ΙράνΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καλαμάτα: Ο 41χρονος κατέσφαξε τη 39χρονη Βασιλική γιατί… «θόλωσε»

Καλαμάτα: Ο 41χρονος κατέσφαξε τη 39χρονη Βασιλική γιατί… «θόλωσε»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δολοφονίες, Ενδοοικογενειακή Βία, Καλαμάτα, Μεσσηνία, Παρακολουθήσεις,

Η απολογία του 41χρονου συζύγου-γυναικοκτόνου της Βασιλικής στην Καλαμάτα τα αλλάζει, υποστηρίζοντας πως «θόλωσε», πως όλα έγιναν εν βρασμώ και όλα αυτά χωρίς μία συγγνώμη.

Ο δράστης επιχείρησε να πείσει τις Αρχές ότι δεν είχε σχεδιάσει τον φόνο της συζύγου του.

Αυτό πυροδοτεί ακόμη περισσότερο την οργή του κόσμου, καθώς στην πραγματικότητα δεν έδωσε καμία εξήγηση.

Η μεγάλη πορεία στο κέντρο της Καλαμάτας έδειξε το έμπρακτο κύμα στήριξης στην οικογένεια της Βασιλικής.

«Ραγίζει» καρδιές η θεία του θύματος

Ο 41χρονος στη μαραθώνια απολογία του προκάλεσε εκ νέου.

Φέρεται να ισχυρίστηκε ότι εκείνη του επιτέθηκε πρώτη, ότι την είδε με μαχαίρι πάνω από το κρεβάτι του και ότι μετά από πάλη κατάφερε να την αφοπλίσει.

Λίγη ώρα μετά την απολογία του, η θεία της αδικοχαμένης Βασιλικής, μιλώντας στο MEGA και τις «Εξελίξεις Τώρα», ξέσπασε.

«Όλα ψέματα αυτά που λένε, όλα ψέματα είναι. Είναι ποτέ δυνατόν;

»Ένα αδύνατο κοριτσάκι ήταν.

»Μπορεί να πάλεψε την ώρα που τη μαχαίρωνε για να γλιτώσει».

Η νέα εκδοχή για το πώς έφτασε στο έγκλημα και μαχαίρωσε 45 φορές τη Βασιλική, κάνει την οικογένεια της 39χρονης να εξοργίζεται, με τη θεία της αδικοχαμένης γυναίκας να εξαπολύει δριμύ κατηγορώ και στους γονείς του δράστη για τη στάση τους.

«Τώρα ο εγκληματίας θα βγει από πάνω. Και ο πατέρας του και η μάνα του και αυτός (λένε) ότι η Βασιλική έφταιγε για όλα.

»Έφταιγε η Βασιλική γιατί καθόταν μαζί του τόσα χρόνια και έτρωγε ξύλο από την αρχή.

»Κι έτρωγε κλωτσιές στην κοιλιά και έπεφταν τα παιδιά κι οι αποβολές.

»Ντροπή τους αυτά που λένε, ντροπή τους».

Τώρα πια η Βασιλική δεν είναι εδώ. Οι δικοί της άνθρωποι μαζεύουν τα κομμάτια τους.

«Το κορίτσι μας μπήκε στο χώμα, τελείωσε. Η Βασιλική δεν γυρίζει πίσω».

Ο γυναικοκτόνος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ήθελε την αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών στο μέλλον και γι’ αυτό χρησιμοποίησε τον κοριό.

Κύριο μέλημα πλέον της οικογένειας, και όχι μόνο, εκτός από την απόδοση δικαιοσύνης, είναι το μέλλον των δύο ανήλικων παιδιών.

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 41χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της 39χρονης συζύγου του, Βασιλικής, στην Καλαμάτα, μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης απολογίας του το Σάββατο 6 Ιουνίου 2026.

Έξω από τα δικαστήρια συγκεντρώθηκε πλήθος πολιτών, οι οποίοι αποδοκίμασαν τον κατηγορούμενο κατά την άφιξη και αποχώρησή του από το δικαστικό μέγαρο.

Η απολογία του διήρκεσε περισσότερες από έξι ώρες, με τον 41χρονο να καλείται να απαντήσει σε ερωτήματα γύρω από τη δολοφονία της 39χρονης, η οποία σημειώθηκε στο σπίτι της οικογένειας την Κυριακή 31 Μαΐου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η επίθεση σημειώθηκε ενώ τα δύο ανήλικα παιδιά του ζευγαριού βρίσκονταν στο διπλανό δωμάτιο.

Κατά πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του ότι η σύζυγός του επιτέθηκε πρώτη, ισχυριζόμενος ότι την είδε να κρατά μαχαίρι και πως ακολούθησε πάλη, κατά τη διάρκεια της οποίας κατάφερε να την αφοπλίσει.

Πρόκειται για ισχυρισμούς που εξετάζονται στο πλαίσιο της δικαστικής διαδικασίας.

Ο συνήγορός του είχε αναφέρει νωρίτερα πως είχε προηγηθεί έντονος καβγάς μεταξύ του ζευγαριού, με τον κατηγορούμενο να φέρεται να υποστηρίζει ότι «θόλωσε» μετά από πολύωρη ένταση.

Στην απολογία του παραδέχθηκε επίσης ότι παρακολουθούσε τη σύζυγό του μέσω συσκευής ηχογράφησης, αναφέροντας ότι αφαίρεσε ο ίδιος τον μηχανισμό λίγες ώρες πριν από το έγκλημα.

Όπως φέρεται να ισχυρίστηκε, σκοπός του ήταν να συγκεντρώσει στοιχεία για να διεκδικήσει την επιμέλεια των δύο παιδιών τους, ηλικίας 10 και 6 ετών.

Από την πλευρά της υπεράσπισης απορρίφθηκαν οι καταγγελίες περί κακοποιητικής συμπεριφοράς και ενδοοικογενειακής βίας, ενώ υποστηρίχθηκε ότι, αν και το ζευγάρι ζούσε στο ίδιο σπίτι, βρισκόταν ουσιαστικά σε διάσταση από το καλοκαίρι του 2025.

Μετά το τέλος της διαδικασίας, ο συνήγορός του, Γιώργος Καμβύσης, δήλωσε ότι πλέον οι δικαστικές Αρχές έχουν πλήρη εικόνα της υπόθεσης και εξέφρασε την εκτίμηση ότι το δικαστήριο θα αξιολογήσει όλα τα δεδομένα όταν η υπόθεση φτάσει στην κύρια διαδικασία.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονο σοκ στην τοπική κοινωνία, ενώ συγγενικά πρόσωπα της 39χρονης περιγράφουν μια δύσκολη οικογενειακή κατάσταση που, όπως υποστηρίζουν, διαρκούσε χρόνια.

Θεία της γυναίκας, μιλώντας στο Mega, ανέφερε ότι η 39χρονη είχε υποστεί κακοποίηση στο παρελθόν και ισχυρίστηκε ότι είχε βιώσει επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας.

Στο επίκεντρο παραμένει και η επόμενη μέρα για τα δύο παιδιά της οικογένειας, τα οποία έχασαν τη μητέρα τους και για τα οποία ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιος θα αναλάβει την επιμέλειά τους.

Σχετικά άρθρα