Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Θεόδωρος Κατσανέβας
Πανεπιστημιακός, Γ.Γ. Ελληνικής Δημοκρατικής Κίνησης ΔΡΑΧΜΗ

Μείωση της ανεργίας κάτω του 10% και αύξηση των εισοδημάτων άνω του 20%

Μείωση της ανεργίας κάτω του 10% και αύξηση των εισοδημάτων άνω του 20%
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δραχμή, Δραχμή Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση, Θεόδωρος Κατσανέβας,

Μείωση της ανεργίας κάτω του 10%, αύξηση των μισθών και των συντάξεων κατά 20%, και του εισοδήματος των αγροτών κατά 30%, μετά τους αρχικούς 14 μήνες μετάβασης στη δραχμή, προβλέπει το πρόγραμμα του κόμματος ΔΡΑΧΜΗ, Ελληνική δημοκρατική Κίνηση.

Το πρόγραμμα στηρίζεται σε τεκμηριωμένες μελέτες, με τις οποίες έχουμε εξετάσει όλα τα πολιτικοικονομικά δεδομένα, την πορεία και την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, τη διαπραγματευτική τακτική για τη συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, κλπ. Κατά τη διάρκεια της σύντομης αρχικής περιόδου των 14 μηνών, διασφαλίζεται η σημερινή αγοραστική αξία των αμοιβών με τιμαριθμική αναπροσαρμογή, η επάρκεια σε τρόφιμα,φάρμακα, καύσιμα, πρώτες ύλες, κλπ. και προσαρμόζεται ομαλά η οικονομία στο εθνικό νόμισμα, χωρίς ιδιαίτερους κλυδωνισμούς. Η δραχμή υποτιμάται μέχρι 50% ( ευρώ/δραχμή, 2: 1), με σκοπό να ανακτηθεί η νεκρή ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας, να υπάρχει επαρκής ρευστότητα και αναπτυξιακή δυναμική.

Προστασία των δανειοληπτών, αναβάθμιση του ΕΣΥ, του κοινωνικού κράτους και της παιδείας

Το πρόγραμμά μας προβλέπει τη μείωση των δανείων κατά 50%, σε συνδυασμό με δημιουργία Στεγαστικής Τράπεζας για την αποτροπή πλειστηριασμού κατοικιών, κατά το επιτυχημένο πρότυπο του Προέδρου Ρούσβελτ στις ΗΠΑ το 1937, καθώς και διασφάλιση των τραπεζικών καταθέσεων μέχρι 100.000 ευρώ ανά άτομο Επίσης, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η καταβολή της σύνταξης σε ένα μήνα η επαναφορά του εφ’ άπαξ στα πρότερα δεδομένα με ανώτερο πλαφόν τις 100.000 νέες δραχμές (50.000 ευρώ) και η καθιέρωση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για αναξιοπαθούντες πολίτες. Όλα τα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας του υπό κατάργηση ΕΟΠΠΥ εντάσσονται στο ΕΣΥ, όλοι οι ασφαλιστικοί φορείς στο ΙΚΑ και όλοι οι φορείς πρόνοιας στον ΕΟΠ ( Εθνικός Οργανισμός Πρόνοιας) και λειτουργούν με σύγχρονους ενιαίους κανόνες υγείας, ασφάλισης και κοινωνικής πρόνοιας. Προγραμματίζεται ακόμα, η ελεύθερη πρόσβαση όλων των ασφαλισμένων στο ΕΣΥ και η ολοκλήρωση των περισσότερων ιατρικών εξετάσεων μέσα σε τρεις μέρες, η επτάωρη πλήρης και αποκλειστική απασχόληση γιατρών με αξιοπρεπή αντιμισθία, σε συνδυασμό με το θεσμό του οικογενειακού γιατρού, η καθιέρωση λίστας φαρμάκων σύμφωνα με διεθνή πρότυπα, με ηλεκτρονική συνταγογράφησή τους και ενίσχυση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Προασπίζεται το περιβάλλον και οι τέχνες, όπως και το κοινωνικό κράτος με ενίσχυση, ενοποίηση και αναθεώρηση των μέτρων για τα ΑΜΕΑ τους άνεργους, τους άστεγους, τα άτομα του κοινωνικού περιθωρίου. Αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται η δημόσια παιδεία και δημιουργούνται Πανεπιστημιακά και ερευνητικά κέντρα διεθνούς επιπέδου με τη μορφή ιδρυμάτων και τη σύμπραξη του κράτους, ιδρυμάτων και ιδιωτών για την προσέλκυση Ελλήνων επιστημόνων και ερευνητών, καθώς και φοιτητών από όλο τον κόσμο,

Εκσυγχρονισμός του δημοσίου

Καθιερώνεται ενιαίος μηχανογραφημένος κωδικός αριθμός (ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, αριθμός αστυνομικής ταυτότητας), αντικειμενικοποιείται, εκσυγχρονίζεται και σταθεροποιείται το φορολογικό σύστημα, μειώνεται ο ΦΠΑ, πατάσσεται η φοροδιαφυγή και αποκλείονται οι μεσάζοντες από τις μεγάλες κρατικές προμήθειες. Καθιερώνονται σύγχρονες αρχές διοίκησης στο δημόσιο, επιβάλλονται η αξιοκρατία, η διαφάνεια, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί με αυστηρές κυρώσεις, ενώ εκσυγχρονίζεται και επισπεύδεται η απονομή δικαιοσύνης.

Εθνικά θέματα και λαθρομετανάστευση

Διασφαλίζονται διεθνείς συμμαχίες και προωθείται η ΑΟΖ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, ενισχύεται η εθνική άμυνα και η αμυντική βιομηχανία, ισχυροποιούνται οι δεσμοί με την ομογένεια, και ο ελληνοκεντρικός προσανατολισμός της χώρας. Επιλύεται αποτελεσματικά το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, με απαγόρευση εξαγωγής μη νόμιμου συναλλάγματος. Οι νόμιμοι μετανάστες αντιμετωπίζονται με σεβασμό και καθιερώνεται επιλεκτική πολιτική εισροής ενσωματώσιμων μεταναστών μέχρι 8% του ελληνογενούς πληθυσμού, παράλληλα με καταπολέμηση της υπογεννητικότητας.

Ανάπτυξη

Το επιστημονικό μας επιτελείο, έχει συγκροτήσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για εξοικονόμηση ειδικών πόρων, για ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής, για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και στρατηγικών τομέων της ελληνικής οικονομίας και ειδικότερα στον ορυκτό, τον ενεργειακό πλούτο και την εναλλακτική ενέργεια, τον ποιοτικό τουρισμό,την κοινωνική φροντίδα,τη σύγχρονη γεωργία, τη βιομηχανία ποτών και τροφίμων,τη βιομηχανία λιπασμάτων, των αμυντικών προϊόντων, της φαρμακοβιομηχανία, τα ναυπηγεία, τις μηχανολογικές κατασκευές, τις επισκευές και τα ανταλλακτικά, τον ιματισμό και τη μόδα, τη ναυτιλία και τροφοδοσία πλοίων, τις κατασκευές και δομικά υλικά, την τσιμεντοβιομηχανία και χαλυβουργία, τις μεταφορές και logistics, τις νέες τεχνολογίες, την πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες, την έρευνα, την καινοτομία και τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες.

Η ανατροπή της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας, του μνημονίου και του δίδυμου αδερφού της του ευρώ, δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο με ανάκτηση του ελέγχου της νομισματικής μας πολιτικής και τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα στη δραχμή, παράλληλα με το νοικύρεμα του κράτους, την αυτοδύναμη ανάπτυξη, την εθνική αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη. Για αυτό εμείς μιλάμε για τη μετάβαση στη ΔΡΑΧΜΗ που αποτελεί όχι το σκοπό, αλλά το βασικό μέσο για ένα καλύτερο αύριο. Οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν το κρίσιμο σταυροδρόμι για να βγούμε από την άβυσσο του ευρωμνημόνιου και να γίνουν τα παραπάνω γίνουν πράξη. Ελπίζω και πιστεύω ότι, ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει τα βαθύτερα αίτια της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας που δεν είναι άλλα από τη βελούδινη νεογερμανική κατοχή της ευρωζώνης και θα αποτινάξει με την ψήφο του όλους τους εγχώριους φορείς που την υπερασπίζονται άμεσα ή έμμεσα.

  • Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    Αποδεικνύοντας την «έκπτωση» των πολιτικών ηθών οι «εκπρόσωποι» μας αντάλλαξαν «φιλοφρονήσεις» σκορπίζοντας ρίγη ενθουσιασμού στους «κλακαδόρους» τους. Το γεγονός ότι οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στην άκρως ελλειμματική «δημοκρατία», με την αποχή να πλησιάζει το 50%, δεν τους απασχολεί. Το πολιτικό «φτύσιμο»...
  • «Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
    Don Lope de Aguirre : I am the wrath of God. Who else is with me? Werner Herzog, Aguirre, der Zorn Gottes (Aguirre, the wrath of God, 1972) (Περί «ρωσικού κόσμου», μέρος β΄ Διαβάστε το ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΕΔΩ) Στο δεύτερο...
  • Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
    «Each wrong idea we follow is a crime committed against future generations. » Arthur Koestler, «Darkness at Noon» Αγαπητέ αναγνώστη, το σχόλιο που ακολουθεί είναι ένα συμπλήρωμα σε άρθρο του γράφοντος που δημοσιεύθηκε στην φιλόξενη ιστοσελίδα της ΚΑΘΕΔΡΑΣ στις 20 Νοεμβρίου 2023...