Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Χάρης Τσιόκας
Εκπαιδευτικός, Πρώην Βουλευτής

Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν μονόδρομοι

Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν μονόδρομοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Μνημόνιο, Χάρης Τσιόκας,

Η διαπραγμάτευση είναι σκληρή, δύσκολη πλην όμως αναγκαία για να σταματήσει ο κοινωνικός, πολιτικός και οικονομικός διχασμός που παρήγαγε η πολιτική που ηττήθηκε.

Γιατί η πολιτική που ηττήθηκε οδηγούσε τη χώρα έξω από το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Πολλαπλασίαζε την κρίση.

Ως εκ τούτου προκαλεί τουλάχιστον εύλογη απορία η σκοπιμότητα των κομμάτων του συντηρητικού τόξου να εγκαλούν ως λαθεμένο το περιεχόμενο της σκληρής διαπραγμάτευσης μιας χώρας, προκειμένου να δικαιώσουν τη συνέχιση μιας πολιτικής που οι πολίτες απέρριψαν.

Σε μια δημοκρατική Ευρώπη πρέπει να γίνεται κατανοητό ότι το αποτέλεσμα των εκλογών μιας χώρας δεν ακυρώνεται ούτε ποδοπατιέται.

Αντίθετα πρέπει να γίνεται ευκαιρία και κίνητρο για νέες επεξεργασίες προς όφελος της Ευρώπης, της ανάπτυξης και της συνοχής.

Γιατί στον δημοκρατικό προοδευτικό χώρο δεν γίνεται αποδεκτό το επιχείρημα του μονόδρομου. Στις δημοκρατικές κοινωνίες υπάρχουν επιλογές!

  • Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    Αποδεικνύοντας την «έκπτωση» των πολιτικών ηθών οι «εκπρόσωποι» μας αντάλλαξαν «φιλοφρονήσεις» σκορπίζοντας ρίγη ενθουσιασμού στους «κλακαδόρους» τους. Το γεγονός ότι οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στην άκρως ελλειμματική «δημοκρατία», με την αποχή να πλησιάζει το 50%, δεν τους απασχολεί. Το πολιτικό «φτύσιμο»...
  • «Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
    Don Lope de Aguirre : I am the wrath of God. Who else is with me? Werner Herzog, Aguirre, der Zorn Gottes (Aguirre, the wrath of God, 1972) (Περί «ρωσικού κόσμου», μέρος β΄ Διαβάστε το ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΕΔΩ) Στο δεύτερο...
  • Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
    «Each wrong idea we follow is a crime committed against future generations. » Arthur Koestler, «Darkness at Noon» Αγαπητέ αναγνώστη, το σχόλιο που ακολουθεί είναι ένα συμπλήρωμα σε άρθρο του γράφοντος που δημοσιεύθηκε στην φιλόξενη ιστοσελίδα της ΚΑΘΕΔΡΑΣ στις 20 Νοεμβρίου 2023...