Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Βασιλική Σουλαδάκη
Διεθνολόγος

Η Διεθνής Κοινότητα οφείλει άμεσα να τερματίσει την τραγωδία στη Συρία

Η Διεθνής Κοινότητα οφείλει άμεσα να τερματίσει την τραγωδία στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασιλική Σουλαδάκη, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Τους τελευταίους μήνες η ανθρωπότητα με απορία αλλά και σοκαρισμένη παρακολουθεί την συνεχώς εντεινόμενη πολυετή κρίση στην Συρία.

Κρίση πολεμική, κρίση πολιτική, κρίση ανθρωπιστική, κρίση πολιτισμική.

Πολιτισμικοί θησαυροί χιλιετιών καταστρέφονται, πανάρχαιοι γηγενείς πληθυσμοί ξεριζώνονται και εξοντώνονται, θρησκείες διώκονται, η ανθρωπιστική καταστροφή συνεχώς οξύνεται.

Το ερώτημα που με όλο και μεγαλύτερη ένταση τίθεται, είναι τι κάνουμε;

Τι κάνουν οι κυβερνήσεις, οι διεθνείς οργανισμοί, οι πολίτες, για να αντιμετωπιστεί, να διευθετηθεί και να λήξει αυτή η τραγωδία, που κάθε μέρα συντελείται στα κράσπεδα της Ευρώπης.

Η όποια μέχρι σήμερα αντιμετώπιση και αυτή ακόμα στα σπάργανα, αναφέρεται στις μεταναστευτικές ροές που η κρίση προκαλεί και μάλιστα με κοντόφθαλμες «λογικές» από αρκετούς.

Φοβίες, αρνητικοί αταβισμοί, ακραίες εγκληματικές πρακτικές αναβιώνουν ή και πρωτοεμφανίζονται.

Η ανάγκη να δράσουμε, να δράσουμε συλλογικά είναι πέρα από οποτεδήποτε επείγουσα.

Η όποια καθυστέρηση, παρέχει χρόνο όχι μόνο στην συνεχιζόμενη καταστροφή, αλλά και στην περαιτέρω ενίσχυση κάθε μορφής εξτρεμισμού.

Οι όποιες γεωστρατηγικές διαφοροποιήσεις και συμφέροντα, πρέπει να υποχωρήσουν μπροστά στην άμεση αναγκαιότητα ειρήνευσης, εκδημοκρατισμού και ανασυγκρότησης της περιοχής.

Η διεθνής κοινότητα οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να σταματήσει αυτή η τραγωδία.

Πρέπει άμεσα να οργανωθεί διεθνής διάσκεψη για το θέμα της Συρίας η όποια κατά τη γνώμη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ειρήνευση την περιοχή.

Ηγέτες και διεθνείς οργανισμοί πρέπει να προχωρήσουν στις απαραίτητες πρωτοβουλίες και κινήσεις.

Η κατάσταση που επικρατεί δεν χωράει άλλες καθυστερήσεις.

 • Οι ληστείες και τα φιλοδωρήματα
  Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  Με «τυμπανοκρουσίες», εκνευριστικά επαναλαμβανόμενες, οι «εκδιδόμενες» –δαπάνες εμφανών αλλά και αφανών κρατικών ενισχύσεων- προβάλουν τις «αυξήσεις» που η «γενναιοδωρία» της κυβέρνησης προβλέπει για μισθωτούς ή συνταξιούχους. Αλλά η «γενναιοδωρία» αυτή θυμίζει το γνωστό λαϊκό απόφθεγμα: «να σε κάψω Γιάννη μου να...
 • «Ρωσικός Κόσμος»: Η απουσία ορθού λόγου διαμορφώνει σκοπίμως τυραννική πολιτική ορθότητα
  Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  «Why, what’s the matter, »That you have such a February face, »So full of frost, of storm and cloudiness?». Willian Shakespeare, Much ado about nothing, Don Pedro (act 5, scene 4) (Ακολουθούν σκέψεις ατάκτως ερριμμένες, αυστηρώς ακατάλληλες για όσους φέρουν παρωπίδες) Τα περισσότερα μέλη της...
 • Η «απόβαση» Ερντογάν στην Ελλάδα
  Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  Η επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν στην χώρα μας μοιάζει με ειρηνική (εικονική;) απόβαση. Θα συνοδεύεται από 9 υπουργούς(!) και η αποστολή θα αποτελείται από 300 άτομα σύμφωνα με την ειδησεογραφία. Σε δήλωση που έκανε, εν όψει της επίσκεψης,...