Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Δημήτρης Νικολάου
Κοινωνιολόγος

Κανένας λαός δεν χάθηκε επειδή είχε… οικονομικά προβλήματα

Κανένας λαός δεν χάθηκε επειδή είχε… οικονομικά προβλήματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Νικολάου, ΣΥΡΙΖΑ,

Ας μην βιαζόμαστε να προβούμε σε χαρακτηρισμούς ούτε για τα μεγάλα “ναι” ούτε για τα μεγάλα “όχι” που έρχονται.

Το σκηνικό εάν είναι αυτό που φαίνεται μάς φέρνει μπροστά σε μια κρίσιμη απόφαση που θα καθορίσει το μέλλον της χώρας για δεκαετίες.

Κανένας λαός δεν χάθηκε επειδή είχε οικονομικά προβλήματα. Όσοι λαοί εξαφανίστηκαν από τη γη είναι γιατί υποτάχθηκαν!

Υπάρχει όμως και το σοβαρό ενδεχόμενο να μην συμβαίνει ό,τι φαίνεται και η επιφαινόμενη ρήξη να είναι αυτό ακριβώς, δηλαδή επιφαινόμενη και να συμβαίνει για επικοινωνιακούς λόγους και για να γίνει πιο εύκολα αποδεκτή μια άλλη συμφωνία, σκληρή αλλά λιγότερο κακή, που τότε θα παρουσιαστεί ως θρίαμβος.

Με αυτά που έχουν δει τα μάτια μας την τελευταία εξαετία για κανένα από τα δυο σενάρια δεν μπορεί να είσαι βέβαιος για να τοποθετηθείς.

Γι αυτό αρκούμαστε στη γενικότερη τοποθέτηση μας που λέει πως η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ από τις προεκλογικές της διακηρύξεις και δεσμεύσεις και πως η μόνη σοβαρή, συμπαγής, αδιατάραχτη και καθαρή συμφωνία είναι αυτή που σύναψε στις 25 Ιανουαρίου με τον ελληνικό λαό.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! Όλες οι άλλες είναι λυκοφιλίες και αρπαχτές.

Η θέση αυτή, αρχών και αξιών, είναι νομίζω αξιόπιστη και απαντά και στα δυο σενάρια και είναι η μόνη που έστω και μακροπρόθεσμα μπορεί να δώσει προοπτική στον λαό και τον τόπο.

  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
    Σύμφωνα με κάποιους Αμερικανούς αναλυτές, η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ «σχεδιάστηκε σκόπιμα ώστε να μπορεί να αναχαιτιστεί», δηλαδή ως πρόσχημα του Ιράν προς την κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ότι υπερασπίστηκε την τιμή του δίχως να...
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
    Το αίτημα για πρόωρες εκλογές διχάζει και υπονομεύει την απαραίτητη εθνική ενότητα της χώρας απέναντι σε δύσκολες προκλήσεις. Τόσο οι ενδείξεις των δημοσκοπήσεων όσο και οι παραδοχές των ίδιων των ηγετών της αντιπολίτευσης δείχνουν ότι τα κεντροαριστερά κόμματα θα είναι σε...
  • Η φύση του σκορπιού
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    «Ο Καραμανλής ήταν πάντοτε αποφασισμένος να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας […] «Ο Καραμανλής δεν μπορούσε να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας χωρίς τη δική μου βοήθεια. […] Και με κάλεσε για να τον κάνω πρόεδρο της Δημοκρατίας διότι αλλιώς δεν θα...