Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ

Χωρίς τον Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα θα ήταν στο 3%

Χωρίς τον Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα θα ήταν στο 3%
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, ΣΥΡΙΖΑ,

Κάποτε ο Γιώργος Κατσιφάρας είχε πει το περίφημο: «Αν δεν ήταν ο Ανδρέας δεν θα μας γνώριζε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας».

Αυτή την ιστορική αλλά και αληθινή ρήση θα πρέπει να την επαναφέρουν στο μυαλό τους αλλά και να την εξετάσουν κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με τις αντιφατικές δηλώσεις που κάνουν κάποια στελέχη του Σύριζα δείχνουν να μην έχουν καταλάβει ούτε γιατί εκλέχτηκε πρώτο κόμμα ο Σύριζα , ούτε ότι η άσκηση εξουσίας χρειάζεται σοβαρότητα και κυρίως πράξεις . Η κυβέρνηση δεν είναι ο φιλολογικός σύνδεσμος της Κάτω Μαγούλας όπου ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει.

Καλή η εσωκομματική δημοκρατία και οι απόψεις. Αναγκαία, δημιουργική και εποικοδομητική θα πρόσθετα. Και ασφαλώς μέσα στο κόμμα πρέπει ο καθείς να παλεύει για τις απόψεις του. Αυτά όμως εκεί, στο κόμμα! Στο δημόσιο λόγο θα πρέπει να εκφράζεται η άποψη της όποιας πλειοψηφίας.

Όταν όμως εκφράζονται δημόσια σε στυλ «ότι του φανεί του Λολοστεφανή», τότε και την κοινωνία μπερδεύουν και μη αποτελεσματικοί είναι στην άσκηση της εξουσίας.

Να συνεννοηθούμε λοιπόν…

Ας πάρει λοιπόν ο πρωθυπουργός το θεσμικό όπλο που του δίνει ο ρόλος του πρωθυπουργού βάσει του Συντάγματος και ας τελειώσει το γρηγορότερο με τις παλινωδίες, τις αντιφάσεις και τις τρέλες που λένε κάποιοι . Ο κόσμος δεν έγινε ξαφνικά αριστερός η ριζοσπαστικός και ψήφισε Σύριζα. Ούτε διάβασε, εμπέδωσε και ασπάστηκε το Κεφάλαιο του Μαρξ.

Ο κόσμος ψήφισε Σύριζα γιατί αφενός σιχάθηκε τους προηγούμενους και τους θεώρησε υπεύθυνους για την οικονομική καταστροφή που ζει και γιατί πίστεψε στις δυνατότητες και στην προσωπικότητα του Τσίπρα. Δεν τον επέλεξε για πρωθυπουργό ώστε να χαράζουν κυβερνητική πολιτική οι συνιστώσες. Όσα χρόνια χάραζαν πολιτική οι συνιστώσες η κοινωνία τους τοποθετούσε με την ψήφο της στο 3% του εκλογικού σώματος.

Όσοι-ες λοιπόν τον αμφισβητούν ή τον υπονομεύουν καλό θα είναι να θυμηθούν την φράση του Κατσιφάρα. Γιατί χωρίς τον Τσίπρα οι περισσότεροι-ες από αυτούς δεν θα είχαν εκλεγεί βουλευτές αλλά το πολύ-πολύ διαχειριστές της πολυκατοικίας τους!

Για να μην ξεχνιόμαστε…

  • Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    Αποδεικνύοντας την «έκπτωση» των πολιτικών ηθών οι «εκπρόσωποι» μας αντάλλαξαν «φιλοφρονήσεις» σκορπίζοντας ρίγη ενθουσιασμού στους «κλακαδόρους» τους. Το γεγονός ότι οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στην άκρως ελλειμματική «δημοκρατία», με την αποχή να πλησιάζει το 50%, δεν τους απασχολεί. Το πολιτικό «φτύσιμο»...
  • «Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
    Don Lope de Aguirre : I am the wrath of God. Who else is with me? Werner Herzog, Aguirre, der Zorn Gottes (Aguirre, the wrath of God, 1972) (Περί «ρωσικού κόσμου», μέρος β΄ Διαβάστε το ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΕΔΩ) Στο δεύτερο...
  • Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
    «Each wrong idea we follow is a crime committed against future generations. » Arthur Koestler, «Darkness at Noon» Αγαπητέ αναγνώστη, το σχόλιο που ακολουθεί είναι ένα συμπλήρωμα σε άρθρο του γράφοντος που δημοσιεύθηκε στην φιλόξενη ιστοσελίδα της ΚΑΘΕΔΡΑΣ στις 20 Νοεμβρίου 2023...