Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισραηλινός αξιωματούχος άμυνας: Το χτύπημα στη Χαμάς στο Κατάρ θα μπορούσε να τερματίσει τον πόλεμο

Ισραηλινός αξιωματούχος άμυνας: Το χτύπημα στη Χαμάς στο Κατάρ θα μπορούσε να τερματίσει τον πόλεμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Ισλαμιστές, Ισραέλ Κατζ, Ισραήλ, Κατάρ, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Ισραηλινός αξιωματούχος άμυνας υποστηρίζει ότι πλήγμα κατά ηγετών της Χαμάς θα μπορούσε να οδηγήσει στον τερματισμό του πολέμου.

Ένας «ανώτερος αξιωματούχος άμυνας» σε δήλωση που εστάλη σε δημοσιογράφους αναφέρει ότι το ισραηλινό πλήγμα κατά της ηγεσίας της Χαμάς στο Κατάρ την Τρίτη 09/09 ενδέχεται να επιφέρει το τέλος του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

«Η αποκεφαλιστική επιχείρηση κατά της ηγεσίας της Χαμάς σήμερα στο Κατάρ αποτελεί μια λαμπρή και ισχυρή επιχείρηση που διεξήχθη από τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις και τη Σιν Μπετ, σύμφωνα με την εντολή του πρωθυπουργού και του υπουργού Άμυνας», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Πρόσθεσε ότι το πλήγμα, με την κωδική ονομασία «Σύνοδος της Φωτιάς», «αποτελεί σημαντικό βήμα για τη νίκη επί της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, αποδίδει δικαιοσύνη σε όσους ευθύνονται για τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, ενισχύει την αποτρεπτική εικόνα του Ισραήλ και μπορεί να πυροδοτήσει μια αλλαγή κατεύθυνσης που θα οδηγήσει στον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα υπό τους όρους που έχει θέσει το Κράτος του Ισραήλ, με κυριότερους την απελευθέρωση όλων των ομήρων και τον αφοπλισμό της Χαμάς». «Αυτό είναι επίσης ένα μήνυμα προς τους κατοίκους της Γάζας ότι έχει έρθει η ώρα να εξεγερθούν κατά της αποδυναμωμένης Χαμάς και να δράσουν για τον τερματισμό του πολέμου», συμπλήρωσε ο αξιωματούχος.

Σχετικά άρθρα