ΙράνΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρούμπιο: «Το Ιράν θα πληρώσει βαρύ τίμημα μέχρι να λογικευτεί»

Ρούμπιο: «Το Ιράν θα πληρώσει βαρύ τίμημα μέχρι να λογικευτεί»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Μάρκο Ρούμπιο, Στέιτ Ντιπάρτμεντ,

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, δήλωσε την Πέμπτη 23/07 ότι το Ιράν θα συνεχίσει να πληρώνει υψηλό τίμημα μέχρι να επανέλθει σ’τα «λογικά» του, προσθέτοντας ότι οι Ιρανοί δεν φαίνονταν έτοιμοι να συνάψουν ξανά συμφωνία.

Τα σχόλιά του έρχονται ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν διαδοχικές νύχτες επιθέσεων στο Ιράν, με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να ορκίζεται την Τετάρτη 22/07 να καταστρέφει μια ιρανική γέφυρα ή έναν σταθμό ηλεκτροπαραγωγής κάθε φορά που το Ιράν στοχεύει ένα πλοίο στα Στενά του Ορμούζ.

«Το Ιράν μας παρακαλάει. Τόσο άμεσα όσο και έμμεσα.

»Ας κάνουμε μια συμφωνία. Ας μιλήσουμε. Ας μιλήσουμε. Το Ιράν παρακαλάει κάθε μέρα.

»Το πρόβλημα με το Ιράν είναι ότι κάθε φορά που κάνουν μια συμφωνία, οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι εκεί, είτε την αθετούν είτε θέλουν να την αλλάξουν.

»Έτσι, φαίνεται ότι δεν είναι έτοιμοι να κάνουν μια συμφωνία», δήλωσε ο Ρούμπιο, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο των συναντήσεων του ASEAN στη Μανίλα.

«Το τίμημα θα συνεχίσει να γίνεται υψηλότερο κάθε νύχτα μέχρι να συνέλθουν».

Επανέλαβε ότι το κύριο συμφέρον των ΗΠΑ είναι να έχουν ένα αποπυρηνικοποιημένο Ιράν, προσθέτοντας ότι παρά τη «σκληρή ρητορική» των Ιρανών, υποφέρουν τεράστια.

Σχετικά άρθρα