Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Ανδρέας Μουντράκης
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Αντιπρόεδρος ΔΕΔΑ ΑΕ

Rethink Athens: H Αθήνα σύγχρονη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα

Rethink Athens: H Αθήνα σύγχρονη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Rethink Athens, Αθήνα, Ανδρέας Μουντράκης,

Το Rethink Athens είναι ένα πρωτοποριακό για τα δεδομένα της Ελλάδας σχέδιο που εκτός από καλλωπιστικό χαρακτήρα θα δώσει μια οικολογική αλλά και οικονομική ανάσα στην πόλη μας.

Τα πρώτα βήματα για μια πιo πράσινη Αθήνα, έχουν ήδη γίνει καθώς η μελέτη έχει υπογραφεί και αναμένεται να ξεκινήσει το έργο στα μέσα του 2014.

Το project περιλαμβάνει την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου, την δημιουργία ποδηλατοδρόμου και την συνέχιση της Αρεοπαγίτου μέχρι την πλατεία Αιγύπτου και η μόνη πρόσβαση των αυτοκινήτων θα επιτρέπεται στα ΤΑΧΙ.

Πόσο όμως θα αλλάξει η ποιότητα ζωής των κατοίκων του κέντρου αλλά και ολόκληρης της πόλης;

Σύμφωνα πάντα με την μελέτη οι πεζοί θα έχουν την δυνατότητα να κυκλοφορούν ξέγνοιαστοι και ασφαλείς στους δρόμους αυτούς κάνοντας ευχάριστους περιπάτους σε πεζόδρομους με κυρίαρχο χαρακτηριστικό το πράσινο.

Ακόμα θα έχουν την δυνατότητα να ψωνίζουν από τα μαγαζιά που πρόκειται να δημιουργηθούν προσφέροντας έτσι μια οικονομική δροσιά στο εξασθενημένο κέντρο.

Μια ακόμα καινοτομία βασισμένη και εναρμονισμένη με το περιβάλλον είναι τα δύο μεγάλα συντριβάνια που θα δημιουργηθούν στις πλατείες Δικαιοσύνης και Ομόνοιας.

Πρόκειται όχι απλά για ένα εντυπωσιακό θέαμα αλλά κρύβει το κάθε ένα από αυτά μια υπόγεια δεξαμενή νερού που εκμεταλλεύεται το βρόχινο νερό προσφέροντας την ποσότητα που χρειάζεται στο πάρκο με αποτέλεσμα να μην επιβαρύνει τα δημόσια κονδύλια για να ποτίσει τα δένδρα.

Τέλος θα αναδιαμορφωθεί το κέντρο και η εκτέλεσή του περιλαμβάνει υλικά απόλυτα φιλικά με το περιβάλλον που σε συνδυασμό με τον πνεύμονα πρασίνου,
θα καταφέρουν τους καλοκαιρινούς μήνες να μειώσουν έως 2 βαθμούς της κλίμακας Κελσίου προσφέροντας στον επισκέπτη καθώς και στους φίλους του ποδηλάτου την δυνατότητα να απολαμβάνουν την βόλτα τους στο ευχάριστο πλέον κέντρο που δεν θα χαρακτηρίζεται από κυκλοφοριακό πρόβλημα και δεν θα χαρακτηρίζεται ως τσιμεντούπολη.

Το σχέδιο για την αναμόρφωση της Αθήνας την καθιστά πλέον σύγχρονη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα αφήνοντας στους πολίτες την αίσθηση της εξοχής καθώς βρίσκεται στην καρδιά της πόλης.

Το μόνο λοιπόν που μένει είναι να υλοποιηθεί και να αγκαλιασθεί από τον κόσμο έχοντας πάντα τις καλύτερες προοπτικές για την Αθήνα που αγαπάμε.

  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
    Σύμφωνα με κάποιους Αμερικανούς αναλυτές, η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ «σχεδιάστηκε σκόπιμα ώστε να μπορεί να αναχαιτιστεί», δηλαδή ως πρόσχημα του Ιράν προς την κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ότι υπερασπίστηκε την τιμή του δίχως να...
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
    Το αίτημα για πρόωρες εκλογές διχάζει και υπονομεύει την απαραίτητη εθνική ενότητα της χώρας απέναντι σε δύσκολες προκλήσεις. Τόσο οι ενδείξεις των δημοσκοπήσεων όσο και οι παραδοχές των ίδιων των ηγετών της αντιπολίτευσης δείχνουν ότι τα κεντροαριστερά κόμματα θα είναι σε...
  • Η φύση του σκορπιού
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    «Ο Καραμανλής ήταν πάντοτε αποφασισμένος να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας […] «Ο Καραμανλής δεν μπορούσε να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας χωρίς τη δική μου βοήθεια. […] Και με κάλεσε για να τον κάνω πρόεδρο της Δημοκρατίας διότι αλλιώς δεν θα...