Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Γιάννης Τριήρης
Ανεξάρτητος Αρθρογράφος

Ο Τσίπρας έβαλε τα δύσκολα στη ΝΔ και δυνάμωσε την Ελλάδα με την επιλογή Παυλόπουλου

Ο Τσίπρας έβαλε τα δύσκολα στη ΝΔ και δυνάμωσε την Ελλάδα με την επιλογή Παυλόπουλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος,

Μια επιλογή που βάζει δύσκολα στην Νέα Δημοκρατία, αλλά διευκολύνει τα σχέδια της Ελλάδας για λύσεις ουσίας στο εξωτερικό και το εσωτερικό, έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προτείνοντας για νέο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, είναι ένας πολιτικός άνδρας που αντιπροσωπεύει για τη μεσαία τάξη τις ηθικές αξίες της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, όταν κατάφερε μετά από πολλά χρόνια παντοκρατορίας του ΠΑΣΟΚ, να αναδείξει τις αρετές και τις αξίες της παράταξης και να κερδίσει την άνοδο της στην εξουσία.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν αυτός που έδωσε την μάχη κατά των καναλαρχών της διαπλοκής και των ολιγαρχών , που ο Κώστας Καραμανλής είχε περιγράψει με τον όρο «νταβατζήδες» .

Ήταν ο πολιτικός άνδρας που τις κινήσεις του χαρακτηρίζονταν από επιστημονική και πολιτική επάρκεια , αλλά κυρίως από μετριοπάθεια, χωρίς διάθεση ρεβανσισμού και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.

Αυτόν τον πολιτικό άνδρα επέλεξε ο πρωθυπουργός για νέο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Και η επιλογή αν μη τι άλλο είναι εξαιρετική. Γιατί καταφέρνει να πετύχει συγκερασμό των διαφορών «δεξιών» και των «αριστερών» ή ορθότερα να καταδείξει αυτό που στην πλειοψηφία του επιζητεί ο ελληνικός λαός. «Ό,τι δεν πρέπει να υπάρχουν χρώματα και κόμματα μπροστά στο εθνικό συμφέρον και ό,τι το ζητούμενο δεν είναι η κομματική επικράτηση αλλά η ανάδειξη των αρίστων στα αξιώματα».

Υπάρχουν δυστυχώς πολλοί μέσα στην εναπομείνασα Νέα Δημοκρατία που θέλουν να πιστεύουν ότι η επιλογή Παυλόπουλου έγινε από τον Πρωθυπουργό λόγω των πιέσεων που δέχτηκε από την αριστερή πλατφόρμα του κόμματος του. Αν ήταν έτσι τότε δεν θα επέλεγε μια κεντροδεξιά προσωπικότητα, γιατί οι σκληροπυρηνικοί αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν μια υποψηφιότητα από τον αριστερό χώρο.

Δεν υπέκυψε λοιπόν σε κομματικές πιέσεις ο κ. Τσίπρας. Γιατί η πλευρά Λαφαζάνη δεν φαίνεται ικανοποιημένη ούτε με την επιλογή Παυλόπουλου.

Αλλά ο Αλέξης τσίπρας αυτόν υπέδειξε και απέδειξε ότι ούτε άγεται και φέρεται από τις ορέξεις της αριστερής πλατφόρμας ούτε δεν συμπεριφέρεται αλαζονικά και αυτό θα καταγραφεί από την ιστορία.
Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε το σωστό πρόσωπο, με τα χαρακτηριστικά που επιζητεί η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Έναν έντιμο πολιτικό από το χώρο της κεντροδεξιάς που δεν ενέδωσε στην ακραία πολιτική της κυβέρνησης Σαμαράς – που έκανε μικρή την άλλοτε κραταιά παράταξη-, και σε καμιά περίπτωση δεν συμφώνησε με την καταστροφική μνημονιακή πολιτική.

Τι είναι αυτό που τρομάζει τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά;

Πρώτον ότι η σημερινή κυβέρνηση αναγνωρίζει εμπράκτως την ηθική πλευρά της Καραμανλικής πτέρυγας και την διαχωρίζει από την διακυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Δεύτερον ότι στην Νέα Δημοκρατία παραμένει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ένας επίσης αξιόλογος και γενικής αποδοχής πολιτικός άνδρας, ο οποίος , όμως, σε αντίθεση με τον Προκόπη Παυλόπουλο, είναι αυτή τη στιγμή ο υπ αριθμόν ένα κίνδυνος για τον Αντώνη Σαμαρά στην διεκδίκηση της αρχηγίας του κόμματος που αργά ή γρήγορα θα ξεκινήσει.

Όσον αφορά στο εξωτερικό ναι ο Αλέξης Τσίπρας σεβάστηκε την θέληση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος δεν επιθυμούσε να υπάρξουν αλλαγές στο κολέγιο των Επιτρόπων. Έδειξε με αυτό τον τρόπο ότι ξέρει να διαπραγματεύεται και να σέβεται τους θεσμούς και τους εταίρους της χώρας μας.

Και είναι βέβαιο ότι η κίνηση αυτή του Έλληνα πρωθυπουργού θα πιστωθεί θετικά στην σκληρή διαπραγμάτευση που λαμβάνει χώρα αυτή την περίοδο. Γιατί αποτελεί άλλη μια κίνηση καλής θέλησης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση προσωπικά προς τον κ. Γιούνκερ και όχι κωλοτούμπα όπως θέλουν να την παρουσιάζουν κάποιοι που τους χαλάει τα μικροκομματικά τους σχέδια.

Μόνο θετικά σχόλια λοιπόν μπορεί να αποσπάσει η επιλογή Παυλόπουλου για την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας.

  • Ο ένοχος της 21ης Απριλίου 1967
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    ”Αν με ρωτήσεις εμένα, η πιο βάσιμη κριτική που κάνω στον Καραμανλή είναι ότι δεν έπρεπε να φύγει εκείνη την ώρα. Αν δεν έφευγε και έμενε αρχηγός της Δεξιάς, δεν θα γινόταν η δικτατορία.”* Επιτέλους, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, αποκαλύφθηκε...
  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
    Σύμφωνα με κάποιους Αμερικανούς αναλυτές, η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ «σχεδιάστηκε σκόπιμα ώστε να μπορεί να αναχαιτιστεί», δηλαδή ως πρόσχημα του Ιράν προς την κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ότι υπερασπίστηκε την τιμή του δίχως να...
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
    Το αίτημα για πρόωρες εκλογές διχάζει και υπονομεύει την απαραίτητη εθνική ενότητα της χώρας απέναντι σε δύσκολες προκλήσεις. Τόσο οι ενδείξεις των δημοσκοπήσεων όσο και οι παραδοχές των ίδιων των ηγετών της αντιπολίτευσης δείχνουν ότι τα κεντροαριστερά κόμματα θα είναι σε...