Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Γιάννης Τριήρης
Ανεξάρτητος Αρθρογράφος

Θα αντέξει ο Τσίπρας το ιδεολογικό “bullying” των δανειστών;

Θα αντέξει ο Τσίπρας το ιδεολογικό “bullying” των δανειστών;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ,

Η ελληνική κυβέρνηση και βεβαίως ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχουν ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι δεν επιθυμούν ρήξη με τους Ευρωπαίους εταίρους και τους διεθνείς πιστωτές. Και μέχρι τώρα απέδειξαν ότι το εννοούν, καθώς τα μέτρα που παρουσίασαν, ως ελληνική πρόταση απέναντι στην πρόταση των θεσμών, κάθε άλλο παρά φιλολαϊκά είναι και απέχουν παρασάγγας από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε την μετάθεση στις ελληνικές καλένδες της αύξησης του κατώτατου μισθού, την χορήγηση 13ης σύνταξης, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και πάνω απ όλα την μη υλοποίηση του κεντρικού προεκλογικού συνθήματος για άμεση κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων του μνημονίου.

Είναι λοιπόν ηλίου φαεινότερον ότι η ελληνική κυβέρνηση έκανε πολλά βήματα πίσω, ακόμα και «κωλοτούμπα» , μιας και έχει γίνει η πλέον δημοφιλής λέξη για τους πολιτικούς μας.

Τα μέτρα που πρότεινε βάσει του ελληνικού σχεδίου κατά γενική ομολογία είναι πολύ σκληρά και αντιλαϊκά, καθώς περιλαμβάνουν αυξήσεις στις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών λόγω ΦΠΑ, αύξηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης για τα μεσαία και υψηλά εισοδήματα, μη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, μη αύξηση μισθών κλπ.

Παράλληλα, η κυβέρνηση έκανε και τακτική υπαναχώρηση σε ιδεολογικά ζητήματα, όπως η αγορά εργασίας, το ασφαλιστικό , οι ιδιωτικοποιήσεις.

Ακόμη , ακούγοντας τις συμβουλές των θεσμών η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα αναζητήσει πηγές δημοσίων εσόδων από τα υψηλά εισοδήματα και από την φοροδιαφυγή, καθώς άλλωστε αυτά αποτελούν και την ιδεολογική της σημαία.

Παρά το γεγονός αυτό, όμως, οι πιστωτές κάθε μέρα που περνά αυξάνουν τις απαιτήσεις του σε σημείο παραλογισμού. Και ζητούν πραγματικά αίμα , για να υλοποιήσουν το ισχύον χρηματοδοτικό πρόγραμμα προς την Ελλάδα.

Δικαίως λοιπόν ,πολλοί υποστηρίζουν ότι οι εταίροι και πιστωτές μας, δεν έχουν πρόβλημα με τα μέτρα που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση, αλλά με την ιδεολογική ταυτότητα της κυβέρνησης.

Με απλά λόγια ασκούν ιδεολογικό “bullying” στην ελληνική κυβέρνηση επειδή στην ταυτότητα της γράφει «αριστερή».

Αν εξέλειπε αυτός ο πολιτικοϊδεολογικός χαρακτηρισμός, της «αριστερής κυβέρνησης», όπως όλα φανερώνουν, η επίτευξη μιας συμφωνίας θα ήταν ήδη γεγονός.

Άλλωστε όπως και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης είπαν, έστω και καλυμμένα , αλλά και όπως βλέπει και κρίνει στην πλειοψηφία του ο λαός, τα μέτρα που αποδέχεται η κυβέρνηση είναι επιεικώς σκληρά.

Tο μεγάλο ερωτηματικό είναι αν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση θα αντέξουν αυτό το ιδεολογικό bullying και θα αναστρέψουν την κατάσταση.

  • Ο ένοχος της 21ης Απριλίου 1967
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    ”Αν με ρωτήσεις εμένα, η πιο βάσιμη κριτική που κάνω στον Καραμανλή είναι ότι δεν έπρεπε να φύγει εκείνη την ώρα. Αν δεν έφευγε και έμενε αρχηγός της Δεξιάς, δεν θα γινόταν η δικτατορία.”* Επιτέλους, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, αποκαλύφθηκε...
  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
    Σύμφωνα με κάποιους Αμερικανούς αναλυτές, η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ «σχεδιάστηκε σκόπιμα ώστε να μπορεί να αναχαιτιστεί», δηλαδή ως πρόσχημα του Ιράν προς την κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ότι υπερασπίστηκε την τιμή του δίχως να...
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
    Το αίτημα για πρόωρες εκλογές διχάζει και υπονομεύει την απαραίτητη εθνική ενότητα της χώρας απέναντι σε δύσκολες προκλήσεις. Τόσο οι ενδείξεις των δημοσκοπήσεων όσο και οι παραδοχές των ίδιων των ηγετών της αντιπολίτευσης δείχνουν ότι τα κεντροαριστερά κόμματα θα είναι σε...