Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Κατερίνα Μωραΐτου
Αρχαιολόγος, Μέλος του Ερευνητικού Τμήματος της Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

Πανσέληνος στον Αιγόκερω – Παιχνίδια επικράτησης

Πανσέληνος στον Αιγόκερω – Παιχνίδια επικράτησης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστρολογία, Αστρολογικές Προβλέψεις, Ζώδια, Πανσέληνος,

Η πανσέληνος του Κόκκινου Ελαφιού δεσπόζει στον καλοκαιρινό ουρανό το βράδυ της 13ης Ιουλίου του στην 21η μοίρα του άξονα Καρκίνου –Αιγόκερω και απευθύνεται ιδιαίτερα στους Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους των αρχών του τρίτου δεκαημέρου, καθώς και σε όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες, Ωροσκόπο ή και Μεσουράνημα κοντά στην 21η μοίρα των παρορμητικών ζωδίων.

Το καλοκαίρι είναι στο αποκορύφωμά του, οι μέρες σιγά-σιγά αρχίζουν να μικραίνουν, οι ζέστες να μεγαλώνουν και μαζί με αυτές τα πάθη και τα λάθη των ανθρώπων.

Είναι μια σημαντική πανσέληνος καθόσον σε αυτή συμμετέχουν ο Ερμής και ο Πλούτωνας με όψεις που διεγείρουν παιχνίδια επικράτησης, ελέγχου και καταστολής.

Αν αυτή η Πανσέληνος μας καλεί να βρούμε τη χρυσή τομή ανάμεσα στη λογική και την ευαισθησία, τότε ο δρόμος προς αυτήν κρύβει μυστικά και ανομολόγητες αλήθειες.

Είναι παράδοξο αλλά τόσο το απέραντο συναίσθημα του Καρκίνου, όσο και η ψυχρή λογική του Αιγόκερω, μπορούν εξίσου να οδηγήσουν σε καταστάσεις ανελευθερίας και καταπίεσης, γεγονός που επιτείνει η συμμετοχή του Πλούτωνα σε αυτή την Πανσέληνο.

Είναι αυτές οι θυσίες που γίνονται δήθεν για το καλό μας, αλλά ταυτόχρονα είναι και οι αλυσίδες που μας κρατούν καθηλωμένους και χωρίς δική μας βούληση.

Είναι η αίσθηση του χρέους απέναντι σε όλους τους εξουσιαστικούς μηχανισμούς, η οποία μας καθιστά σκλάβους του καθήκοντος και του πρέπει.

Μπορεί όμως μια τέτοια κατάσταση να είναι μακροπρόθεσμα προς όφελός μας;

Μπορεί τόσο ο άκρατος συναισθηματισμός, όσο και η θυσία του συναισθήματος στο βωμό των συμβάσεων να είναι προς στην κατεύθυνση της προσωπικής μας ευημερίας;

Κάποια στιγμή οι συνειδήσεις ξυπνούν και ζητούν το δικό τους μερίδιο στη βιωτή μας, και τότε ποιος εγγυάται ότι αυτό που αντικρίζουμε βαθιά μέσα μας δεν είναι τίποτε άλλο παρά στάχτες και αποκαΐδια;

Σε αυτό το ερώτημα μπορεί να δώσει απάντηση ο Ουρανός που συμμετέχει και αυτός στην Πανσέληνο έστω και με ένα ασθενές εξάγωνο, μας καλεί να είμαστε λιγότερο προσκολλημένοι στην πεπατημένη και στο προσωπικό μας συμφέρον, γιατί κανένας μας δεν είναι ένα νησί μοναχικό και όλοι έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο.

Ο Ποσειδώνας που επίσης συμμετέχει με τρίγωνο στην Πανσέληνο υποδεικνύει ότι ο κάθε άνθρωπος είναι εικόνα του Θεού, και βρίσκουμε το Θεό στο πρόσωπο του πλησίον μας ειδικά στους «ελάχιστους» των αδερφών μας.

Στο χάρτη της Πανσελήνου παρατηρούμε ότι η Αφροδίτη έχει σημαντική θέση.

Τοποθετημένη στον 5ο οίκο και στους Διδύμους σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθύς και ένα τρίγωνο με τον Κρόνο, ο οποίος δεσπόζει στον Ωροσκόπο.

Ευνοείται ό, τι έχει σχέση με χαρά, διασκέδαση, ερωτικές περιπέτειες, καλλιτεχνικές προσπάθειες, υπό την προϋπόθεση ότι έχει γίνει λεπτομερής σχεδιασμός και σοβαρή προετοιμασία.

Παρόλα αυτά η αίσθηση ουτοπίας που προσδίδει ο Ποσειδώνας των Ιχθύων οδηγεί σε νοητικό ξόδεμα χωρίς το ανάλογο αντίκρισμα, εκτός εάν ακολουθήσουμε το ρηθέν «Κάνε το καλό και ρίχτο στο γιαλό».

Η ανάγκη της προσφοράς είναι αυτή που μπορεί να ωθήσει κάποιες φορές και σε περίεργες διαδρομές, ίσως ακόμα και στο πουθενά, αρκεί να ανακουφίζει την ψυχή μας.

Όπως λέει και το γνωστό τραγούδι «Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα», γιατί στο ταξίδι μας στο Επέκεινα τίποτα δε θα πάρουμε μαζί μας παρά μόνο την ανθρωπιά μας και την χωρίς όρους αγάπη που δώσαμε στους άλλους.

Μέλος του Ερευνητικού Τμήματος της Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα
https://www.facebook.com/kosmogramma.gr
www.kosmogramma.gr

Σχετικά άρθρα