Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Κωνσταντίνος Κούρος
Δημοσιογράφος, Συγγραφέας

Ο πόλεμος στην Ουκρανία αφορά τις ΗΠΑ και τη Ρωσία – Όλοι οι άλλοι είναι παρατρεχάμενοι…

Ο πόλεμος στην Ουκρανία αφορά τις ΗΠΑ και τη Ρωσία – Όλοι οι άλλοι είναι παρατρεχάμενοι…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κωνσταντίνος Κούρος, Ουκρανία, Ρωσία, Φυσικό Αέριο,

Αισθάνομαι ιδιαίτερα δύσθυμος με την μωρία που κυριαρχεί και μας κατακλύζει απ’ άκρου σ’ άκρο σ’ αυτόν τον πλανήτη.

Ελλείπει εμφανώς η λεβεντιά, το τσαγανό, η τσαχπινιά και η σπιρτάδα, ελλείπει το όραμα στα διεθνώς πολιτικά δρώμενα. Είναι όλα τόσο γελοία… οι εξελίξεις χωρίς ενδιαφέρον, πεσιμιστικές, χωρίς προοπτική, όλα καθορισμένα με μια νομοτέλεια ανεκδιήγητη, με μια νομοτέλεια τέλεια, για άνοα τετράποδα.

Δύο μόνον πτυχές υπάρχουν: αυτή του επιβήτορα και η ετέρα του γονυπετούς.

Δύο μόνον γεγονότα διαταράσσουν την ρουτίνα του κοιμώμενου πλανήτη Γη: Οι στρατιώτες που κατέλαβαν την Κριμαία χωρίς να φέρουν στις στολές τους τη σημαία της χώρας και τα διακριτικά της στρατιωτικής ιεραρχίας και η ρωσική οπτική και προοπτική της φασιστικής Χρυσής Αυγής.

Δεν ξέρω με τι να γελάσω. Με τους Ρώσους, με τους Χρυσαυγίτες, με τους επιβήτορες για με τους οσφυοκάμπτες; Δεν ξέρω, δεν γνωρίζω, δεν κατανοώ. Τον γέλωτα προκαλεί η τόλμη του ενενήντα- φεύγα, χασάπη της Κύπρου, Κίσινγκερ, να συστήσει με άρθρο του στην Washington Post, τον τρόπο επίλυσης του «ουκρανικού» ζητήματος. (Όπου έχει δίκιο, για τους εχέφρονες μιλώ).

Τον γέλωτα προκαλούν η ατολμία και οι άναρθροι βρυχηθμοί της Ε.Ε. απέναντι στο προκύψαν πρόβλημα της Ουκρανίας.

Όταν υπήρχε το ζήτημα της Γιουγκοσλαβίας οι Γερμανοί κυρίως εκλιπαρούσαν τους Αμερικανούς να δώσουν χείρα βοηθείας. Τώρα οι Αμερικανοί ζητούν τα ρέστα. Τώρα ήρθε η ώρα να αποζημιωθούν οι Αμερικανοί.

Βασική τους επιδίωξη να αποκόψουν ενεργειακά την Ευρώπη από τη Ρωσία. Άσχετα από τις «κολεγιές» του Σρέντερ με τη Γκαζπρομ (ο οποίος έχει δίκιο).

Διστακτικά μεν αλλά χωρίς ουσιαστικό αντίλογο και χωρίς ουσιαστική δύναμη οι Γερμανοί εταίροι και συνεταίροι βρυχώνται μόνον στα ελλαδικής προέλευσης ανδρείκελα.

Στα υπερ-αντλαντικά θηρία απιθώνουν τον ευυπόληπτο πισινό τους πειθήνια. Δεν τολμούν να αρθρώσουν κιχ. Οι μεταχιτλερικές οδαλίσκες του Βερολίνου αστειεύονται ως μωρές παρθένες μπρος στους υπερατλαντικούς επιβήτορες.

Ο «γίγαντας με τα γυάλινα πόδια» ουδέποτε κατόρθωσε να έχει φωνή στεντόρεια, αντρίκια και αποφασιστική στα μεγάλα γεωπολιτικά ζητήματα που αφορούν την Ε.Ε.

Αν ήταν εφικτό κάτι τέτοιο θα φρόντιζε να δημιουργήσει κορμό ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής και κορμό ευρωπαϊκής άμυνας. Χωρίς ευρωπαϊκή αξιοδύναμη εξωτερική πολιτική και άμυνα, ούτε ευρώ υπάρχει, ούτε Ε.Ε. Τα υπόλοιπα είναι κατά το κοινώς λεγόμενο: μπαρμπούτσαλα.

Η Γερμανομερκελία μπορεί να κάνει παλικαριές (κατόπιν υπερατλαντικής αδείας) μόνο στις ελλαδικής κοπής μαριονέτες.

Ο πόλεμος της Ουκρανίας αφορά τις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Όλοι οι λοιποί είναι παρατρεχάμενοι. Και οι Γερμανοί και οι Γάλλοι. Οι Γάλλοι καλά κάνουν και κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Οι Γερμανοί όταν αναριγούν να θυμούνται το Πότσδαμ.

  • Ο ένοχος της 21ης Απριλίου 1967
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    ”Αν με ρωτήσεις εμένα, η πιο βάσιμη κριτική που κάνω στον Καραμανλή είναι ότι δεν έπρεπε να φύγει εκείνη την ώρα. Αν δεν έφευγε και έμενε αρχηγός της Δεξιάς, δεν θα γινόταν η δικτατορία.”* Επιτέλους, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, αποκαλύφθηκε...
  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
    Σύμφωνα με κάποιους Αμερικανούς αναλυτές, η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ «σχεδιάστηκε σκόπιμα ώστε να μπορεί να αναχαιτιστεί», δηλαδή ως πρόσχημα του Ιράν προς την κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ότι υπερασπίστηκε την τιμή του δίχως να...
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
    Το αίτημα για πρόωρες εκλογές διχάζει και υπονομεύει την απαραίτητη εθνική ενότητα της χώρας απέναντι σε δύσκολες προκλήσεις. Τόσο οι ενδείξεις των δημοσκοπήσεων όσο και οι παραδοχές των ίδιων των ηγετών της αντιπολίτευσης δείχνουν ότι τα κεντροαριστερά κόμματα θα είναι σε...