Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Γιάννης Τριήρης
Ανεξάρτητος Αρθρογράφος

Αποκατάσταση του περί δικαίου αισθήματος

Αποκατάσταση του περί δικαίου αισθήματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Καθαρίστριες Υπουργείου Οικονομικών, Φορολογία,

Οι τριπλές εκλογές του Μαΐου τελείωσαν, ο ανασχηματισμός έγινε και τώρα η κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα πραγματικό Γολγοθά, καθώς πρέπει να πείσει την κοινωνία ότι έχει λάβει το μήνυμα και να κάνει στροφή από τη σκληρή πολιτική λιτότητας στην ανάπτυξη με κοινωνικό μέρισμα.

Το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η κυβέρνηση λοιπόν για να συνεχίσει τη διακυβέρνηση της χώρας, είναι να προχωρήσει άμεσα σε σημαντικές διορθώσεις που έχουν να κάνουν πρωτίστως με τη φορολογία, την αποκατάσταση του περί δικαίου αισθήματος στην κοινωνία και βέβαια σε μια πραγματική διαπραγμάτευση με τους δανειστές για την ουσιαστική απομείωση του δημοσίου χρέους της χώρας, που αποτελεί τροχοπέδη σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης των δημοσιονομικών μεγεθών.

Το πρώτο που πρέπει να γίνει λοιπόν είναι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να προχωρήσει και να υλοποιήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε μείωση της φορολογίας τόσο των επιχειρήσεων όσο και των πολιτών, ενώ μίλησε και για μείωση του ΦΠΑ, σταδιακή κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης και άφησε να διαφανεί ότι θα υπάρξουν διορθώσεις και σε άλλους φόρους που δεν απέδωσαν όπως για παράδειγμα στα καύσιμα.

Όλα αυτά μπορούν να γίνουν και μάλιστα άμεσα υπό τον όρο ότι επιτέλους θα χτυπηθεί ριζικά η μεγάλη φοροδιαφυγή και θα σταματήσουν οι ρουσφετολογικές ρυθμίσεις υπέρ των μεγάλων συμφερόντων.

Δεν μπορεί να καλούνται να πληρώνουν υπέρογκους φόρους μισθωτοί, συνταξιούχοι και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες ανά την επικράτεια, όταν δεν συλλαμβάνεται η μεγάλη φοροδιαφυγή ή ακόμη χειρότερα στη Βουλή ψηφίζονται νόμοι που χαρίζουν τεράστια πρόστιμα σε ισχυρούς της οικονομίας.

Δεν μπορεί οι φορολογικοί έλεγχοι να περιορίζονται σε συγκεκριμένες ομάδες, όταν αποδεδειγμένα σε τουριστικές περιοχές, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο παρατηρούνται αυξημένα κρούσματα φοροδιαφυγής.

Η αποκατάσταση του περί δικαίου αισθήματος της κοινωνίας , πρέπει να είναι άμεση προτεραιότητα.

Δεν μπορεί δηλαδή να εξαντλείται η μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης στην απόλυση της αδύναμης ομάδας των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών και να ακολουθείται άλλη πολιτική στη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων που είναι γνωστό ότι διαθέτουν «πλάτες».

Και τελευταίο και ίσως σπουδαιότερο, η κυβέρνηση θα πρέπει να προετοιμαστεί κατάλληλα, ώστε στην επικείμενη διαπραγμάτευση για τη βιωσιμότητα του χρέους μας, να καταφέρει να επιτύχει ένα γενναίο «κούρεμα».

Διαφορετικά όση λιτότητα και αν επιβάλει τα προβλήματα της χώρας δεν θα επιλυθούν.

  • Ο ένοχος της 21ης Απριλίου 1967
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    ”Αν με ρωτήσεις εμένα, η πιο βάσιμη κριτική που κάνω στον Καραμανλή είναι ότι δεν έπρεπε να φύγει εκείνη την ώρα. Αν δεν έφευγε και έμενε αρχηγός της Δεξιάς, δεν θα γινόταν η δικτατορία.”* Επιτέλους, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, αποκαλύφθηκε...
  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
    Σύμφωνα με κάποιους Αμερικανούς αναλυτές, η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ «σχεδιάστηκε σκόπιμα ώστε να μπορεί να αναχαιτιστεί», δηλαδή ως πρόσχημα του Ιράν προς την κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ότι υπερασπίστηκε την τιμή του δίχως να...
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
    Το αίτημα για πρόωρες εκλογές διχάζει και υπονομεύει την απαραίτητη εθνική ενότητα της χώρας απέναντι σε δύσκολες προκλήσεις. Τόσο οι ενδείξεις των δημοσκοπήσεων όσο και οι παραδοχές των ίδιων των ηγετών της αντιπολίτευσης δείχνουν ότι τα κεντροαριστερά κόμματα θα είναι σε...