Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Άσπα Μόρφου
Αστροσοφία

Χειμερινό Ηλιοστάσιο – Νέα Σελήνη Δεκεμβρίου: «Αύριο θα είναι μια άλλη μέρα»

Χειμερινό Ηλιοστάσιο – Νέα Σελήνη Δεκεμβρίου: «Αύριο θα είναι μια άλλη μέρα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστρολογία, Αστρολογικές Προβλέψεις, Πανσέληνος, Σελήνη, Χειμερινό Ηλιοστάσιο,

Παρόλο που οι ρήσεις της λαϊκής παράδοσης βασίζονται αποκλειστικά στην παρατήρηση χρόνων, οι επιστημονικές ανακαλύψεις, κάνοντας μικρές διορθώσεις, έρχονται αργότερα να τις επιβεβαιώσουν. Μια από αυτές αναφέρεται στο χειμερινό ηλιοστάσιο.

«Σπυρί, σπυρί μεγαλώνει η μέρα μετά του Αγίου Σπυρίδωνα» λέει η θυμοσοφία του λαού και πράγματι επιβεβαιώνεται επιστημονικά πως η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου δεν απέχει πολύ από την αναφερόμενη ημερομηνία.

Πράγματι η αύξηση της μέρας για το βόρειο ημισφαίριο της Γης σηματοδοτείται με την είσοδο του Ήλιου στον Αιγόκερω που για φέτος, για το 2022, πραγματοποιείται στις 21 Δεκεμβρίου στις 11 και 47 πρώτα λεπτά μετά το μεσημέρι, δύο μόλις μέρες πριν την τελευταία Νέα Σελήνη της χρονιάς.

Από αυτή τη στιγμή, έχοντας το πείσμα και τη ενέργεια του Αιγόκερου, ο Ήλιος ξεκινά τη σταδιακή του ανάβασή κερδίζοντας μέρα με την μέρα το χαμένο του έδαφος από τη νύχτα… έως την πλήρη ισορροπία μεταξύ τους στην εαρινή ισημερία του Κριού.

Η χρονιά εκπνέει τις τελευταίες της μέρες.

Κάθε τέλος όμως μαρτυρά και μια νέα αρχή.

Και η νέα αρχή στο παρόν βάζει ουσιαστικά τα θεμέλιά της λίγες μέρες πριν το τέλος του έτους με δύο δυναμικές συνθήκες που συνενώνονται χρονικά… το χειμερινό ηλιοστάσιο στις 21 του μήνα και τη Νέα Σελήνη στις 23 Δεκεμβρίου στη 1η μοίρα και 32 λεπτά του Αιγόκερου στις 12 και 17 πρώτα λεπτά μετά το μεσημέρι.

Το μούδιασμα της φύσης του χειμώνα είναι απόλυτα συμβατό με την ιδιοσυγκρασία του Αιγόκερου.

Είναι μια εποχή παγωνιάς όπου το κλείσιμο στα ζεστά παλτό κουμπώνει πάνω μας και την ανάγκη για απομόνωση και εσωστρέφεια.

Όπως η φύση τώρα ήσυχη αποτραβιέται στο υπέδαφος δρομολογώντας το θαυμαστό ξέσπασμα της άνοιξης έτσι και ο Αιγόκερως ενώ εξωτερικά φαίνεται σχεδόν απρόθυμος για φιλίες και αδιάφορος για συναναστροφές… εστιάζει και αυτός στο εσωτερικό του όπου και εδώ υπάρχει αναβρασμός.

Εδώ, όπως και στη φύση, δρομολογείται μια καρποφορία, ένα σχέδιο ανάπτυξης.. στο γήινο στοιχείο του Αιγόκερου που αναφέρεται στο γήινο, πρακτικό κομμάτι της ζωής.

Η υπεύθυνη Νέα Σελήνη του Αιγόκερου κλείνοντας τον κύκλο του έτους που περνάει και ανοίγοντας έναν καινούριο δεν θα μπορούσε να μην μας καλέσει σε μια ανασκόπηση και έναν ψυχρό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε.

Δεν θα κρύψει τα λάθη και τις συνειδητές αμέλειες… Όλες οι αστοχίες και τα παθήματα είναι τα μαθήματα του χρόνου που ο αδέκαστος δάσκαλος Κρόνος, ο κυβερνήτης του Αιγόκερου, δεν θα κουραστεί ποτέ να επαναλαμβάνει εάν και για τη νέα χρονιά δεν γίνει απόλυτα κατανοητό… πως «τα αγαθά κόποις κτώνται».

Με τη σύνδεση της Νέας Σελήνης του Αιγόκερου με τον Δία τον πλανήτη της τύχης και της επέκτασης στην 1η μοίρα του Κριού οι φιλεργατικές και αρχηγικές τάσεις συνενώνουν το «εγώ μπορώ» και το «εγώ μοχθώ και τα καταφέρνω».

Κάθε αγώνας όμως χρειάζεται θυσίες και αυτός που ο καθένας θα αποφασίσει να δώσει αυτή την εποχή θα έχει σίγουρα ένα θετικό αποτέλεσμα αν αφιερώσει σε αυτόν τον χρόνο και την ενέργειά του.

Με την εύνοια του Ουρανού από τον 2ο οίκο των οικονομικών, η ευχάριστη οικονομική αλλαγή είναι υποσχόμενη.

Με όλη αυτή την παρόρμηση του «εγώ» θα ήταν βέβαια ευχής έργο να αποφευχθούν οι εξουσιαστικές και άκαμπτες συμπεριφορές ειδικά τις μέρες των Χριστουγέννων που οι οικογένειες και οι φίλοι αγκαλιάζουν το γιορτινό τραπέζι.

Αντί αυτού θα μπορούσε η έκφραση του λόγου που εκπροσωπείται από τον Ερμή στην ίδια περιοχή του Αιγόκερου καθώς συνδέεται αρμονικά με τον Ποσειδώνα να αφήσει κατά μέρος την σκληρή κριτική και να επικεντρωθεί αυτές τις Άγιες μέρες στην αγάπη και την συγχώρεση.

Αν επικρατήσει και στον ευρύτερο κύκλο του συλλογικού η ίδια θετική διάθεση θα μπορούσαν να αποφευχθούν οι τάσεις για νέες επιθετικές κινήσεις κρατών που ήδη βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση ή που τώρα φλερτάρουν πιο έντονα με την ιδέα του πολέμου.

Παρόλο που η εύνοια της Νέας Σελήνης του Αιγόκερου καθρεφτίζεται σε όλες τις ζωδιακές περιοχές, άμεσα ευνοούνται οι Αιγόκεροι, οι Κριοί, οι Καρκίνοι και οι Ζυγοί του πρώτου δεκαημέρου καθώς και όσοι έχουν τους προσωπικούς τους πλανήτες, Ωροσκόπο ή και Μεσουράνημα σε αυτές τις μοίρες.

Η νέα χρονιά ανοίγει διάπλατα την πόρτα της μπροστά μας.

Ακόμη και αν τώρα διανύουμε τις μεγαλύτερες νύχτες μας, από εδώ και πέρα ο Ήλιος συνεχώς θα κερδίζει έδαφος… ξημερώνει!!!

Facebook

Κοσμόγραμμα – Facebook

Σχετικά άρθρα