ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει, επικαλούμενο δύο ευρωπαϊκές πηγές, ότι μια στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ κατά του Ιράν φαντάζει πλέον πιθανή, με τη μία εξ αυτών να εκτιμά ότι το πλήγμα ενδέχεται να σημειωθεί εντός των επόμενων 24 ωρών.
Παράλληλα, ισραηλινή πηγή ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ φαίνεται να έχει λάβει την απόφαση για επέμβαση, αν και το εύρος και η χρονική στιγμή της παραμένουν ασαφή.
Από την πλευρά της, η Τουρκία απηύθυνε έκκληση στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ να απόσχουν από οποιαδήποτε ανάμειξη στις ταραχές που συγκλονίζουν το Ιράν, προειδοποιώντας ότι η ξένη παρέμβαση θα μπορούσε να πυροδοτήσει περαιτέρω αστάθεια.
Η Άγκυρα υπογράμμισε ότι η εσωτερική κρίση της Τεχεράνης πρέπει να επιλυθεί με εγχώρια μέσα.
Η δήλωση του Ιρανού Υπουργού Εξωτερικών, Αραγτσί:
«Το Ισραήλ επεδίωκε ανέκαθεν να παρασύρει τις ΗΠΑ σε πολέμους που θα διεξάγονται για λογαριασμό του.
»Ωστόσο, είναι αξιοσημείωτο ότι αυτή τη φορά ομολογούν δημόσια τις κρυφές τους επιδιώξεις.
»Ενώ χύνεται αίμα στους δρόμους μας, το Ισραήλ κομπάζει ρητά ότι “εξόπλισε διαδηλωτές με πραγματικά πυρά” και ότι “αυτός είναι ο λόγος για τους εκατοντάδες νεκρούς”.
»Ο Πρόεδρος Τραμπ οφείλει πλέον να γνωρίζει ακριβώς πού πρέπει να απευθυνθεί για να σταματήσει τις δολοφονίες».






