
  Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  Το μεγάλο πολιτικό κατόρθωμα του Ανδρέα ήταν ότι έχτισε μια πλατιά κοινωνική συσπείρωση επειδή «διάβασε» σωστά την ταξική συγκρότηση της ελληνικής κοινωνίας των δεκαετιών του 1970-1980. Ο Ανδρέας δεν απευθύνθηκε στον «λαό» γενικώς και αορίστως, απευθύνθηκε στους «μη προνομιούχους», πρωτίστως στους...
 • Η λαϊκή ψυχή και η εξουσία
  Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  «Η ηγεσία μας έχασε σε τέτοια έκταση το αίσθημα του καθήκοντος, ώστε να θεωρείται επικίνδυνη για το μέλλον του τόπου, ενώ ο λαός μας, ένας λαός που αντιμετώπισε πάντοτε με νοσηρό συναισθηματισμό τα πολιτικά του προβλήματα, κατατρύχεται ήδη από ψυχώσεις. »Είμαι...