Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Στέφανος Μυτιληναίος
Αρθρογράφος, Συγγραφέας

Η ΕΕ είναι «τελειωμένη» – Ο νέος ρόλος της Ελλάδας μαζί με τις ΗΠΑ σε Βαλκάνια και Αν. Μεσόγειο

Η ΕΕ είναι «τελειωμένη» – Ο νέος ρόλος της Ελλάδας μαζί με τις ΗΠΑ σε Βαλκάνια και Αν. Μεσόγειο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Κοτζιάς, Πάνος Καμμένος, Στέφανος Μυτιληναίος,

Στις 4 Νοεμβρίου 2014, επί συγκυβέρνησης ΣαμαράΒενιζέλου, είχα γράψει στο TRIBUNE άρθρο με τίτλο Οι τουρκικές προκλήσεις «χρυσή ευκαιρία» να τελειώνουμε με τα μνημόνια, στο οποίο προέτρεπα την τότε κυβέρνηση να βάλει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές τη γεωπολιτική.

Είχε προηγηθεί άρθρο μου, στις 24 Ιουλίου 2014, με τίτλο Η ισχυρή Ελλάδα, προμαχώνας του δυτικού πολιτισμού στην εξ ανατολών παράνοια, στο οποίο έγραφα:

“Στο αντίβαρο αυτής της νεοφασιστικής ισλαμικής παράνοιας, μια ισχυρή Ελλάδα αποτελεί τον μοναδικό προμαχώνα του δυτικού πολιτισμού, το μοναδικό αποκούμπι του Ισραήλ, το μόνο οχυρό στο οποίο η Δύση μπορεί να επενδύσει για να εξασφαλίσει την επιβίωσή της απέναντι στην ισλαμική «ιερή μανία» των ιμάμηδων του Σουνιτισμού. Με συμμάχους όλες φυσικά τις κοσμικές δυνάμεις του μουσουλμανικού κόσμου (Αλεβίτες, Ισμαηλίτες, Σιίτες), που θέλουν να πορευτούν σε ένα μέλλον προκοπής, δίχως μπούρκες και σαρίες”.

Στις Ιανουαρίου 2015, σε άρθρο μου με τίτλο «Η Ελλάδα δεν ανήκει στη Δύση, η Ελλάδα είναι η Δύση», τόνιζα:

“Η Ελλάδα μπορεί να είναι φίλη και σύμμαχος μόνο με τα μεσογειακά ευρωπαϊκά έθνη, με τα οποία μοιράζεται κοινές πολιτισμικές παραδόσεις, με τα αρχαία έθνη της Μέσης Ανατολής (Ισραηλινούς, Κούρδους, Ασσύριους, Αραμαίους και Αιγύπτιους) και με τις ναυτικές δυνάμεις της Δύσης”.

Αυτό που προσπαθούσα να πω εδώ και τρία χρόνια ήταν απλό:

α) Τα μνημόνια και η λιτότητα που καταστρέφουν την Ελλάδα πρέπει άμεσα να παύσουν, διότι μια εξαθλιωμένη και εξουθενωμένη Ελλάδα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον γεωπολιτικό της ρόλο ως προμαχώνας και ασφάλεια της Δύσης απέναντι στο ισλαμισμό και την τρομοκρατία.

β) Οι φυσικοί εταίροι της Ελλάδας είναι οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, με τις οποίες μοιραζόμαστε κοινό πολιτισμό και τρόπους, βρεχόμαστε από την ίδια θάλασσα και είμαστε ναυτικά έθνη. Είναι η Συμμαχία του Νότου.

γ) Η Ελλάδα μόνο με τις ΗΠΑ (ναυτικές δυνάμεις της Δύσης) μπορούν να συμπορευτούν στον μεγάλο χάρτη.

Προφανώς και “βάραγα στου κουφού την πόρτα”. Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ήταν πλήρως υποταγμένη στους Γερμανούς. Ο Σαμαράς γιατί δεν είχε άλλη επιλογή, ο Βενιζέλος γιατί δεν τον ένοιαζε.

Ο Ομπάμα, από την άλλη, εκτός από “καλές κουβέντες” δεν είχε καμία αποφασιστικότητα για τίποτα. Η οκταετής ελληνική οικονομική κρίση και ο εξαετής πόλεμος στη Συρία σε εμένα αυτό αποδεικνύουν.

Όποιος όμως έβλεπε ψύχραιμα τον χάρτη και μπορούσε να “μαντέψει” τις εξελίξεις, εύκολα αντιλαμβανόταν ότι ελληνικά και αμερικανικά συμφέροντα κάποια στιγμή θα έσμιγαν. Ήταν “μοιραίο”.

Αντιθέτως, τα συμφέροντα της Γερμανίας θέλουν μια εντελώς κατεστραμμένη Ελλάδα κι αυτό προσπαθούν εδώ και οκτώ χρόνια.

Οι Γερμανοί, επειδή δεν έχουν δικές τους ενεργειακές πηγές, ορέγονται τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της ανατολικής Μεσογείου. Τα ελληνικά κοιτάσματα.

Μια υπερχρεωμένη και κατεστραμμένη Ελλάδα θα αναγκαζόταν να παραδώσει τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της στη Γερμανία, για να ξεχρεώσει και να “γλιτώσει” από την Τουρκία. Τόσο μοχθηρό ήταν το σχέδιό τους.

Το σχέδιο των Γερμανών προέβλεπε η Ελλάδα να συνεχίσει να είναι χρεωμένη ακόμα κι εάν παρέδιδε τους υδρογονάνθρακες στο Ράιχ. Γιατί οι Γερμανοί θέλουν να λεηλατήσουν εκ βάθρων όλη την Ελλάδα. Είναι πλούσιος ο τόπος μας, αλλά μας κυβερνάνε αφελληνισμένοι κοτσαμπάσηδες, ηλίθιοι, χωριάτες και ιδεοληπτικοί, με δική μας ευθύνη φυσικά.

Ωστόσο, η γερμανική μωροφιλοδοξία, τυφλωμένη από “πλεονάσματα” και αλαζονεία, παραβλέπει ότι η Αμερική δεν θα τους επέτρεπε ποτέ να αποκτήσουν δικό τους φυσικό αέριο. Η Γερμανία δεν θα γίνει ποτέ υπερδύναμη. Η ιστορία έχει αποδείξει πώς καταλήγουν όλες οι απόπειρές της να κυριαρχήσει.

Η εκλογή Τραμπ είναι μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα. Τα έχω εξηγήσει εδώ: Κι όμως! Ο Τραμπ συμφωνεί με τα ελληνικά συμφέροντα – Μπορούμε επιτέλους να σοβαρευτούμε;

Η γερμανική Ευρώπη, όπως τη βιώσαμε στο πετσί μας την τελευταία δεκαετία της ντροπής, τελειώνει. Έχει ήδη τελειώσει. Οι Αμερικανοί φροντίζουν για αυτό.

Η “περισσότερη Ευρώπη” και η “ισχυρότερη Ευρωζώνη”, που ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι το σχέδιο παγκόσμιας κυριαρχίας του Σόιμπλε και συνάμα η καταστροφή της Ελλάδας και του ελληνικού έθνους.

Η ίδια Ευρώπη θα αλλάξει. Δεν θα διαλυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά θα “χαλαρώσει”. Θα γίνει κάτι όπως η παλιά ΕΟΚ. Και θα “σπάσει” ουσιαστικά σε τρεις – τέσσερις ζώνες.

Οι χώρες του Νότου με επικεφαλής τη Γαλλία, η Γερμανία στη μέση, η Πολωνία ηγέτιδα στα κράτη του Βίζεγκραντ στην ανατολή.

Η Βουλγαρία “ακολουθεί” την Ελλάδα, ήδη έχει αρχίσει αυτό.

Η Ελλάδα αν και θα είναι με τον Νότο, λόγω της ιδιαίτερης γεωπολιτικής της θέσης, θα αποτελέσει με “βραχίονες” τη Βουλγαρία και την Κύπρο μια ιδιαίτερη ομάδα.

Την ομάδα εκείνη που θα “κουμαντάρει” τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή και εδώ προστίθεται και το Ισραήλ ως η εκτός ΕΕ “προέκταση” της Δύσης. Επίσης, σε αυτή τη συμμαχία συμμετέχει η Αίγυπτος και θα ακολουθήσει και η Ιορδανία.

Η γερμανική Ευρώπη έχει τελειώσει. Το παραμύθι της “περισσότερης” Ευρώπης, που στα δικά μου αφτιά ηχεί ως περισσότερο Ράιχ, έληξε. Το τι επιδιώκουν ο Μητσοτάκης και η γερμανόφιλη οριζόντια διασύνδεση στη χώρα (νεοφιλελεύθεροι και σοσιαλφιλελεύθεροι) είναι καταστροφικό σε κάθε περίπτωση, γιατί:

α) Εάν η Γερμανία “νικήσει”, πράγμα απίθανο, αλλά ας κάνουμε την υπόθεση, θα ολοκληρωθεί το σχέδιο πλήρους εξαθλίωσης και λεηλασίας της Ελλάδας.

β) Εάν συνταχθούμε με τη Γερμανία, οι Αμερικανοί θα μας συνθλίψουν.

Αυτό το σχέδιο υπηρετούν οι “φιλοευρωπαϊστές” σοσιαλφιλελεύθεροι – νεοφιλελεύθεροι, τον βέβαιο θάνατο της Ελλάδας.

Η Ελλάδα επέλεξε, επιτέλους, να συνταχθεί με τις ΗΠΑ. Κοτζιάς, Καμμένος, Τσίπρας αυτό δείχνουν με τις πράξεις τους.

Κοτζιάς και Καμμένος το κάνουν πλέον φανερά, το “φωνάζουν”. Δεν είναι τυχαίο που τα χρεοκοπημένα “ΝΕΑ” επιτέθηκαν στον Κοτζιά κατηγορώντας τον ως “αντιγερμανό” και “αμερικανόδουλο”.

Δεν είναι “τυχαίο” που κοροϊδεύουν τον Καμμένο οι ίδιοι που είχαν υπουργό Άμυνας τη Φώφη Γεννηματά. Εξαιρετική ως άνθρωπος η Φώφη Γεννηματά, τη φαντάζεστε όμως να χειρίζεται θερμό επεισόδιο; Πείτε μου ειλικρινά.

Η Ελλάδα επέλεξε να ακολουθήσει τον δρόμο του μεγαλείου. Αυτός ο δρόμος περνά μέσα από τη συμμαχία με τις ΗΠΑ και προϋποθέτει την κατάρρευση της γερμανικής ηγεμονίας.

Η Ελλάδα θα επεκταθεί στα Βαλκάνια και θα επιστρέψει στη Μέση Ανατολή. Αυτό είναι το μέλλον, αυτός είναι ο εθνικός σχεδιασμός που βρίσκει σύμφωνες, όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω, τις πατριωτικές δυνάμεις από δεξιά και αριστερά. Όταν αναφέρομαι στα αριστερά εννοώ τους σοσιαλπατριώτες, όχι τα γκρουπούσκουλα που θέλουν να καταργήσουν τις παρελάσεις, ούτε κάτι γραφικούς της Κουμμουνδούρου που περιφέρουν την τουρκοφιλία τους.

Εξάλλου, μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει να δούμε εάν θα υπάρχει και Τουρκία και πώς θα υπάρχει ή πόσες Τουρκίες θα έχουμε… Γιατί, όπως άκουσα, η Τουρκία θα ενταχθεί κάποια στιγμή στην ΕΕ, σε αυτή την “τετραρχία” Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα προκύψει, όχι όμως ολόκληρη εάν με εννοείτε. Είναι και οι Κούρδοι, 40 εκ. άνθρωποι δίχως πατρίδα. Αδικία.

Προσωπικά δεν θέλω περισσότερη Ευρώπη, δηλαδή Γερμανία. Θέλω περισσότερη και μεγαλύτερη Ελλάδα που θα είναι “μια γροθιά” με τις ΗΠΑ.

Είναι δεδομένο ότι το γερμανικό λόμπι και τα φιλότουρκα γκρουπούσκουλα θα επιχειρήσουν να υπονομεύσουν αυτό τον σχεδιασμό. Τα φιλότουρκα γκρουπούσκουλα θεωρείστε τα από τώρα “τελειωμένα”.

Το γερμανικό λόμπι, σοβαρότερο οπωσδήποτε από τα φιλότουρκα γκρουπούσκουλα, θα παίξει τα ρέστα του, ήδη τα παίζει. Στο τέλος όμως θα είναι ο ελληνικός λαός που θα επιβάλλει τη θέλησή του.

Το 2017 είναι η χρονιά που όλα “παίζονται”. Προσωπικά μου είναι αδιάφορο τι θα απογίνει αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μία έγνοια έχουμε, την Ελλάδα. Μία πυξίδα έχουμε, το μεγαλείο της Ελλάδας, δηλαδή την ευημερία του λαού της. Το 2017 είναι στο χέρι μας να σηκώσουμε την Ελλάδα από τον βούρκο και να την αποκαταστήσουμε.

Θα σας κρατώ ενήμερους. Να μη φοβάστε. Η Ελλάδα θα γίνει μεγάλη ξανά.

  • Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    Αποδεικνύοντας την «έκπτωση» των πολιτικών ηθών οι «εκπρόσωποι» μας αντάλλαξαν «φιλοφρονήσεις» σκορπίζοντας ρίγη ενθουσιασμού στους «κλακαδόρους» τους. Το γεγονός ότι οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στην άκρως ελλειμματική «δημοκρατία», με την αποχή να πλησιάζει το 50%, δεν τους απασχολεί. Το πολιτικό «φτύσιμο»...
  • «Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
    Don Lope de Aguirre : I am the wrath of God. Who else is with me? Werner Herzog, Aguirre, der Zorn Gottes (Aguirre, the wrath of God, 1972) (Περί «ρωσικού κόσμου», μέρος β΄ Διαβάστε το ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΕΔΩ) Στο δεύτερο...
  • Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
    «Each wrong idea we follow is a crime committed against future generations. » Arthur Koestler, «Darkness at Noon» Αγαπητέ αναγνώστη, το σχόλιο που ακολουθεί είναι ένα συμπλήρωμα σε άρθρο του γράφοντος που δημοσιεύθηκε στην φιλόξενη ιστοσελίδα της ΚΑΘΕΔΡΑΣ στις 20 Νοεμβρίου 2023...