Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Θεόδωρος Κατσανέβας
Πανεπιστημιακός, Γ.Γ. Ελληνικής Δημοκρατικής Κίνησης ΔΡΑΧΜΗ

Οι Βρετανοί νίκησαν για τρίτη φορά τους Γερμανούς

Οι Βρετανοί νίκησαν για τρίτη φορά τους Γερμανούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Γερμανία, Δημοψήφισμα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Θεόδωρος Κατσανέβας,

Οι Βρετανοί, νίκησαν για τρίτη φορά τους Γερμανούς στον σημερινό τρίτο παγκόσμιο πόλεμο όπου τα όπλα και η ένοπλη βία έχουν υποκατασταθεί από τον έλεγχο των τραπεζών, της οικονομίας, του χρήματος και των ΜΜΕ.

Κι’ αυτό, ύστερα από δύο αιματοβαμμένους παγκόσμιους πολέμους όπου η Γερμανία απέτυχε να κυριαρχήσει στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας τη μεγάλη πολεμική της μηχανή και αφήνοντας πίσω ερείπια, εκατομμύρια νεκρούς, απλήρωτα χρέη και πολεμικές αποζημιώσεις.

Η Βρετανία, με το υπερήφανο Brexit όπου πρωτοστάτησαν τα λαϊκά στρώματα, στον σημερινό ιδιότυπο τρίτο παγκόσμιο πόλεμο του χρήματος, νίκησε για άλλη μια φορά τη Γερμανία και τους σημερινούς της συμμάχους, τους διεθνείς Γύπες του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, τα κοράκια του πλούτου και των Τραπεζών.

Ηττήθηκε το όλο σύστημα του νεο-ιμπεριαλισμού και της ολιγαρχίας του πλούτου που έχει επιβάλλει μια απέραντη φτωχοποίηση στην Ευρώπη και πάνω απ’ όλα στη χώρα μας, η οποία ακόμα αναμένει τις πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία.

Στην Ελλάδα που έχει καταντήσει να είναι η χλεύη και το υποπόδιο των ηττημένων των δύο προηγούμενων παγκόσμιων πολέμων όπου συμμετείχε με τους νικητές, καταβάλλοντας υψηλότατο αντίτιμο σε αίμα και υλικοτεχνικές καταστροφές.

Όπως και στην περίπτωση του δικού μας δημοψηφίσματος όπου το αποτέλεσμά του ανατράπηκε στην πράξη από τον «αριστερό» ΣΥΡΙΖΑ, η ψήφος των Βρετανών είχε καθαρά ταξικό χαρακτήρα, αν δει κανείς ότι ψήφισαν μαζικά το Bremain οι πλούσιες περιοχές όπως το City του Λονδίνου, η Οξφόρδη κλπ., σε αντίθεση με τις φτωχές περιοχές.

Γι΄αυτό και τώρα πια, πρέπει να αναθεωρηθούν οι κατεστημένες απόψεις για το δίπολο αριστερά-δεξιά.

Αριστεροί είναι αυτοί που είναι με το λαό, τους φτωχούς, τους εργαζόμενους του μόχθου και της πατρίδας και δεξιοί όσοι υποστηρίζουν τα συμφέροντα των πλουσίων, του νεο-ιμπεριαλισμού και της παγκοσμιοποίησης. Και είναι προφανές ποιοι είναι οι μεν και ποιοι οι δε.

Φυσικά είναι αστείες οι εικοτολογίες που εκπέμπουν οι διεθνείς και εγχώριοι εκπρόσωποι του διεθνούς συστήματος εξουσίας ότι, δήθεν το Brexit θα γονατίσει οικονομικά τη μεγάλη Βρετανία και θα επιφέρει παγκόσμια οικονομική καταστροφή.

Το ακριβώς αντίθετο θα συμβεί.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα η ευρωζώνη, βρίσκεται σήμερα στην ουρά της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης όπως μαρτυρούν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία των διεθνών φορέων όπως της Eurostat, της World Bank κλπ., ενώ οι προβλέψεις τους δείχνουν ότι αυτή η οικονομική μιζέρια θα συνεχιστεί.

Μόνο η ανατροπή της υφεσιακής πολιτικής και του ακριβού ευρώ που έχει επιβάλλει για τους δικούς του λόγους το Βερολίνο, μπορεί να ανατρέψει αυτήν την κατιούσα οικονομική πορεία.

Πάνω απ’ όλα, το Brexit σηματοδοτεί το ξήλωμα της νέας Γερμανικής Αυτοκρατορίας που με πονηρό τρόπο έστησαν οι σημερινοί επίγονοι των ηττημένων Ναζιστών προγόνων τους.

Ακολουθούν η Ιταλία, η Γαλλία,η Ολλανδία, η Αυστρία, η Φιλανδία, η Ουγγαρία και αργά ή γρήγορα, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Κύπρος και οι περισσότερες άλλες χώρες, καθώς και η πλήρως υποταγμένη και καταρημαγμένη Ελλάδα.

Παντού ετοιμάζονται δημοψηφίσματα παρόμοια με αυτό της Βρετανίας. Και το διακύβευμα δεν είναι πλέον μόνο το εγκληματικό, το ολέθριο ευρώ-μάρκο, αλλά ολόκληρο το Γερμανικό οικοδόμημα της δήθεν Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για όλα αυτά οφείλουμε ευγνωμοσύνη στον Βρετανικό λαό που για άλλη μια φορά ανοίγει το δρόμο για την απελευθέρωση της Ευρώπης και της Ελλάδας που γέννησε τον Ευρωπαϊκό πολισμό και τη δημοκρατία. Βρετανοί απλοί πολίτες που ψηφίσατε Brexit σας ευχαριστούμε.

 • Ποιος έντιμος Έλληνας τους πιστεύει πλέον;
  Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  Στα Τέμπη χάθηκαν άδικα 57 ανθρώπινες ζωές. Για να βρούμε άλλο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα πρέπει να ανατρέξουμε σε εκείνο του 1972. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι για 51 ολόκληρα χρόνια οι ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ-εργαζόμενοι στον ΚΡΑΤΙΚΟ ΟΣΕ προσέφεραν στην Πατρίδα και στην...
 • Οι «εξαρτημένες ελίτ» και η «προστασία» τους
  Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  Ο Sbigniew Brzezinski –πρώην σύμβουλος ασφαλείας Προέδρου των ΗΠΑ (1977-1981) και καθηγητής στο Johns Hopkins- στο βιβλίο του «Η Μεγάλη Σκακιέρα» (ΗΜΣ) διατυπώνει, με ανατριχιαστική ωμότητα, τους στόχους, τα μέσα και τις μεθόδους που πρέπει –κατά την άποψή του- να...
 • Ρωσική Εκκλησία: Εμείς (οι Ρώσοι) και το Ισλάμ εναντίον της «αντίχριστης Δύσεως»
  Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  Το βαπόρι απ’ την Περσία πιάστηκε στην Κορινθία Τόνοι έντεκα γεμάτο με χασίσι μυρωδάτο Τώρα κλαίν’ όλα τ’ αλάνια που θα μείνουνε χαρμάνια. Μουσική και στίχοι Βασίλης Τσιτσάνης Συχνά οι πολιτιστικές ανταλλαγές θεωρούνται μάλλον προοδευτικές, αν και αυτές δεν περιέχουν κάποια συγκεκριμένη εγγενή πολιτική κοσμοαντίληψη ή οδηγούν...