Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Στέφανος Μυτιληναίος
Αρθρογράφος, Συγγραφέας

Κανένα σοκ από τη ναζιστική Αυστρία – Από το 2000 ήθελαν ακροδεξιά, το ξεχάσατε;

Κανένα σοκ από τη ναζιστική Αυστρία – Από το 2000 ήθελαν ακροδεξιά, το ξεχάσατε;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Αυστρία, Εκλογές, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ναζί, Νεοναζί,

Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δήθεν “σοκ” από τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία, όπου θριάμβευσαν οι ακροδεξιοί νεοναζί.

Το ακροδεξιό FPÖ πραγματοποίησε το καλύτερο αποτέλεσμα στην ιστορία του, σε μια εθνική εκλογή στην χώρα των 8,5 εκατομμυρίων ψηφοφόρων. Σχεδόν θριάμβευσε: με 36,4% των ψήφων.

Κάθονται λοιπόν τώρα, διάφοροι “εξυπνάκηδες”, και προσπαθούν να ερμηνεύσουν τι συνέβη στην Αυστρία.

Διαβάζουμε αναλύσεις όπως, “όλοι σήμερα αναζητούν στην Αυστρία τα αίτια του πολιτικού σεισμού που έγινε στη χώρα. Ο μόνος λόγος δεν μπορεί να είναι η απογοήτευση από την κρίση. Κι αυτό γιατί η Αυστρία είναι μια όαση ανάπτυξης στην περιοχή. Αυτή η εκλογική αναμέτρηση αποδεικνύει ότι η ακροδεξιά μπορεί να φτάσει ως την εξουσία ακόμη και σε χώρες σε καλή οικονομική κατάσταση”.

Σαχλαμάρες! Καμία κρίση και κανένα μεταναστευτικό δεν ευθύνεται για την πρωτιά των νεοναζί στην Αυστρία.

Προφανώς όλοι αυτοί έχουν ξεχάσει τον Γεργκ Χάιντερ (Jörg Haider). Έχουν ξεχάσει ότι το ακροδεξιό FPÖ σχημάτισε το 2000, πριν 16 χρόνια, κυβέρνηση συνασπισμού, πράγμα που τότε είχε ως αποτέλεσμα να επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση κυρώσεις στην Αυστρία.

Μάλιστα, πριν 16 χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε επιβάλλει κυρώσεις στην Αυστρία για την άνοδο της ακροδεξιάς και την είσοδό της στην κυβέρνηση της χώρας.

Συγκεκριμένα, στις εκλογές του 1999, το ακροδεξιό FPÖ συγκέντρωσε το 26,9% των ψήφων, ξεπερνώντας έτσι το Αυστριακό Λαϊκό Κόμμα. Αυτό οδήγησε το τελευταίο στην δημιουργία κυβέρνησης με το FPÖ το 2000, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή κυρώσεων στην Αυστρία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θεωρούσε ότι η κυβέρνηση συνεργασίας «νομιμοποιούσε την ακροδεξιά στην Ευρώπη».

Το ίδιο ακροδεξιό ναζιστικό κόμμα πήρε στις εκλογές του 2013 ποσοστό 20.5%, ενώ μέσα στη Βιέννη του “πολιτισμού” το ποσοστό του ήταν στο 30%.

Στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών τώρα, το ναζιστικό κόμμα πήρε ποσοστό 36.4%. Οπότε, ενδιαφέρον έχει εάν θα δούμε ξανά την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλλει νέες κυρώσεις στην Αυστρία, όπως έκανε το 2000, επειδή «νομιμοποιεί την ακροδεξιά στην Ευρώπη».

Αλλά, σε κάθε περίπτωση, ας σταματήσουν οι δήθεν δημοσιογράφοι και… αναλυτές να “σοκάρονται” από τη ναζιστική πρωτιά στην Αυστρία. Κανένα σοκ, αυτή είναι η “πολιτισμένη” Αυστρία, η πατρίδα του Αδόλφου Χίτλερ για να μη ξεχνιόμαστε.

Και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα, τα χειρότερα γερμανικά σενάρια έρχονται…

 • Στη Βόρεια Μακεδονία η Εκκλησία της ονομάζεται Αρχιεπισκοπή Αχρίδας – Οι Ρώσοι επιμένουν σε Εκκλησία «Μακεδονίας»
  Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  «Wie dieser Stab in meiner Hand, nie mehr sich schmückt mit frischem Grün, kann aus der Hölle heißem Brand, Erlösung nimmer dir erblühen!»* Richard Wagner, Tannhäuser, Act III, Scene 3. «Money talks, κάτι τις walks», που λένε οι Αγγλοσάξονες και ο γράφων...
 • «Εθνική σύνταξη», το «παγόβουνο» του ασφαλιστικού
  Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  Ο νόμος Κατρούγκαλου, με τον διαχωρισμό της σύνταξης σε «εθνική» και αναλογική, τοποθέτησε ένα «παγόβουνο» στην ρότα του ασφαλιστικού Τιτανικού. Το «παγόβουνο» επιβεβαιώθηκε με το «ρεκτιφιέ» Βρούτση παράγοντας ήδη αρνητικά αποτελέσματα. Από το 2010 έως το 2012 με καταιγιστικές παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό...
 • Κωνσταντίνος: Δίχως προκαταλήψεις και πάθος
  Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  Παρακάμπτοντας τον δευτερεύουσας σημασίας πολιτικό διάλογο σχετικά με το πρωτόκολλο της κηδείας του θα επιχειρήσουμε ένα «άγγιγμα» της ιστορίας. Δεν είχε συμπληρώσει τα 24 όταν έγινε βασιλιάς και τα 27 όταν έγινε το πραξικόπημα. Κληρονόμησε τις μεγάλες πολιτικές αμαρτίες του Παύλου και...