Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Θεόδωρος Κατσανέβας
Πανεπιστημιακός, Γ.Γ. Ελληνικής Δημοκρατικής Κίνησης ΔΡΑΧΜΗ

Η Λαϊκή Ενότητα δεν κατάλαβε τίποτα για τα πραγματικά αίτια της ήττας της

Η Λαϊκή Ενότητα δεν κατάλαβε τίποτα για τα πραγματικά αίτια της ήττας της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Grexit, Δραχμή, Εκλογές, Εκλογές 2015, Θεόδωρος Κατσανέβας, Λαϊκή Ενότητα,

Η Λαϊκή Ενότητα μετά τη συντριπτική της ήττα, και αφού «έχει κατακάτσει ο κουρνιαχτός και μετριέται τ’ ασκέρι» όπως θα έλεγε και ο Χαρίλαος, φαίνεται ότι δεν κατάλαβε τίποτα.

Τα στελέχη της λένε διάφορα αλλά όχι την ουσία. Το Πολιτικό συμβούλιο της ΛΑ.Ε. εξέδωσε μια απίθανη ανακοίνωση όπου ουσιαστικά δεν αγγίζει τα οφθαλμοφανή πραγματικά αίτια της ήττας της. Για την αδυναμία της, ή μάλλον για την επιλογή της να αποφύγει τη συσπείρωση ευρέων αντιμνημονιακών δυνάμεων.

Αντί για ένα Ενιαίο Αντιμνημονιακό Μέτωπο, ένα νέο ΕΑΜ, έχτισε στα γρήγορα έναν ΣΥΡΙΖΑ Νο 2. Χάρισε τους ψηφοφόρους του όχι, στον κραταιό ΣΥΡΙΖΑ Νο 1 και στην αποχή. Και μετέτρεψε το 30% τουλάχιστον των δραχμηστών σε σκορποχώρι.

Δεν αντιλήφθηκε ακόμα ότι αυτό που ηττήθηκε ήταν οι φωναχτά αριστερόφρονες ιδεοληψίες της και η εγωϊστική σεχταριστική αντίληψη του πολιτικού απομονωτισμού της.

Βούλιαξε για μόλις 7.000 ψήφους, ενώ πολύ απλά, πολύ εύκολα, θα μπορούσε να έχει επιπλέον τουλάχιστον 70.000 με μια ευρύτερη δημοκρατική συσπείρωση, όπως της πρότεινε ο Μίκης και όλοι εμείς, χωρίς να ζητάμε απολύτως τίποτα.

Αρνήθηκε να συμπορευτεί με ευρύτερες πατριωτικές δημοκρατικές δυνάμεις για να μη “μαγαρίσει” την αριστερίστικη αυθεντικότητά της που απευθύνεται στο 2-4% του εκλογικού σώματος.

Αντί για Λαϊκή Ενότητα μετατράπηκε σε Λαϊκή Στενότητα, όπου για να συμμετέχει κάποιος, ή απλά να βοηθήσει, έπρεπε να πάρει πιστοποιητικό αριστεροφροσύνης από τους ακροαριστερούς διεθνιστές που την πνίγουν και οι οποίοι δεν εκπροσωπούν ούτε 2-3.000 ψηφοφόρους.

Όπως και άλλοι μικρότεροι πολιτικοί σεχταριστικοί φορείς που καπηλεύονται το εθνικό νόμισμα και τελικά κάνουν πολύ κακό σε ότι αυτό εκπροσωπεί, η ΛΑ.Ε έκανε μεγάλη ζημιά στη μόνη εναλλακτική λύση για τη σωτηρία της χώρας, που δεν είναι άλλη από την απαλλαγή του μνημονίου με συγκροτημένη μετάβαση στη δραχμή.

Ναι στη δραχμή που οι εκπρόσωποι της ΛΑ.Ε ψέλλιζαν το όνομά της με μισόλογα ή την περιθωριοποιούσαν. Και τώρα ακόμα μετά τη βαριά ήττα, συνεχίζουν να αλληθωρίζουν γενικά και αριστερά, αντί να κοιτάζουν ψηλά. Και όπως δείχνει η συννεφιασμένη ανακοίνωση του τίποτα που εξέδωσαν, δεν κατάλαβαν τίποτα.

 • Διευθυντής επί θητεία…
  Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  Πρωτοσέλιδη (Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 29/11) αναγγελία για την επιλογή 14.000 διευθυντών σχολικών μονάδων και 800 συμβούλων εκπαίδευσης, με την οποία, σύμφωνα με την εφημερίδα, «κλείνει ο κύκλος των μεταρρυθμίσεων στην διοικητική δομή της εκπαίδευσης». Πρόκειται, βέβαια, όχι για το τέλος του κύκλου...
 • Ο ιερός πόλεμος του Κύριλλου στην Ουκρανία – Oι Ρώσοι «περιούσιος λαός» και «μάρτυρες»
  Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  Σχόλιο περί ιερότητας του πολέμου... What passing bells for these who die as cattle? Only the monstrous anger of the guns. Only the stuttering rifles' rapid rattle Can patter out their hasty orisons Benjamin Britten, War Requiem, Op. 66 Στις 22 Νοεμβρίου κατετέθη προς συζήτηση στο...
 • Ούτε ο ρωσικός εθνικισμός ούτε ο ουκρανικός έχουν θέση στην Ορθόδοξη Εκκλησία
  Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  And Fred said: I think he's in some kind of pain. I think it's a pain cry. And I said: "Pain cry? Then language is a virus." Laurie Anderson, Home of the Brave, Language is a virus (from outer space) Ο υπογράφων ομολογεί ότι τρέφει...