ΙράνΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συρία: Αποτράπηκε απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Αλ-Σαράα (Τζουλάνι ή Γκολάνι) – Η CIA τον είχε ενημερώσει ώρες νωρίτερα

Συρία: Αποτράπηκε απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Αλ-Σαράα (Τζουλάνι ή Γκολάνι) – Η CIA τον είχε ενημερώσει ώρες νωρίτερα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CIA - Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, Άχμεντ αλ-Σάρα | Αμπού Μοχάμεντ Αλ Γκολάνι, Δαμασκός, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Πραξικόπημα, Συρία, Τζιχαντιστές,

Υψηλόβαθμες συριακές πηγές ασφαλείας αποκάλυψαν ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας της Συρίας απέτρεψαν απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος νωρίς τη Δευτέρα 12/10 το πρωί, η οποία οργανώθηκε από ηγέτες της ισλαμικής φατρίας εντός των κρατικών θεσμών και του στρατού.

Σχεδίαζαν να συλλάβουν τον μεταβατικό Πρόεδρο Αχμέντ Αλ-Σαράα και να καταλάβουν το προεδρικό μέγαρο και το κτίριο του Υπουργείου Άμυνας στη Δαμασκό.

Σύμφωνα με τις πηγές, η ομάδα, η οποία περιλαμβάνει αξιωματικούς από τις τάξεις πρωην φατριών, θεωρούσε την πολιτική του Αλ-Σαράα απέναντι στο Ισραήλ ως «παράδοση κυριαρχίας», ιδιαίτερα μετά τις διαρροές για απευθείας διαπραγματεύσεις με την Ιερουσαλήμ και τις δηλώσεις του στο Τσάταμ Χάους σχετικά με διαπραγματευσιμες λύσεις.

Το ηγετικό στέλεχος της ομάδας περιέγραψε τον Αλ-Σαράα σε ηχητικό ντοκουμέντο που διέρρευσε ως κάποιον που «πούλησε τον αγώνα με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων και ένα υπόλοιπο δέκα δισεκατομμυρίων».

Η έκπληξη είναι ότι ο Αλ-Σαράα έλαβε ακριβείς πληροφορίες από την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) ώρες πριν από τον προγραμματισμένο χρόνο εκδήλωσης της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων των εμπλεκομένων και των λεπτομερειών του σχεδίου.

Δυτικές πηγές ανέφεραν ότι η Ουάσιγκτον θεωρεί τη σταθερότητα του Αλ-Σαράα στην εξουσία «στρατηγική προτεραιότητα» εν μέσω της περιφερειακής κλιμάκωσης με το Ιράν.

Σχετικά άρθρα