ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η ισραηλινή Αστυνομία ανακοίνωσε την Παρασκευή 20/03 τη σύλληψη ενός εφέδρου του στρατού, ο οποίος υπηρετούσε στο σύστημα αεράμυνας «Σιδηρούς Θόλος» (Iron Dome), με την υποψία της διαρροής μυστικών πληροφοριών στο Ιράν.
Η σύλληψη αυτή πραγματοποιείται ενώ το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε πολεμική σύγκρουση με το Ιράν, η οποία έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.
«Ο Ραζ Κοέν, ένας 26χρονος κάτοικος της Ιερουσαλήμ που υπηρέτησε ως έφεδρος στο σύστημα του Σιδηρού Θόλου, συνελήφθη πρόσφατα ως ύποπτος για τη διάπραξη αδικημάτων κατά της ασφάλειας, τα οποία περιλαμβάνουν επαφή με τις ιρανικές μυστικές υπηρεσίες», ανέφερε η ισραηλινή Αστυνομία.
«Κατά τη διάρκεια αρκετών μηνών, ο πολίτης διατηρούσε επαφή με πράκτορες των ιρανικών μυστικών υπηρεσιών και, υπό τις οδηγίες τους, του ζητήθηκε να φέρει εις πέρας διάφορες αποστολές ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της διαβίβασης ευαίσθητων πληροφοριών ασφαλείας».
Το Ιράν εξαπολύει ομοβροντίες πυραύλων κατά του Ισραήλ σε αντίποινα για την εκστρατεία βομβαρδισμών ΗΠΑ-Ισραήλ, η οποία ξεκίνησε στις 28 Φεβρουαρίου με την εξόντωση του ανώτατου ηγέτη, Αλί Χαμενεΐ.
Τα υπερσύγχρονα συστήματα αεράμυνας του Ισραήλ έχουν καταφέρει να αναχαιτίσουν πολλούς από τους πυραύλους που εκτόξευσε η Τεχεράνη, ωστόσο έχουν σημειωθεί θάνατοι και ζημιές σε ορισμένες στρατηγικές εγκαταστάσεις.
Σύμφωνα με τις ισραηλινές Αρχές και τις υπηρεσίες διάσωσης, οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 15 αμάχους εντός της χώρας από την έναρξη του πολέμου.
Επιπλέον, τέσσερις γυναίκες από την Παλαιστίνη έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά ιρανικών πυραύλων στη Δυτική Όχθη, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας με έδρα τη Ραμάλα.






