ΙράνΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γαλλία: 15χρονος μαθητής ακρωτηριάστηκε στο χέρι από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης κατά τη διάρκεια διαδήλωσης

Γαλλία: 15χρονος μαθητής ακρωτηριάστηκε στο χέρι από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης κατά τη διάρκεια διαδήλωσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Διαδηλώσεις, Μαθητές,

Ένας 15χρονος μαθητής, που συμμετείχε σε διαμαρτυρία για τις υποβαθμισμένες και υποστελεχωμένες σχολικές μονάδες της Γαλλίας, ακρωτηριάστηκε στο χέρι τη Δευτέρα, στην πόλη Λανς, στη βόρεια Γαλλία, όταν σήκωσε από το έδαφος χειροβομβίδα κρότου-λάμψης της αστυνομίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο τοπικός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «La Voix du Nord», ο αξιωματούχος δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

Εκατοντάδες σχολεία στη Γαλλία είναι για δεύτερη εβδομάδα κλειστά καθώς οι μαθητές συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για τα ρημαγμένα κτίρια, τον υπερπληθυσμό και τις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό.

Οι διαδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο και οι αποκλεισμοί υπογραμμίζουν το τεταμένο κοινωνικό κλίμα στη χώρα καθώς η κυβέρνηση της Γαλλίας επιχειρεί να περάσει έναν προϋπολογισμό λιτότητας για το 2027.

Σχετικά άρθρα