Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Άσπα Μόρφου
Αστροσοφία

Νέα Σελήνη- Ηλιακή Έκλειψη Οκτωβρίου και πώς θα επηρεάσει

Νέα Σελήνη- Ηλιακή Έκλειψη Οκτωβρίου και πώς θα επηρεάσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστρολογία, Αστρολογικές Προβλέψεις, Ζώδια,

«Κοίταξε τους φόβους σου κατάματα… και αυτοί θα φοβηθούν και θα φύγουν»

Ο Οκτώβρης, ένας μήνας που από την αρχή του έτους προκαλούσε το αστρολογικό ενδιαφέρον σχετικά με τους ταραγμένους πλανητικούς σχηματισμούς του, δικαίωσε τις ανησυχίες των ερευνητών από τις πρώτες του μέρες.

Οι αποκαλύψεις του τόσο σε θέματα κοινωνικά όσο και σε προσωπικά δεν σταματούν να σοκάρουν…

Τίποτα όμως δεν φαίνεται να τελειώνει ανακουφιστικά εδώ καθώς στις τελευταίες μέρες αυτού του μήνα ανοίγει η αυλαία των δυναμικών Εκλείψεων του φθινοπώρου, οι οποίες έχουν πάντα απρόσμενο χαρακτήρα.

Είναι αυτές που σηματοδοτούν μία αρχή ή ένα τέλος σε μια ιστορία της ζωής μας δίνοντας την ώθηση και την ασυναίσθητη δύναμη να κλείσουμε κύκλους που με τον έναν ή άλλο τρόπο έχουν ήδη ολοκληρωθεί και να ανοίξουμε καινούριους.

Στο βάθος του χρόνου βέβαια πάντα τις κρίνουμε ως απαραίτητες… άσχετα αν στο παρόν τους λειτουργούν σαρωτικά.

Έτσι ταυτόχρονα με την Νέα Σελήνη του Οκτωβρίου στις 25 Οκτωβρίου, στη 1 και 49 πρώτα λεπτά το μεσημέρι πραγματοποιείται και η Ηλιακή Έκλειψη στη 2η μοίρα του Σκορπιού.

Η μερική κάλυψη του Ηλιακού δίσκου θα είναι ορατή και στην Ελλάδα δίνοντας έτσι μια επιπλέον σπουδαιότητα για τις εξελίξεις των ζητημάτων που αναφέρεται ο άξονας Ταύρου- Σκορπιού… τα χρηματοοικονομικά και την ασφάλεια της.

Τα ίδια ακριβώς ζητούμενα ψάχνουν τις απαντήσεις τους και σε προσωπικό επίπεδο.

Με την απόλυτη συνάντηση της Αφροδίτης με την Έκλειψη στην περιοχή του Σκορπιού το ενδιαφέρον στρέφεται αυτόματα στο πως θα μπορέσουμε με τις υπάρχουσες συνθήκες να ρυθμίσουμε τα χρήματα ώστε να εξασφαλίσουμε τις ανάγκες επιβίωσης και τροφής.

Από τον αναγραμματισμό της λέξης Αφροδίτης προκύπτει η λέξη διατροφή.

Και ήδη ενόψει των πολεμικών καταστροφών στο θέμα της εξασφάλισης της τροφής υπάρχει μια διάχυτη ανησυχία σχετικά τόσο με την επάρκειά των τροφίμων, όσο και για την ποιότητά των συσκευασμένων προϊόντων.

Αν με τον προηγούμενο σεληνιακό κύκλο στον Ζυγό οι σχέσεις ήταν το κύριο ζητούμενο, ο ενεργός ρόλος της Αφροδίτης στην πρώτη Έκλειψη του φθινοπώρου δεν θα μπορούσε μέσα από το φίλτρο του Σκορπιού να μην μας προβληματίσει για την αξία αυτών των σχέσεων.

Για όλο αυτό το διάστημα έως και την επόμενη Έκλειψη στις 20 Απριλίου ο πλανήτης της αγάπης συνεχώς θα αναμοχλεύεται εντός μας θέτοντας καυτά ερωτήματα σχετικά με το πόσο εκφράζονται τα θέλω μας μέσα στις σχέσεις και κατά πόσο οι συναισθηματικές μας ανάγκες ικανοποιούνται.

Σε αυτές ακριβώς τις εσωτερικές έρευνες οι απαντήσεις μπορεί να είναι ήδη γνωστές μα οι λύσεις έχουν ένα βαθμό δυσκολίας.

Κυρίως γιατί ενώ υπάρχει η δυνατότητα να σκεφτούμε καθαρά και να εκφράσουμε αυτά που μας αντιπροσωπεύουν οι τάσεις των πλανητικών ενεργειών μας απομακρύνουν συνεχώς από τον στόχο.

Οι δυσαρμονίες του Άρη, στους ήδη διασπαστικούς Διδύμους, με τον Δία και τον Ποσειδώνα δεν είναι καθόλου επιβοηθητικές.

Ο Δίας φέρνει πολλές πληροφορίες που η χαοτικότητα του Ποσειδώνα αδυνατεί να χειριστεί σε πρακτικό επίπεδο.

Η μυϊκή αδυναμία, η μελαγχολία και η παθητική συμπεριφορά πρυτανεύουν ως πιθανά συμπτώματα και είναι τα ίδια που δίνουν την ευκαιρία στους απατεώνες αυτού του κόσμου… να γίνουν οι θύτες μας.

Οι ενέργειες αυτές των πλανητών βρίσκονται σε ισχύ από τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου.

Και ήδη φώτισαν σκοτεινές πλευρές της ανθρώπινης ενστικτώδους… κτηνώδους ύπαρξης, αποκαλύπτοντας το πώς οι άνθρωποι εκμεταλλεύονται την αθωότητα… τα παιδιά.

Η εμπλοκή αυτών των ενεργειών με την Ηλιακή Έκλειψη είναι βέβαιο πως θα επιμηκύνει τη δράση τους έως και την άνοιξη.

Και αν σε προσωπικό επίπεδο υπάρχει έντονη η τάση να γίνουμε θύματα εκμετάλλευσης, η αδυναμία όλων να δράσουν συντονισμένα σε κοινωνικά θέματα δημιουργεί περισσότερα προβλήματα.

Είναι γνωστό πως ότι δεν δημιουργεί συλλογικά σθεναρή αντίδραση στην πορεία του χρόνου η κοινωνία το αποδέχεται και αυτή η αποδοχή διαμορφώνει για την ίδια κοινωνία έναν ακόμη αποκρουστικό κανόνα ηθικής.

Σε μια εποχή όπου η αντιπαλότητα του Κρόνου και του Ουρανού καταρρίπτει στο τελευταίο της πέρασμα ότι απέμεινε από παγιωμένες συνθήκες και αντιλήψεις, η συγκρότηση, η συγκράτηση και η διατήρηση των αξιών θα πρέπει να είναι το μόνο ζητούμενο.

Αυτή τη στιγμή ο αγώνας απέναντι σε οτιδήποτε τοξικό βρίσκεται εκτός ή εντός των κλειστών μας παραθύρων ίσως να φαντάζει άνισος.. μα δεν είναι.

Ο σχηματισμός αυτής της Έκλειψης στον Σκορπιό και η παρουσία του κυβερνήτης της Πλούτωνα κοντά στον Ωροσκόπο έρχεται για να δώσει τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις «πληγές» που καθόλου τυχαία δεν ανοίγει ο Άρης στον 5ο οίκο του Ωροσκοπίου.

Εκεί όπου βασιλεύει η χαρά μας και τα χαμόγελα των παιδιών αυτού του κόσμου.

Η Έκλειψη του Οκτωβρίου θεωρητικά απευθύνεται στους Σκορπιούς, Υδροχόους, Ταύρους και Λέοντες γεννημένους στις 23 με 27 Οκτωβρίου, 21 με 25 Ιανουαρίου, 21 με 25 Απριλίου και 24 με 28 Ιουλίου.

Επίσης και σε όσους έχουν τους προσωπικούς τους πλανήτες, τον Ωροσκόπο ή και το Μεσουράνημα γύρα από την 2η μοίρα της.

Ουσιαστικά όμως γειώνει το συλλογικό ασυνείδητο του Σκορπιού, τους φόβους και τις αναστολές που… ως δυνατοί Σκορπιοί καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε.

AstrosofiaAspa

facebook-kosmogramma.gr

www.kosmogramma.gr

Σχετικά άρθρα