Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Θωμάς Κινδύνης
Ηθοποιός - Ιδρυτής "Μορφές Έκφρασης"

Εχθρός της κοινωνίας

Εχθρός της κοινωνίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αδόλφος Χίτλερ, Αλ Καπόνε, Θωμάς Κινδύνης,

Είναι απίστευτο κι όμως αληθινό όσο αληθινό είναι ότι ο ήλιος ανατέλλει από την ανατολή και δύει στη δύση.

Ότι υπάρχουν άνθρωποι σ’ αυτόν τον πλανήτη που ήθελαν και θέλουν τον αφανισμό των υπολοίπων.

Είτε σε ευρεία κλίμακα, είτε σε περιορισμένη.

Το αισιόδοξο είναι ότι είναι μια μικρή μειοψηφία στη γη.

Η πλειονότητα των ανθρώπων θέλουν το καλό και συνεργάζονται για να διατηρούν την ύπαρξη της γης και να αυξάνουν όλα τα δημιουργήματα επ’ αυτής.

Αυτή όμως η μειονότητα πώς γίνεται και υπάρχει και δημιουργεί καταστροφές, πόνο και δυστυχία;

Η ιστορία μας γνωστοποιεί τους δημοφιλείς: Χίτλερ, Ναπολέων, Στάλιν, Μουσολίνι, Αλ Καπόνε, Ντίλιγκερ κ.α.

Υπάρχουν όμως κι άλλοι ανώνυμοι, αφανείς που κυκλοφορούν τις περισσότερες φορές αθέατοι γύρω μας, δίπλα μας, με την ίδια καταστροφική μανία σε μικρότερο βεληνεκές.

Καταστρέφουν οικογένειες, επιχειρήσεις, φιλίες κ.λπ. ακόμα και σε Εθνικό επίπεδο, βλέπε Ελλάδα.

Όλα αυτά τα μέτρα, όλες οι αποφάσεις, όλες οι ενέργειες δεν είναι άλλες από τη διάλυση του κοινωνικού ιστού, την εξαθλίωση του εργαζόμενου, την αποβλάκωση και ημιμάθεια της νεολαίας και γενικότερα την απόγνωση του πολίτη που ούτως ή άλλως έχει μεταλλάξει σε υπήκοο.

Ποιοι είναι τελικά αυτοί και πως μπορούμε να τους ξεχωρίζουμε για να αποφεύγουμε το κακό;

Ευτυχώς όπου υπάρχει δηλητήριο, υπάρχει και το αντίδοτο του, γιατί διαφορετικά δεν ξέρω αν υπάρχει σωτηρία.

Όσο αφήνουμε να κυκλοφορούνε ανενόχλητοι γύρω μας ή να αναλαμβάνουν υπεύθυνα πόστα κυβερνητικά, τότε με σιγουριά πρέπει να ξέρουμε ότι το τέλος βρίσκεται προ των πυλών.

Όμως αν ξέρουμε μια σειρά χαρακτηριστικών τους θα μπορούμε να τους ξεχωρίζουμε και να χειριζόμαστε την κατάσταση.

Παραθέτω μερικά χαρακτηριστικά αυτών των ανθρώπων που μπορούμε να τους ονομάσουμε εχθρούς της κοινωνίας: μιλάει με πολύ μεγάλες γενικότητες, κάνει συνεχώς υποτιμήσεις, ασχολείται με άσχημα νέα, επικριτικές και εχθρικές παρατηρήσεις, διανθίζει προς το χειρότερο την επικοινωνία, σταματά τα καλά νέα και μεταφέρει τα κακά.

Δεν ανταποκρίνεται θετικά σε θεραπεία, πνευματική ανάπτυξη ή ψυχοθεραπεία.

Οι άλλοι άνθρωποι γύρω του είναι φοβισμένοι, άρρωστοι, αποτυχαίνουν δεν πετυχαίνουν.

Συνήθως διαλέγει λάθος στόχους, αν του φταίει το Α τα βάζει με το Β που δεν έχει καμιά σχέση.

Το άτομο αυτό περιτριγυρίζεται από ανολοκλήρωτα έργα.

Ομολογούν τα χειρότερα εγκλήματα χωρίς να έχουν την παραμικρή αίσθηση ευθύνης γι’ αυτά. Υποστηρίζει καταστροφικές ομάδες ή και καταστροφικές ενέργειες.

Η βοήθεια κάνει ένα τέτοιο άτομο να γίνεται έξω φρενών, οτιδήποτε όμως καταστρέφει στο όνομα της βοήθειας είναι σύμμαχος, και τέλος έχει κακή αίσθηση της ιδιοκτησίας.

Αν ένα άτομο από το περιβάλλον σου έχει την πλειονότητα των ως άνω χαρακτηριστικών πρέπει να το αναγνωρίσεις και να χειριστείς την κατάσταση είτε λίγο-λίγο είτε κάνοντας άμεση αποσύνδεση απ’ αυτό.

Σε διαφορετική περίπτωση η ζωή σου, η υπόληψη σου, η οικογένειά σου, η δουλειά σου ακόμα και το Έθνος σου κινδυνεύουν να αφανιστούν.

Κι όλα αυτά γιατί ένα τέτοιο άτομο είναι κάπου κολλημένο στο παρελθόν και νιώθει έναν κρυφό τρόμο για τους άλλους.

Και για να νιώσει «ασφαλής» πιστεύει ότι όλοι οι άλλοι πρέπει να αφανιστούν.

Καμιά κοινωνία, κανένα άτομο, καμιά επιχείρηση, δε μπορεί να προ-κόψει όσο αφήνει τέτοια άτομα σε δράση.

Τα άτομα που μπορεί να επηρεάσουν τέτοια εχθρικά άτομα είναι ευτυχώς λίγα, όμως κι αυτά επειδή ταράζονται δημιουργούν προβλήματα στο περιβάλλον και στους συνανθρώπους τους.

Ευτυχώς το σύνολο των ανθρώπων αυτών, συμπεριλαμβανομένων και των γνήσιων εχθρικών δεν υπερβαίνει το 20%.

Όπως καταλαβαίνετε είμαστε συντριπτική πλειοψηφία που θέλουμε το καλό και τη δημιουργία. Ας κάνουμε κάτι γι’ αυτό το 20% αν θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι και να συνεχίσουμε να προοδεύουμε και να προκόβουμε.

Και κάτι ελπιδοφόρο: τα άτομα που επηρεάζονται από τις εχθρικές αυτές φυσιογνωμίες, μπορούν να βρουν την πνευματική και σωματική τους υγεία, αν απομακρυνθούν απ’ αυτά και αν πάψουν να διαπράττουν ενέργειες οι οποίες δεν ευνοούν την επιβίωση και που τους καθιστούν αδύναμους χωρίς αυτοπεποίθηση και έρμαια στη βορά τέτοιων εγκληματικών φυσιογνωμιών.

Και κάτι τελευταίο: κάθε αρρώστια, κάθε γκάφα, ατύχημα, σημαίνει ότι το άτομο βρίσκεται κάτω από την επιρροή τέτοιων αντικοινωνικών ανθρώπων.

Επομένως τέτοια σημάδια, καθώς και τα χαρακτηριστικά αυτών των άθλιων, είναι δεδομένα που μπορεί αν τα εφαρμόσεις, να τους καταλάβεις και ανάλογα να δράσεις. Το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δυσπιστούμε.

Αυτό θέλουν κι αυτοί.

Εμείς ως καλοπροαίρετοι, αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι και ιδίως όταν πρόκειται για δικούς μας ανθρώπους.

Έτσι αφήνουμε το έδαφος σ’ αυτούς να δρουν και να καταστρέφουν.

Ας αφυπνιστούμε λοιπόν, όλο το 80% της ανθρωπότητας, ας συνεργαστούμε αν θέλουμε να διατηρήσουμε έναν βιώσιμο πλανήτη.

Με πολύ αγάπη
Θωμάς Κινδύνης

  • Ο ένοχος της 21ης Απριλίου 1967
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    ”Αν με ρωτήσεις εμένα, η πιο βάσιμη κριτική που κάνω στον Καραμανλή είναι ότι δεν έπρεπε να φύγει εκείνη την ώρα. Αν δεν έφευγε και έμενε αρχηγός της Δεξιάς, δεν θα γινόταν η δικτατορία.”* Επιτέλους, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, αποκαλύφθηκε...
  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
    Σύμφωνα με κάποιους Αμερικανούς αναλυτές, η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ «σχεδιάστηκε σκόπιμα ώστε να μπορεί να αναχαιτιστεί», δηλαδή ως πρόσχημα του Ιράν προς την κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ότι υπερασπίστηκε την τιμή του δίχως να...
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
    Το αίτημα για πρόωρες εκλογές διχάζει και υπονομεύει την απαραίτητη εθνική ενότητα της χώρας απέναντι σε δύσκολες προκλήσεις. Τόσο οι ενδείξεις των δημοσκοπήσεων όσο και οι παραδοχές των ίδιων των ηγετών της αντιπολίτευσης δείχνουν ότι τα κεντροαριστερά κόμματα θα είναι σε...