Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Στέφανος Μυτιληναίος
Αρθρογράφος, Συγγραφέας

Σε ποιον «ανήκει» ο Ανδρέας; Ποιος δεν μιλά για την Λαμπρή; Όταν οι σοσιαλφιλελέδες σκυλεύουν τον Ηγέτη

Σε ποιον «ανήκει» ο Ανδρέας; Ποιος δεν μιλά για την Λαμπρή; Όταν οι σοσιαλφιλελέδες σκυλεύουν τον Ηγέτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Παπανδρέου, ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Μυτιληναίος, Φώφη Γεννηματά,

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα σοσιαλδημοκρατικό. Είναι κόμμα σοσιαλιστικό. Η σοσιαλδημοκρατία αποτελεί σωσίβιο του σύγχρονου μονοπωλιακού καπιταλισμού». Ανδρέας Παπανδρέου, συνέντευξη στη «Liberation», 1978.

Αυτή είναι η διαχρονική απάντηση του Ανδρέα Παπανδρέου στη Φώφη Γεννηματά και στους εναπομείναντες νεοΠΑΣΟΚους του 5%, που απεχθάνονται τόσο πολύ το ΠΑΣΟΚ που το αλλάζουν σε ΔΗ.ΣΥ.

Αυτή είναι η ηχηρή απάντηση του Ανδρέα Παπανδρέου στους σοσιαλφιλελέδες γιάπηδες, υβριστές του Ανδρέα, που σήμερα 3η Σεπτέμβρη τους έπιασε ο πόνος για τον μεγάλο ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης.

Δεν είναι ο Αλέξης Τσίπρας που δήθεν καπηλεύεται τον Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά όλοι αυτοί οι νεοφιλελεύθεροι-σοσιαλφιλελεύθεροι εκσυγχρονιστές, τα ξεραμένα Ποτάμια και οι Καμίνηδες, που θα επιχειρήσουν σήμερα να καπηλευτούν τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Πρώτη και καλύτερη στην καπηλεία η Φώφη, που μιλά για “κεντροαριστερά”, αγαπημένη λέξη του Σημίτη αλλά όχι και του Ανδρέα που ήξερε μόνο τη “μεγάλη δημοκρατική παράταξη”.

Είναι η ίδια Φώφη που δίχως αιδώ διακήρυξε ότι αυτή και η παρέα της εκφράζουν τον σοσιαλφιλελευθερισμό, αυτό το “πράγμα” που ο Ανδρέας Παπανδρέου απεχθανόταν.

Η σοσιαλφιλελεύθερη και σοσιαλδημοκράτισσα Φώφη όχι μόνο δεν μπορεί να παριστάνει την “κληρονόμο” του Ανδρέα, επειδή απλά έτυχε να εκλεγεί Πρόεδρος της σκιάς του ΠΑΣΟΚ, αλλά σύμφωνα με τον Ανδρέα Παπανδρέου η Φώφη και η παρέα της δεν είναι ΠΑΣΟΚ. Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν ιδρύθηκε ως σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, αλλά ως σοσιαλιστικό.

Το ΠΑΣΟΚ, με σύνθημα “Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες”, ήταν ένα μεγάλο πλατύ σοσιαλπατριωτικό κίνημα μέχρι που αλώθηκε εκ των έσω από τους γερμανόφιλους εκσυγχρονιστές και ύστερα ήρθαν τα χρηματιστήρια, τα ευρώ και στο τέλος τα μνημόνια.

Η μεγάλη πατριωτική οργάνωση του λαού, το ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποιήθηκε ως Δούρειος Ίππος από τους εκσυγχρονιστές και τους “λιμπεράλες” για να μετατρέψουν τη χώρα σε αποικία χρέους.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ανήκει στο 45% του λαού που τον ψήφιζε, τον πίστευε και τον ακολούθησε μέχρι τέλος στη μεγάλη πορεία για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία.

Ανήκει στον λαό που με τον Ανδρέα ηγέτη οραματιζόταν μια νέα μεγάλη ιδέα, μια νέα μεγάλη Ελλάδα, όνειρα και σχέδια που η πέμπτη φάλαγγα των εκσυγχρονιστών τσαλαπάτησε με μανία.

Σήμερα ο Ανδρέας ανήκει σε όποιον περπατά στα βήματά του στον δρόμο του μεγαλείου για ελεύθερη, υπερήφανη και ισχυρή πατρίδα.

Μια πατρίδα σεβαστή από εχθρούς και φίλους, μια πατρίδα ηγεμόνισσα, μια πατρίδα που δεν υποχωρεί, δεν υποκύπτει.

Μια πατρίδα που δεν διαπραγματεύεται Κύπρο, Μακεδονία, Βόρεια Ήπειρο. Μια πατρίδα Ελληνική για όλους τους Έλληνες.

Η Ελλάδα του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν η Ελλάδα που αρνήθηκε το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια και τα γονάτισε με εμπάργκο ώστε να υποκύψουν, ήταν η Ελλάδα που είχε αγοράσει από τότε γεωτρύπανο (που το πούλησε μετά ο Σημίτης) για να εξορύξει υδρογονάνθρακες, ήταν η Ελλάδα που απάντησε με πολεμική κινητοποίηση στην Τουρκία τον Μάρτη του 1987, αναγκάζοντας τους Τούρκους να υποχωρήσουν.

Η Ελλάδα του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν μια πατριωτική σοσιαλιστική Ελλάδα με παγκόσμια φωνή… Μετά ήρθαν οι λογιστές και μας κατέστρεψαν.

Σε ποιον λοιπόν ανήκει η κληρονομιά του Ανδρέα; Δεν ξέρουμε εάν ανήκει στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά σίγουρα δεν ανήκει στα σοσιαλφιλελεύθερα σταγονίδα της ΔΗ.ΣΥ. Και σίγουρα η σοσιαλφιλελεύθερη Φώφη δεν έχει καμία σχέση με τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Ανδρέας όμως σίγουρα ανήκει στον λαό του και στα πνευματικά παιδιά του.

Ανήκει σε εκατομμύρια Έλληνες που κουβαλάνε τα λόγια του σαν κρυφό ευαγγέλιο μέσα στις ψυχές τους, που έχουν τη Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη πυξίδα, που συναντιώνται “μυστικά” από εδώ και από εκεί και σχεδιάζουν την ανέγερση της ταλανισμένης πατρίδας.

Τα λόγια του Ανδρέα ηχούν στα αφτιά εκείνων που τα κράτησαν: “Ερχόμαστε από παλιά”…

Πράγματι, οι πρόμαχοι της πατρίδας και της δημοκρατίας έρχονται από πάρα πολύ παλιά.

Σε αυτό τον τόπο τον ιερό, σε αυτά τα μάρμαρα που κακιά σκουριά δεν πιάνει, ο Ανδρέας ήταν ένας ακόμα κρίκος σε μια μακραίωνη αλυσίδα χαλύβδινων ανδρών που χύνονταν στη φωτιά για την Ελλάδα.

Η Φώφη και παρέα της είναι η κακιά σκουριά.

Σιωπήστε λοιπόν εκσυγχρονιστές, σιωπήστε σοσιαλφιλελεύθεροι. Εσάς ο πατριάρχης σας, ο τρισμέγιστος Σημίτης, ζει και βασιλεύει!

Μην σκυλεύετε άλλο τους νεκρούς μας. Ο Ανδρέας δεν σας ανήκει…

Υ.Γ.: Και που είστε, όλοι εσείς, ξέρετε ποιοι… Είμαστε πολλοί, είμαστε δεκάδες χιλιάδες, είμαστε συντεταγμένοι και ερχόμαστε… Δεν θα έρθουμε βράδυ αλλά μέρα και θα είναι μεσημέρι κάτω από τον πιο λαμπρό ήλιο. Ερχόμαστε… Είμαστε πολλοί, είμαστε χιλιάδες, είμαστε η μεγάλη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ… Να μας περιμένετε… Ερχόμαστε για να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω…

  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
    Σύμφωνα με κάποιους Αμερικανούς αναλυτές, η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ «σχεδιάστηκε σκόπιμα ώστε να μπορεί να αναχαιτιστεί», δηλαδή ως πρόσχημα του Ιράν προς την κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ότι υπερασπίστηκε την τιμή του δίχως να...
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
    Το αίτημα για πρόωρες εκλογές διχάζει και υπονομεύει την απαραίτητη εθνική ενότητα της χώρας απέναντι σε δύσκολες προκλήσεις. Τόσο οι ενδείξεις των δημοσκοπήσεων όσο και οι παραδοχές των ίδιων των ηγετών της αντιπολίτευσης δείχνουν ότι τα κεντροαριστερά κόμματα θα είναι σε...
  • Η φύση του σκορπιού
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    «Ο Καραμανλής ήταν πάντοτε αποφασισμένος να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας […] «Ο Καραμανλής δεν μπορούσε να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας χωρίς τη δική μου βοήθεια. […] Και με κάλεσε για να τον κάνω πρόεδρο της Δημοκρατίας διότι αλλιώς δεν θα...