Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Ιακωβίνος
Παρασκήνια και Παραπολιτικά

Η γκιλοτίνα του Μητσοτάκη

Η γκιλοτίνα του Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ανδρέας Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής, Νέα Δημοκρατία, Σκάνδαλο Novartis,

Ο Ναπολέοντας λίγο μετά το Βατερλό παραδέχθηκε ότι έκανε δύο βασικά λάθη στη συνεργασία του με τον δαιμόνιο Ταλλεϋράνδο.

Το πρώτο ήταν ότι δεν ακολούθησε τις συμβουλές του.

Το δεύτερο ήταν ότι δεν τον οδήγησε στη γκιλοτίνα όταν αποφάσισε να μην ακολουθήσει τις συμβουλές του.

Δεν ξέρω εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε προ του δικού του Βατερλό, όταν ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για το σκάνδαλο Novartis έκανε την αντιπαραβολή της στάσης του πρώτου με αυτή του Ανδρέα Παπανδρέου στο σκάνδαλο Κοσκωτά και του Κώστα Καραμανλή στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, όπου αμφότεροι είχαν το σθένος να αποδεχθούν τις πολιτικές ευθύνες για τις πολύκροτες υποθέσεις.

Δεν ξέρω καν εάν λέκιασε την αστικότατη αξιοπρέπεια Μητσοτάκη η αποστροφή του Τσίπρα πως «τόσος είναι, τέτοια κάνει».

Είναι όμως σίγουρο πως πλέον ο μελάτος κ. Μητσοτάκης βλαστημάει και την ώρα και τη στιγμή που αναδείχθηκε Πρόεδρος της ΝΔ με τις πλάτες του Αντώνη Σαμαρά. Και αν όχι για αυτό, σίγουρα γιατί δεν κατάφερε την πολιτική του εξόντωση την επόμενη κιόλας μέρα.

Με την υπόθεση Novartis να συγκλονίζει συθέμελα το πολιτικό σκηνικό και να κατακρημνίζει τους μέχρι πρότινος υπεράνω νόμων κυβερνώντες από τα ολύμπια πεδία τους, ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται αντιμέτωπος πάνω από όλα με τον δικό του Ταλλεϋράνδο.

Ο Αντώνης Σαμαράς και το πουλέν του, Άδωνις Γεωργιάδης, φροντίζουν ανά τριήμερο να δείχνουν ποιος είναι το αφεντικό και ποιος ο κομπάρσος στη ΝΔ. Δεν προτίθενται να αφήσουν στα χέρια του Μητσοτάκη το χειρισμό της υπόθεσης. Γιατί ούτε τον πιστεύουν, ούτε τον εμπιστεύονται για κάτι περισσότερο. Πολλώ δε μάλλον για την πολιτική και κοινωνική τους επιβίωση.

Και κάπως έτσι καταλήγουμε, να πηγαίνει να μιλήσει ο Μητσοτάκης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και να τον προλαβαίνει ο Σαμαράς υποβάλλοντας μήνυση στον Τσίπρα και παίρνοντάς του όλη την ατζέντα και τα φώτα της δημοσιότητας.

Παίρνει φόρα να εκφωνήσει έναν ομολογουμένως για πρώτη φορά μεστό λόγο στη Βουλή για τη Novartis, ο Σαμαράς τον προλαβαίνει με ένα εφ’ όλης της ύλης μανιφέστο βγαλμένο από την πηγάδα του Μελιγαλά, καταχειροκροτούμενος σε αντίθεση με το χλιαρό χειροκρότημα που αποκόμισε για τους τύπους ο μελάτος προεδρεύων.

Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε πως θα μετατρέψει τη ΝΔ σε υπεραπιστικό του βραχίονα, χωρίς να του καίγεται καρφί για τον αντίκτυπο αυτής της κίνησης στην ίδια την παράταξη. Το έχει δείξει άλλωστε και στο παρελθόν.

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την υποχωρητικότητά του σε σημείο δουλοπρέπειας επιβεβαιώνει πως αποδέχεται – μην μπορώντας να πράξει αλλιώς – με σκυμμένο το κεφάλι το βρόγχο της Novartis, που ο Σαμαράς του φοράει με περίσσια ευκολία, συμπαρασύροντας τους πάντες στο βούρκο της.

Και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η Προανακριτική τις εργασίες της. Ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες της Δικαιοσύνης για το σκάνδαλο Novartis. Ακόμα δεν έχει στείλει το FBI στοιχεία από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί στις ΗΠΑ. Θέλουμε και άλλα;. Ακόμα δε βγήκαμε και επισήμως από το μνημόνιο. Ακόμα δεν έχει κλείσει πλήρως η δημοσκοπική ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Με λίγα λόγια, ο πολιτικός χρόνος δεν λειτουργεί προς όφελος της ΝΔ και σίγουρα όχι προς όφελος του σβέρκου του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος οδεύει με σπασμένα τα φρένα στη δική του Αγία Ελένη.

  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
    Σύμφωνα με κάποιους Αμερικανούς αναλυτές, η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ «σχεδιάστηκε σκόπιμα ώστε να μπορεί να αναχαιτιστεί», δηλαδή ως πρόσχημα του Ιράν προς την κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ότι υπερασπίστηκε την τιμή του δίχως να...
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
    Το αίτημα για πρόωρες εκλογές διχάζει και υπονομεύει την απαραίτητη εθνική ενότητα της χώρας απέναντι σε δύσκολες προκλήσεις. Τόσο οι ενδείξεις των δημοσκοπήσεων όσο και οι παραδοχές των ίδιων των ηγετών της αντιπολίτευσης δείχνουν ότι τα κεντροαριστερά κόμματα θα είναι σε...
  • Η φύση του σκορπιού
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    «Ο Καραμανλής ήταν πάντοτε αποφασισμένος να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας […] «Ο Καραμανλής δεν μπορούσε να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας χωρίς τη δική μου βοήθεια. […] Και με κάλεσε για να τον κάνω πρόεδρο της Δημοκρατίας διότι αλλιώς δεν θα...