Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Κατερίνα Μωραΐτου
Αρχαιολόγος, Μέλος του Ερευνητικού Τμήματος της Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

Σεληνιακή Έκλειψη και Πανσέληνος στον Ταύρο: Διαμορφώνεται ασφυκτική κατάσταση στην Ελλάδα

Σεληνιακή Έκλειψη και Πανσέληνος στον Ταύρο: Διαμορφώνεται ασφυκτική κατάσταση στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστρολογία, Αστρολογικές Προβλέψεις, Έκλειψη Σελήνης, Ζώδια, Πολιτική Αστρολογία,

Η έκλειψη Σελήνης της 8ης Νοεμβρίου είναι η συνέχεια και η κατάληξη της Πανσελήνου στις 12 Αυγούστου και αποτελεί την επιτομή της σύγκρουσης ανάμεσα στο παλιό και το νέο, το κατεστημένο και την επανάσταση, την κατάρρευση μιας καλά στημένης εικόνας, η οποία αποκρύπτει πολλά και σκοτεινά σχέδια.

Ξεκινάει λοιπόν μια μακρά περίοδος αλλαγών που θα μας οδηγήσουν στο τέλος καταστάσεων και σχέσεων όχι με εύκολο και ομαλό τρόπο, καθόσον αυτή η έκλειψη γίνεται στις 16ο μοίρες του άξονα Ταύρου-Σκορπιού και συνοδεύεται στενότατα από το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού και επίσης λαμβάνουν μέρος ο Ερμής και η Αφροδίτη από το Σκορπιό.

Συνήθως κατά την περίοδο των εκλείψεων το σύμπαν αναλαμβάνει τα ινία και μεγάλες ανακατατάξεις σε σχέσεις, συνεργασίες, επαγγελματικά, οικονομικά είναι ιδιαίτερα συνηθισμένες.

Η οργή των ουρανών αυτή την σεληνιακή έκλειψη ενδέχεται να πέσει πάνω σε δικαίους και αδίκους και πλέον το σύμπαν απαιτεί την αλλαγή πορείας με τρόπο τραχύ και ανέλπιστο.

Όποιος έχει ξεστρατίσει από το μονοπάτι του, αυτή η σεληνιακή έκλειψη έρχεται να διαλύσει κάθε έννοια ασφάλειας, να θυμίσει με δύσκολο τρόπο ότι όλα όσα έχουμε και κατέχουμε δεν είναι ποτέ καθ’ ολοκληρίαν δικά μας και μας καλεί να αναζητήσουμε το πραγματικό νόημα της ζωής στις πνευματικές αξίες και όχι στα υλικά αγαθά.

Όσοι αποφεύγουν να πάρουν αποφάσεις, ενδεχομένως να αναγκαστούν να κάνουν δύσκολες επιλογές, αλλά όσοι είναι δεκτικοί στην αλλαγή, η νέα κατεύθυνση που θα πάρουν, θα τους οδηγήσει αργότερα σε καινούργια επίπεδα συνειδητότητας.

Η έκλειψη επηρεάζει αποφασιστικά το χάρτη της Ελλάδας του 1830 διαμορφώνοντας μια ασφυκτική κατάσταση σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

Γενικότερα μια έκλειψη στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού είναι πολύ σημαντική στο χάρτη της Ελλάδας του 1830, ωστόσο αυτή τη φορά η κρίση έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από την εποχή της επιβολής των μνημονίων.

Τα οικονομικά προβλήματα πλέον δεν εστιάζονται στην περικοπή μισθών, την επιβολή ξένης εποπτείας και κηδεμονίας, αλλά έχουν πλέον έντονο το σημείο του επείγοντος λόγω της ακρίβειας, του ενεργειακού ζητήματος, του υπέρογκου κόστους ζωής και της οικονομικής εξαθλίωσης ολόκληρων κοινωνικών στρωμάτων, τα οποία μέχρι πρόσφατα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες μετά την πανδημία.

Οι κυβερνητικές πολιτικές για τον περιορισμό της ακρίβειας φαίνεται να έχουν φτωχά αποτελέσματα και ίσως βρεθούμε ενώπιον μεγάλων αναταραχών, άλλωστε μια σεληνιακή έκλειψη έχει πάντα σχέση με θέματα που αφορούν το λαό είτε προς το καλό ή το κακό.

Και μέσα σε όλο αυτό το κλίμα το τετράγωνο του άρτι αναδρομήσαντα Άρη με τον Ποσειδώνα μιλά για ασάφεια, παραπλάνηση, τερατώδη ψέματα και μια συνειδητή προσπάθεια αλλαγή της καθημερινής ατζέντας και αλήθειες καλά κρυμμένες αλλά όχι για πολύ καιρό ακόμα.

Αυτή η έκλειψη έχει μεγάλο ενδιαφέρον από αστροχαρτογραφικής άποψης.

Διακρίνουμε ότι η γραμμή του ωροσκόπου της έκλειψης μαζί με τη γραμμή του Κρόνου περνάνε πάνω από τις περιοχές της Κριμαίας και πολύ κοντά στο θέατρο του πολέμου Ουκρανίας – Ρωσίας, γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα πιθανή την κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Εντυπωσιάζει η διέλευση της γραμμής της Δήμητρας πάνω από την Βραζιλία, γεγονός που συνάδει με την πρόσφατη πολιτική αλλαγή με την εκλογή του προέδρου Λούλα, αλλά και τη δυσκολία σχηματισμού κυβέρνησης και την εφαρμογή της δικής του πολιτικής.

Επίσης η έκλειψη της 8ης Νοεμβρίου είναι πολύ σημαντική για το Ιράν, καθόσον φαίνεται ότι οδηγούμαστε σε κλιμάκωση των βίαιων επεισοδίων που ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο ανάμεσα στο θεοκρατικό καθεστώς και τον καταπιεσμένο εδώ και δεκαετίες ιρανικό λαό.

Με λίγα λόγια ο κόσμος βρίσκεται σε αναβρασμό και καλό είναι να δέσουμε τις ζώνες ασφαλείας μας, καθώς η πτήση έχει πολλές αναταράξεις.

Τέλος η σεληνιακή έκλειψη σε ατομικό επίπεδο επηρεάζει τους γεννημένους από 5 έως 8 Μαΐου, 7 έως 11 Αυγούστου, 6 έως 10 Νοεμβρίου και από 3 έως 7 Φεβρουαρίου καθώς και όλους όσους έχουν πλάνητες ή σημεία (Ωροσκόπο, Μεσουράνημα κ.λ.π.) στις 14 με 18 μοίρες των σταθερών ζωδίων.

Περισσότερα:

Starsalfabet

Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

www.kosmogramma.gr

Σχετικά άρθρα