Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Γιάννης Τριήρης
Ανεξάρτητος Αρθρογράφος

Άλλα λένε τα νούμερα και άλλα τα… «νούμερα»

Άλλα λένε τα νούμερα και άλλα τα… «νούμερα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΕΠ - Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν, Ανεργία, Γιάννης Τριήρης, Μνημόνιο,

Μας λέει η κυβέρνηση ότι πλέον είμαστε πολύ κοντά στην έξοδο στις αγορές και ότι έχουμε αποφύγει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, αφού πλέον οι δείκτες της οικονομίας μας έχουν βελτιωθεί και οι αγορές άρχισαν εκ νέου να μας εμπιστεύονται.

Μας λέει ότι η επικείμενη αυτή επιτυχία οφείλεται στις πολιτικές της που βέβαια μάτωσαν τον ελληνικό λαό, αλλά άξιζε το κόπο.

Γιαυτό και πρέπει να συνεχίσουμε να ματώνουμε και  να αποδεχτούμε τα νέα καταστροφικά μέτρα που φέρνει το πολυνομοσχέδιο που καλούνται να ψηφίσουν οι κυβερνητικοί βουλευτές τη Κυριακή το βράδυ.

Για το καλό μας.

Κατά την κυβέρνηση, αν περάσουν και αυτά τα σκληρά , αντικοινωνικά, αλλά πρωτίστως αντιαναπτυξιακά και καταστροφικά μέτρα για πολλούς κλάδους της οικονομίας και της παραγωγής, τότε θα πάμε ακόμη καλύτερα, σύμφωνα με τα κριτήρια των εταίρων και δανειστών μας.

Προφανώς η κυβέρνηση νομίζει ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς.

Γιατί είναι πανεύκολο να αποδείξει κάποιος ότι ο ισχυρισμός αυτός είναι αίολος.

Το γνωρίζουν σχεδόν όλοι οι Έλληνες που δεν εθελοτυφλούν.

Τα στοιχεία άλλωστε είναι καταλυτικά και πλέον μπορούν να τα καταλάβουν εύκολα, όλοι.

Το 2010 λοιπόν που οι «σωτήρες» μας στο εσωτερικό και το εξωτερικό αποφάσισαν να μας βάλουν στα μνημόνια γιατί είμαστε δήθεν κατεστραμμένοι, το χρέος μας ήταν περίπου 300 δισεκατομμύρια ευρώ, το ΑΕΠ μας (το σύνολο όλων των προϊόντων και αγαθών που παρήγαγε η οικονομία μας, εκφρασμένο σε χρηματικές μονάδες) ήταν στα 235 δις ευρώ και η ανεργία στο 10%.

Σήμερα εν έτει 2014 που και πάλι οι ίδιοι ξένοι και εγχώριοι «σωτήρες» μας, μας λένε ότι είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στην αγορές γιατί βελτιώθηκαν οι οικονομικοί μας δείκτες, το χρέος μας είναι 340 δις ευρώ , το ΑΕΠ μας λιγότερο από 180 δις ευρώ και η ανεργία σχεδόν στο 28%.

Πως λοιπόν βλέπουν βελτίωση των οικονομικών μας, όταν έχουμε 40 δις ευρώ μεγαλύτερο χρέος, μείωση κατά 55 δις του ΑΕΠ , της συνολικής δηλαδή αξίας όλων των τελικών αγαθών που παρήχθησαν στη χώρας μας και σχεδόν τριπλάσιο αριθμό ανέργων είναι απορίας άξιον, για κάθε νοήμονα πολίτη.

Ή λοιπόν το 2010 δεν έπρεπε να μπούμε στα μνημόνια ή το 2014 δεν πρέπει να βγούμε από αυτά.

Αυτό λένε τα νούμερα και πλέον αυτοί που προσπαθούν να παραποιήσουν την πραγματικότητα ή ακόμα χειρότερα προσπαθούν να το παίξουν αντάρτες, γίνονται οι ίδιοι «νούμερα».

Κανένας πολιτικός από τα κόμματα της συμπολίτευσης δεν πρέπει να πιστεύει ότι μπορεί να συνεχίσει -σε αγαστή συνεργασία με τους δανειστές- να δουλεύει ψιλό γαζί, τον ελληνικό λαό.

Ούτε υπερασπιζόμενος την πολιτική της τρόικας, ούτε παίζοντας το ψευτοεπαναστάτης.

Η σοφή λαϊκή παροιμία , άλλωστε, λέει ότι «μια του κλέφτη δυο του κλέφτη τρεις και τη κακή του μοίρα». Τους καταλάβαμε πλέον καλά. Και τώρα πλησιάζει η ώρα.

Βέβαια , πιθανότατα δεν θα είναι η αυριανή μέρα ψήφισης του νέου καταστροφικού πολυνοσχεδίου.

Οι βουλευτές των κομμάτων της συμπολίτευσης έχουν αποδείξει ότι μιλάνε πολύ και δεν κάνουν τίποτα.

Δεν τους πιστεύουν οι πολίτες ότι μπορούν να σηκώσουν ανάστημα.

Φωνασκούν, κάνουν ψευτοτσαμπουκάδες, αλλά στο τέλος μπαίνουν στο κομματικό τους μαντρί, σκύβουν το κεφάλι και συναινούν στο καταστροφικό έργο των ηγεσιών τους.

Οι πολίτες όμως πλέον δεν παραμυθιάζονται. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.

Τα εγκλήματα είναι προμελετημένα.

Η τακτική αυτή των βουλευτών των κομμάτων της συμπολίτευσης, θα κριθεί από τον ελληνικό λαό.

Και η ώρα των εκλογών πλησιάζει.

Τότε το πάνω χέρι θα έχουν οι πολίτες.

 

Η φωτογραφία είναι από τον πίνακα “Unemployment Line” του Grady Zeeman, ελαιογραφία 2009.

  • Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    Αποδεικνύοντας την «έκπτωση» των πολιτικών ηθών οι «εκπρόσωποι» μας αντάλλαξαν «φιλοφρονήσεις» σκορπίζοντας ρίγη ενθουσιασμού στους «κλακαδόρους» τους. Το γεγονός ότι οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στην άκρως ελλειμματική «δημοκρατία», με την αποχή να πλησιάζει το 50%, δεν τους απασχολεί. Το πολιτικό «φτύσιμο»...
  • «Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
    Don Lope de Aguirre : I am the wrath of God. Who else is with me? Werner Herzog, Aguirre, der Zorn Gottes (Aguirre, the wrath of God, 1972) (Περί «ρωσικού κόσμου», μέρος β΄ Διαβάστε το ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΕΔΩ) Στο δεύτερο...
  • Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
    «Each wrong idea we follow is a crime committed against future generations. » Arthur Koestler, «Darkness at Noon» Αγαπητέ αναγνώστη, το σχόλιο που ακολουθεί είναι ένα συμπλήρωμα σε άρθρο του γράφοντος που δημοσιεύθηκε στην φιλόξενη ιστοσελίδα της ΚΑΘΕΔΡΑΣ στις 20 Νοεμβρίου 2023...