ΙράνΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με κακοκαιρία η εθνική επέτειος για την 28η Οκτωβρίου – Ακυρώσεις παρελάσεων

Με κακοκαιρία η εθνική επέτειος για την 28η Οκτωβρίου – Ακυρώσεις παρελάσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για 28η Οκτωβρίου, Καιρός, Μαθητική Παρέλαση, Παρέλαση,

Με κακοκαιρία θα γιορταστεί η εθνική εορτή για την 28η Οκτωβρίου καθώς ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα «πολιορκήσουν» μεγάλο τμήμα της χώρας με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για δυνητικά επικίνδυνα φαινόμενα που θέτουν υπό απειλή την διεξαγωγή των μαθητικών παρελάσεων.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο καιρού, τα φαινόμενα θα ενταθούν ανήμερα της εθνικής επετείου με τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και τα Δωδεκάνησα να βρίσκονται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας.

Τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να διατηρηθούν έως και αργά το βράδυ της Τετάρτης 28/10, ενώ οι αρμόδιες Αρχές βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα λόγω του κινδύνου πλημμυρικών επεισοδίων.

Στο μεταξύ συνεδρίασε νωρίτερα την Τρίτη 27/10 η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου, και σύμφωνα με τους επιστήμονες της Επιτροπής, βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στην κεντρική και νότια χώρα, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά την Τετάρτη 28/10, στην Εύβοια, τη Μαγνησία, τις Σποράδες, τα Δωδεκάνησα, τη Λάρισα, τη Σκύρο, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την Αττική, τις Κυκλάδες και το Ανατολικό Αιγαίο.

Μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής και με βάση το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), τίθενται σε κατάσταση κινητοποίησης (Red Code) για την Τετάρτη 28/10 και οι Περιφερειακές Ενότητες Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, λόγω του υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων.

Υπενθυμίζεται ότι, ήδη από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, έχουν τεθεί σε κατάσταση κινητοποίησης (Red Code), έως και την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2026, οι ακόλουθες περιοχές:

◾Οι Περιφερειακές Ενότητες Εύβοιας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

◾Οι Περιφερειακές Ενότητες Σποράδων, Μαγνησίας και Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

◾Η Περιφέρεια Αττικής.

◾Οι Περιφερειακές Ενότητες Δωδεκανήσων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

◾Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Ακυρώσεις παρελάσεων

Για την 28η Οκτωβρίου, πάντως, έχουν ήδη ακυρωθεί οι μαθητικές παρελάσεις στα Δωδεκάνησα, σε όλους τους δήμους των Κυκλάδων, στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, στη Χαλκίδα (όπου θα παρελάσει μόνο ο Λόχος Παρελάσεως της Σχολής Πεζικού), στους Δήμους Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας, Διρφύων–Μεσσαπίων, Ερέτριας, Κύμης–Αλιβερίου, Σκύρου και Ζαγοράς–Μουρεσίου.

Σχετικά άρθρα