Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Όστιν Τάκερ Μάρτιν οπλισμένος προσπάθησε να εισέλθει στην έπαυλη του Τραμπ στη Φλόριντα – Έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά

Ο Όστιν Τάκερ Μάρτιν οπλισμένος προσπάθησε να εισέλθει στην έπαυλη του Τραμπ στη Φλόριντα – Έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για FBI - Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μυστική Υπηρεσία Ηνωμένων Πολιτειών - USSS, Ντόναλντ Τραμπ, Όστιν Τάκερ Μάρτιν, Φλόριντα,

Οι Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα, τον Όστιν Τάκερ Μάρτιν, ο οποίος προσπάθησε να παραβιάσει την περίμετρο ασφαλείας στην κατοικία του Ντόναλντ Τραμπ, στο Μαρ α Λάγκο την Κυριακή 22/02. Σύμφωνα με πληροφορίες από αμερικανικά Μέσα, ο ένοπλος σκοτώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (ώρα ΗΠΑ), αφότου εισήλθε παράνομα στην ασφαλή περίμετρο του Μαρ α Λάγκο του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα.

Ο άνδρας, γύρω στα 20, κρατούσε κάτι που φαινόταν να είναι ένα κυνηγετικό όπλο και ένα δοχείο καυσίμου καθώς προσπαθούσε να εισέλθει στην κατοικία του Τραμπ στο Παλμ Μπιτς, ανέφερε η Μυστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τη United States Secret Service, ο άνδρας -ηλικίας περίπου 20 ετών- εντοπίστηκε νωρίς το πρωί στη βόρεια πύλη της έπαυλης.

Όπως δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Παλμ Μπιτς, Ρικ Μπράντσοου, ήταν οπλισμένος με καραμπίνα και είχε μαζί του δοχείο βενζίνης.

Εξουδετερώθηκε από έναν βοηθό του γραφείου του σερίφη της κομητείας Παλμ Μπιτς γύρω στη 01.30 π.μ. την Κυριακή.

Το FBI, η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ και το Γραφείο του Σερίφη της Κομητείας Παλμ Μπιτς διερευνούν το ιστορικό του ατόμου αναζητώντας το πιθανό κίνητρο της απόπειρας εισβολής του στο θέρετρο του Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρισκόταν το βράδυ του Σαββάτου στην Ουάσιγκτον, όπου παρευρέθηκε στο Governors Dinner.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρέμεινε στην πρωτεύουσα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και δεν ήταν στη Φλόριντα όταν ο ένοπλος πλησίασε το Μαρ α Λάγκο.

«Σήκωσε το όπλο προς τους αστυνομικούς»

Ο άνδρας φέρεται να πέρασε εντός της πύλης, όπου τον αντιμετώπισαν ένας βοηθός σερίφη και δύο πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας.

Του ζήτησαν να αφήσει κάτω το όπλο και το δοχείο καυσίμου.

«Άφησε το δοχείο κάτω και στη συνέχεια σήκωσε την καραμπίνα προς τους αστυνομικούς», ανέφερε ο Μπράντσοου.

Οι Αρχές άνοιξαν πυρ και ο άνδρας έπεσε νεκρός επί τόπου.

«Ευτυχώς κανείς μέσα στην κατοικία δεν τέθηκε σε κίνδυνο, χάρη στην άμεση αντίδραση των αστυνομικών και της Μυστικής Υπηρεσίας», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος Τραμπ και η πρώτη κυρία Μελάνια βρίσκονται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ουάσινγκτον και όχι στη Φλόριντα.

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης

Τα αμερικανικά ΜΜΕ ταυτοποίησαν τον άνδρα που σκοτώθηκε από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ ως τον 21χρονο Όστιν Τάκερ Μάρτιν.

Νωρίτερα, οι ερευνητές ανέφεραν ότι ο άνδρας, από τη Βόρεια Καρολίνα, είχε δηλωθεί αγνοούμενος πριν από λίγες ημέρες από την οικογένειά του.

Λευκός Οίκος: «Ένας τρελός οπλισμένος με όπλο»

Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε τα πρώτα του σχόλια για το περιστατικό στο θέρετρο του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα, όπου αξιωματικοί ασφαλείας πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν οπλισμένο άνδρα.

«Στη μέση της νύχτας, ενώ οι περισσότεροι Αμερικανοί κοιμόντουσαν, η Μυστική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών ενήργησε γρήγορα και αποφασιστικά για να εξουδετερώσει έναν τρελό, οπλισμένο με όπλο και καύσιμα, ο οποίος εισέβαλε στο σπίτι του Προέδρου Τραμπ», δήλωσε η Κάρολαϊν Λέβιτ, εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.

Σχετικά άρθρα