ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαρακτήρισαν την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από αρκετούς βασικούς συμμάχους τους –συμπεριλαμβανομένων της Βρετανίας, της Αυστραλίας και του Καναδά– ως «θεατρική».
«Η εστίασή μας παραμένει στη σοβαρή διπλωματία, όχι σε θεατρικές χειρονομίες.
»Οι προτεραιότητές μας είναι ξεκάθαρες: η απελευθέρωση των ομήρων, η ασφάλεια του Ισραήλ και η ειρήνη και ευημερία για ολόκληρη την περιοχή, που είναι εφικτή μόνο χωρίς τη Χαμάς», δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Η δήλωση αυτή αντικατοπτρίζει τη θέση της Ουάσιγκτον, η οποία φαίνεται να απορρίπτει τις πρόσφατες κινήσεις αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους από χώρες που θεωρούνται στενοί σύμμαχοι, χαρακτηρίζοντάς τες ως συμβολικές και όχι ουσιαστικές για την προώθηση της ειρήνης στην περιοχή.
Αντιθέτως, οι ΗΠΑ τονίζουν την ανάγκη για διπλωματικές προσπάθειες που θα επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα ζητήματα, όπως η απελευθέρωση ομήρων και η εξάλειψη της επιρροής της Χαμάς, προκειμένου να επιτευχθεί σταθερότητα και ευημερία στη Μέση Ανατολή.






