Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Δημήτρης Νικολάου
Κοινωνιολόγος

Κανένας λαός δεν χάθηκε επειδή είχε… οικονομικά προβλήματα

Κανένας λαός δεν χάθηκε επειδή είχε… οικονομικά προβλήματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Νικολάου, ΣΥΡΙΖΑ,

Ας μην βιαζόμαστε να προβούμε σε χαρακτηρισμούς ούτε για τα μεγάλα “ναι” ούτε για τα μεγάλα “όχι” που έρχονται.

Το σκηνικό εάν είναι αυτό που φαίνεται μάς φέρνει μπροστά σε μια κρίσιμη απόφαση που θα καθορίσει το μέλλον της χώρας για δεκαετίες.

Κανένας λαός δεν χάθηκε επειδή είχε οικονομικά προβλήματα. Όσοι λαοί εξαφανίστηκαν από τη γη είναι γιατί υποτάχθηκαν!

Υπάρχει όμως και το σοβαρό ενδεχόμενο να μην συμβαίνει ό,τι φαίνεται και η επιφαινόμενη ρήξη να είναι αυτό ακριβώς, δηλαδή επιφαινόμενη και να συμβαίνει για επικοινωνιακούς λόγους και για να γίνει πιο εύκολα αποδεκτή μια άλλη συμφωνία, σκληρή αλλά λιγότερο κακή, που τότε θα παρουσιαστεί ως θρίαμβος.

Με αυτά που έχουν δει τα μάτια μας την τελευταία εξαετία για κανένα από τα δυο σενάρια δεν μπορεί να είσαι βέβαιος για να τοποθετηθείς.

Γι αυτό αρκούμαστε στη γενικότερη τοποθέτηση μας που λέει πως η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ από τις προεκλογικές της διακηρύξεις και δεσμεύσεις και πως η μόνη σοβαρή, συμπαγής, αδιατάραχτη και καθαρή συμφωνία είναι αυτή που σύναψε στις 25 Ιανουαρίου με τον ελληνικό λαό.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! Όλες οι άλλες είναι λυκοφιλίες και αρπαχτές.

Η θέση αυτή, αρχών και αξιών, είναι νομίζω αξιόπιστη και απαντά και στα δυο σενάρια και είναι η μόνη που έστω και μακροπρόθεσμα μπορεί να δώσει προοπτική στον λαό και τον τόπο.

 • Ρωσική Εκκλησία: Εμείς (οι Ρώσοι) και το Ισλάμ εναντίον της «αντίχριστης Δύσεως»
  Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  Το βαπόρι απ’ την Περσία πιάστηκε στην Κορινθία Τόνοι έντεκα γεμάτο με χασίσι μυρωδάτο Τώρα κλαίν’ όλα τ’ αλάνια που θα μείνουνε χαρμάνια. Μουσική και στίχοι Βασίλης Τσιτσάνης Συχνά οι πολιτιστικές ανταλλαγές θεωρούνται μάλλον προοδευτικές, αν και αυτές δεν περιέχουν κάποια συγκεκριμένη εγγενή πολιτική κοσμοαντίληψη ή οδηγούν...
 • Ανάλυση-επεξήγηση: Μουσουλμανική Αδελφότητα, Ερντογάν, Γκιουλέν
  Διπλωματικά και Παραδιπλωματικά
  Έχουν περάσει πάνω από 90 χρόνια όταν ο δάσκαλος και ιμάμης (μελετητής του Ισλάμ δηλαδή) Χασάν Αλ Μπάννα, ίδρυσε τη Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Ισμαϊλία, αιγυπτιακή πόλη στο κανάλι του Σουέζ. Από τον ιδρυτή της η Αδελφότητα πίστευε σε μια αυθεντική ερμηνεία...
 • Η ΝΔ έχει τελειώσει, ακόμη κι αν κερδίσει
  Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων
  Όπως θα έχετε καταλάβει έχω επιμελώς αποφύγει το τελευταίο διάστημα να αναφερθώ σε όσα συμβαίνουν στο κεντρικό πολιτικό μας σύστημα. Και αυτό δεν οφείλεται μόνο στην τραγωδία των Τεμπών. Νιώθω πολλή περισσότερη οργή από αυτή που διατυπώνω και αυτό γιατί, έχοντας ζήσει...