Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ αφού πρόδωσε τους Κούρδους στη Συρία τώρα ζητά τη βοήθειά τους κατά του Ιράν

Ο Τραμπ αφού πρόδωσε τους Κούρδους στη Συρία τώρα ζητά τη βοήθειά τους κατά του Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ιράν, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μασούντ Μπαρζανί, Ντόναλντ Τραμπ, Συρία,

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τραμπ είχε τηλεφωνικές επαφές με Κούρδους ηγέτες εν μέσω της έντασης μεταξύ ΗΠΑ, Ισραήλ και Ιράν. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Τραμπ συνομίλησε την Κυριακή 01/03 με τους Κούρδους ηγέτες του Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί και Μπαφέλ Ταλαμπανί, καθώς κλιμακώνεται η περιφερειακή ένταση λόγω του πολέμου ΗΠΑ-Ισραήλ με το Ιράν.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, περιοριζόμενος στη δήλωση πως ο Τραμπ βρίσκεται σε επαφή με πολλούς εταίρους στην περιοχή.

Ο Τραμπ κάλεσε τους Κούρδους ηγέτες στο Ιράκ την Κυριακή για να συζητήσουν τον πόλεμο με το Ιράν και τις πιθανές μελλοντικές εξελίξεις.

Οι Κούρδοι διαθέτουν χιλιάδες στρατιώτες ακριβώς πάνω στα σύνορα Ιράν-Ιράκ και ελέγχουν στρατηγικής σημασίας περιοχές, οι οποίες θα μπορούσαν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο όσο εξελίσσεται η κατάσταση.

Διατηρούν επίσης στενούς δεσμούς με την κουρδική μειονότητα στο εσωτερικό του Ιράν, επομένως ο Τραμπ τους θεωρεί σαφώς παίκτες-κλειδιά στην παρούσα φάση.

Ο Τραμπ στερείται κάθε ενδοιασμού· αφού πρόδωσε τους Κούρδους για δεύτερη φορά στη Συρία, τώρα ζητά τη βοήθειά τους εναντίον του Ιράν.

Επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τους Κούρδους ως χερσαίες δυνάμεις κατά του Ιράν, ακριβώς όπως συνέβη με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία, για να τους προδώσουν τελικά στο τέλος χάριν του Αμπού Μοχάμεντ αλ-Τζουλάνι, ενός πρώην ισλαμιστή τρομοκράτη του ISIS και της Αλ Κάιντα.

Σχετικά άρθρα