Ισλαμικό ΚράτοςΕθνικές Εκλογές 2023
Θεόδωρος Κατσανέβας
Πανεπιστημιακός, Γ.Γ. Ελληνικής Δημοκρατικής Κίνησης ΔΡΑΧΜΗ

Το ευρώ έχει ημερομηνία σύντομης λήξης

Το ευρώ έχει ημερομηνία σύντομης λήξης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Ευρωζώνη, Θεόδωρος Κατσανέβας, Μαρίν Λεπέν, Μπέπε Γκρίλο, Νάιτζελ Φάρατζ, Σίλβιο Μπερλουσκόνι,

Η Άνγκελα Δωροθέα Μέρκελ, μετά τις 25 Μαΐου, πρέπει να νιώθει μεγάλη μοναξιά και κατάθλιψη.

Μπορεί να νίκησε σε χώρες – προτεκτοράτα όπως η Ελλάδα, αλλά ηττήθηκε βαριά σχεδόν παντού αλλού και ειδικότερα σε χώρες με μεγαλύτερο ειδικό βάρος όπως η Γαλλία, εκεί δηλαδή που έχει κυρίαρχη σημασία.

Το τέλος του ευρώ δεν θα προέλθει φυσικά από μικρές χώρες σαν τη δική μας, την Κύπρο, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, που έχουν παραδοθεί μέσω και των εδώ γερμανοτσολιάδων, στη γερμανική κατοχή, αλλά από μεγάλες και κυρίως από τη Γαλλία.

Στη μεγαλύτερη αυτή χώρα μετά τη Γερμανία, θριάμβευσε η Μαρί Λεπέν, η οποία έχει σαφώς μετακινηθεί στο κέντρο του πολιτικού φάσματος, με κυρίαρχο πολιτικό πρόταγμα την επιστροφή στο γαλλικό φράγκο. Με δεδομένο ότι η Λεπέν τείνει να κυριαρχήσει στο πολιτικό προσκήνιο της μεγάλης Γαλλίας, είναι περισσότερο από φανερό ότι δεν μπορεί να αντέξει το ευρώ, χωρίς τη συμμετοχή της.

Στη Μ. Βρετανία νικητής αναδείχτηκε ο φιλλέληνας Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος προωθεί την έξοδο της χώρας του από την Ε.Ε.

Στην Ιταλία, τα δύο κόμματα, του Μπέμπε Γκρίλο και του Μπερλουσκόνι, αθροιστικά έρχονται πρώτοι και προτάσσουν την επιστροφή στη λιρέτα, παρ’ όλες τις άλλες διαφορές μεταξύ τους.

Πολύ καλές έως εντυπωσιακές επιδόσεις είχαν και τα περισσότερα ευρωσκεπτικιστικά, τα αντι-ευρώ κόμματα, στη Δανία, τη Σουηδία, τη Φιλανδία, την Αυστρία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Ουγγαρία, στην Ισπανία κλπ.

Ακόμα και μέσα στην κοιτίδα της ευρωφυλακής, τη Γερμανία, οι αντι-ευρώ του Μπερντ Λούκε με το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), εισέρχονται πανηγυρικά στη Ευρωβουλή με ποσοστό 7% και προβλέπεται να κάνουν πολύ δύσκολη τη ζωή της Ανγκέλας Δωροθέας Μέρκελ.

Με την αβάσταχτη μοναξιά της Δωροθέας, μπορεί να συμπάσχουν μαζί της οι εδώ γερμανοτσολιάδες, όπως και οι «ψεκασμένοι», οι αδιάβαστοι, οι φοβισμένοι, οι μιντιοπληγμένοι, οι παράλογα ερωτευμένοι με το ευρω-μάρκο. Ότι και να κάνει το Δ’ Ράϊχ, το έγκλημα του ευρώ που έχει καταστρέψει τις χώρες του νότου και επιβάλλει μια εκλεπτυσμένη αλλά άγρια γερμανική κατοχή, όχι πολύ αργά από σήμερα έχει ημερομηνία λήξης.

 • Η πτώση της «Αυτοκρατορίας των ψευδαισθήσεων»
  Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  Όταν θέτεις λάθος ερωτήματα είναι φυσικό να προκύπτουν στρεβλές απαντήσεις. Έτσι, ο Παντελής Καψής, θέτοντας το ερώτημα των αιτίων της κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ -στο βιβλίο του ”Η ΠΤΩΣΗ”- και αναζητώντας την απάντηση μεταξύ εκείνων που πιστεύουν ότι ”κατέρρευσε επειδή έβαλε...
 • «ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ» – Ας ελπίσουμε ότι το ανέκδοτο «ΣΥΡΙΖΑ» θα τελειώσει με συνοπτικές διαδικασίες
  Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  Το μεγάλο πολιτικό κατόρθωμα του Ανδρέα ήταν ότι έχτισε μια πλατιά κοινωνική συσπείρωση επειδή «διάβασε» σωστά την ταξική συγκρότηση της ελληνικής κοινωνίας των δεκαετιών του 1970-1980. Ο Ανδρέας δεν απευθύνθηκε στον «λαό» γενικώς και αορίστως, απευθύνθηκε στους «μη προνομιούχους», πρωτίστως στους...
 • Η λαϊκή ψυχή και η εξουσία
  Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  «Η ηγεσία μας έχασε σε τέτοια έκταση το αίσθημα του καθήκοντος, ώστε να θεωρείται επικίνδυνη για το μέλλον του τόπου, ενώ ο λαός μας, ένας λαός που αντιμετώπισε πάντοτε με νοσηρό συναισθηματισμό τα πολιτικά του προβλήματα, κατατρύχεται ήδη από ψυχώσεις. »Είμαι...