Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Μάκης Ανδρονόπουλος
Δημοσιογράφος, Συγγραφέας

Η δεξιά πολυκατοικία στο… Airbnb – Οι «φυλές» της Δεξιάς και η νέα «κυριλέ» Χρυσή Αυγή

Η δεξιά πολυκατοικία στο… Airbnb – Οι «φυλές» της Δεξιάς και η νέα «κυριλέ» Χρυσή Αυγή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Ένωση Κεντρώων, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωνσταντίνος Καραμανλής, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Μιχαλολιάκος, Ντόρα Μπακογιάννη, Πάνος Καμμένος, Σταύρος Θεοδωράκης, Τάκης Μπαλτάκος, Το ΠΟΤΑΜΙ, Χρυσή Αυγή,

H δεξιά πολυκατοικία είναι σε φάση ριζικής ανακαίνισης με στόχο να βρει νέους νοικάρηδες… ίσως μέσω Airbnb.

Το «Κόμμα του Βορρά», την ίδρυση του οποίου υποτίθεται ότι προσπάθησε να εμποδίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης υιοθετώντας τη μηδενιστική-ακροδεξιά γραμμή των Σαμαρά-Γεωργιάδη, όχι μόνο φαίνεται πως τελικά θα υπάρξει, αλλά θα είναι και η αιτία της μεγαλύτερης πολιτικής γκάφας της δεξιάς μετά την δημοσιονομική απογραφή και την συμπερίληψη της παρακοικονομίας στο ΑΕΠ από τον Γιώργο Αλογοσκούφη που λοιδορήθηκε σε Ευρώπη και Αμερική.

Κι αυτό γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την διγλωσσία του αυτοπαγιδεύτηκε.

Διότι την ίδια ώρα της μεγάλης άρνησης εντός, διαβεβαίωνε τους συναδέλφους του εκτός -στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα- πως θα επικυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Μόλις έγινε αυτό γνωστό μέσω FAZ, ο «γάτος που πιάνει ποντίκια» Πάνος Καμμένος βγήκε και δήλωσε πως θα την καταψηφίσει και πως θα ζητήσει μάλιστα και 180 ψήφους!

Το ίδιο βράδυ, με απόλυτη ψυχραιμία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωνε πως αν οι ΑΝΕΛ καταψηφίσουν, τότε, ο Τσίπρας θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης μετά την επικύρωση.

Και ναι μεν ο Σταύρος Θεοδωράκης που είχε εκ των προτέρων αντιληφθεί το παίγνιο δήλωσε ότι θα ψηφίσει την συμφωνία, αλλά δεν θα υπερψηφίσει την κυβέρνηση, όμως οι ΑΝΕΛ θα δώσουν και πάλι ψήφο εμπιστοσύνης… για να συνεχιστεί το έργο της κάθαρσης από την διαφθορά, αλλά και για έναν ακόμη λόγο που θα δούμε αμέσως.

Κάπως έτσι λοιπόν ο Μητσοτάκης για να μην κάνει εντός της Βουλής χαρακίρι, θα δώσει το ελεύθερο στους βουλευτές του να ψηφίσουν κατά συνείδηση και να εγκρίνουν την συμφωνία, ούτως ώστε να ικανοποιηθεί το ρηθέν υπό των προφητών για τους 180.

Δεδομένου λοιπόν ότι η συμφωνία θα έχει υπερψηφιστεί με ευρεία πλειοψηφία, ο Καμμένος δεν θα έχει κανένα λόγο να μην υποταχθεί στη βούληση της πλειοψηφίας και να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης… προκειμένου να συνεχιστεί το έργο της κυβέρνησης μέχρι το τέλος της 4ετίας, προσδοκώντας κι αυτός, ως πυλώνας της εξόδου από την κρίση, σε εκλογικά οφέλη.

Συνεπώς, η κυβέρνηση που θα έχει βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια (δηλ. θα έχει ανακτήσει σε μεγάλο βαθμό την παραχωρηθείσα εθνική κυριαρχία), θα έχει κλείσει «Μακεδονικό» και «Αλβανικό» και θα έχει ψηφίσει τον Προϋπολογισμό του 2019 με μειώσεις φόρων 700 εκατ. ευρώ, θα έχει 9 μήνες μπροστά της για να ανακάμψει σε πολλά επίπεδα και να εμπνεύσει εμπιστοσύνη και σταθερότητα εντός και εκτός.

Στο μεταξύ λόγω της επικείμενης κωλοτούμπας, ο Μητσοτάκης θα έχει καταστήσει τη ΝΔ ευάλωτη στους ευκαιριακούς νοικάρηδες της δεξιάς πολυκατοικίας, αλλά όχι μόνο.

ΓιΑ παράδειγμα, ο Σταύρος Θεοδωράκης που αποκαλύπτει ενδιαφέροντα προσόντα τακτικής, θα μπορέσει να προβάλει ξανά αξιώσεις στον κεντρώο, φιλελεύθερο και σημιτικό χώρο που είχε ταχθεί στο πλευρό του Κυριάκου, καθώς του προσάπτουν πως έγινε μαριονέτα του Σαμαρά και του Άδωνη, ενώ δεν μπορούν να χωνέψουν πως τάχθηκε κατά της συμφωνίας.

Μπορεί επίσης να «τσιμπίσει» και από το 3,44% της Ένωσης Κέντρου που είναι έτοιμη κι αυτή να καταρρεύσει.

Η ευκαιρία του Πάνου και των ΑΝΕΛ

Από εκεί και πέρα, οι ΑΝΕΛ (3,69%) που θα έχουν αποδειχθεί συνεπείς, άσχετα με τους τακτικισμούς τους, θα μπορέσουν υπό το κατάλληλο αφήγημα και δράση να αποσπάσουν ένα ποσοστό από τη ΝΔ (28,09%), αφού η κυβίστιση Μητσοτάκη, αλλά και οι αποκαλύψεις για τις γκάφες Σαμαρά έχουν αφήσει εμβρόντητους χιλιάδες δεξιούς ψηφοφόρους, οι οποίοι αισθάνονται όπως τα μέλη του ΚΚΕ όταν κατέρρευσε η Σοβιετία.

Η απαλλαγή των ΑΝΕΛ από τον Δημήτρη Καμμένο που εξέπεμπε ένα ύποπτο ακροδεξιό στίγμα, δίνει την ευκαιρία στο κόμμα να διεκδικήσει την πραγματική του ταυτότητα, η οποία αμαυρώθηκε από την προπαγάνδα των μέσων της αντικυβερνητικής παράταξης, διότι,

· η σύμπραξη των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ ανέτρεψε το μπλοκ της διαπλοκής με ότι αυτό συνεπάγεται,

· η ύπαρξή τους ενεργοποιεί την ενοχή και τον καιροσκοπισμό της ΝΔ, ενώ

· αυτή η απρόσμενη τακτική συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ εδραιώνει στην ελληνική πολιτική σκηνή την κουλτούρα των συμμαχικών κυβερνήσεων πάνω σε προγραμματικές συμφωνίες, όπως άλλωστε έγινε και με την απολύτως ετερόκλητη, εάν όχι ύποπτη, σύμπραξη των αιωνίων «εχθρών» ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην περίοδο Σαμαρά-Βενιζέλου.

Άρα, η επιβίωση και η ανάπτυξη των ΑΝΕΛ δεν είναι μόνο χρήσιμη στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.

Ο θησαυρός της Χρυσής Αυγής

Οι Σαμαρικοί θα έχουν να διαλέξουν είτε να μείνουν μέσα στη ΝΔ και να θέσουν θέμα αρχηγίας, είτε να πάνε στο «Κόμμα του Βορρά» των Τάκη Μπαλτάκου, Φραγκούλη Φράγκου, Γιώργου Καρατζαφέρη, Κυριάκου Βελόπουλου με στόχο να προσελκύσουν ένα μεγάλο κομμάτι από το 6,99% της Χρυσής Αυγής, η οποία μετά την προσχεδιασμένη «προβοκάτσια» Μπαρμπαρούση στη Βουλή (όπου διάβασε από το χαρτί τον «θυμό» του), τον διέγραψε.

Είναι σαφές ότι ο Μιχαλολιάκος ξέρει ότι θέλουν να τον λεηλατήσουν από τον καιρό της πλαγιοκόπησης Μπαλτάκου για τη δημιουργία μιας κυριλέ Χρυσής Αυγής και θα κάνει τα πάντα να κρατηθεί και λόγω των δικαστικών εκκρεμοτήτων.

Συνεπώς, θα συγκρουστεί με τους Μπαλτάκους, εκτός κι αν υπάρξει κάποια άλλη διέξοδος ή εγγυήσεις.

Στην πρώτη εκδοχή, αν δηλαδή οι Σαμαρικοί μείνουν στο κόμμα για να το διεκδικήσουν, τότε, οι Καραμανλικοί και οι φιλελεύθεροι που θα έχουν ψηφίσει την συμφωνία θα πρέπει να αντιταχθούν, εκτός κι αν ο Μητσοτάκης τους διαγράψει (αν δεν καταργήσει την κομματική πειθαρχία κατά την ψηφοφορία).

Η ΝΔ πάντως, έτσι όπως θα είναι μετά την επικύρωση της συμφωνίας με ευρεία πλειοψηφία από τη Βουλή, θα έχει απώλειες της τάξεως του 5-7% από τα δεξιά της και από τα αριστερά της.

Οι αναλυτές υπολογίζουν πως η πραγματική δύναμη της δεξιάς διαχρονικά είναι περί το 35% και πως υπάρχει ένας δυνητικός χώρος 10-12% εντός αυτού με εθνικιστικές και ξενοφοβικές αντιλήψεις που μπορεί να εκφράσει ο Σαμαράς.

Συνεπώς μένει ένα αστικό 25% του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που όμως περιλαμβάνει πια ένα 7-10% νεοφιλελεύθερους.

Η Ντόρα θα μπορούσε να συγκεράσει αυτές τις δύο τάσεις, να αντιταχθεί στον Σαμαρά και να εκσυγχρονίσει τη δημοκρατική δεξιά που δεν μπόρεσε ο Κυριάκος.

extrapolation

  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
    Σύμφωνα με κάποιους Αμερικανούς αναλυτές, η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ «σχεδιάστηκε σκόπιμα ώστε να μπορεί να αναχαιτιστεί», δηλαδή ως πρόσχημα του Ιράν προς την κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ότι υπερασπίστηκε την τιμή του δίχως να...
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
    Το αίτημα για πρόωρες εκλογές διχάζει και υπονομεύει την απαραίτητη εθνική ενότητα της χώρας απέναντι σε δύσκολες προκλήσεις. Τόσο οι ενδείξεις των δημοσκοπήσεων όσο και οι παραδοχές των ίδιων των ηγετών της αντιπολίτευσης δείχνουν ότι τα κεντροαριστερά κόμματα θα είναι σε...
  • Η φύση του σκορπιού
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    «Ο Καραμανλής ήταν πάντοτε αποφασισμένος να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας […] «Ο Καραμανλής δεν μπορούσε να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας χωρίς τη δική μου βοήθεια. […] Και με κάλεσε για να τον κάνω πρόεδρο της Δημοκρατίας διότι αλλιώς δεν θα...