Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ξεκίνησαν την εισβολή στην Πόλη της Γάζας

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ξεκίνησαν την εισβολή στην Πόλη της Γάζας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιχμάλωτοι Πολέμου, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Ισραέλ Κατζ, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Όμηροι (Αιχμάλωτοι), Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Στιβ Γουίτκοφ, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Ντεφρίν: «Οι δυνάμεις μας ελέγχουν ήδη την περιφέρεια της πόλης» • Ο Νετανιάχου διατάζει την επιτάχυνση των επιχειρήσεων για την κατάληψη των τελευταίων προπυργίων της Χαμάς στη Γάζα.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ξεκίνησαν τα πρώτα βήματα της εισβολής τους στην πόλη της Γάζας, όπως επιβεβαίωσε την Τετάρτη 20/08 ο εκπρόσωπος των IDF, Ταξίαρχος Έφι Ντεφρίν.

«Οι δυνάμεις μας ελέγχουν ήδη την περιφέρεια της πόλης», δήλωσε ο Ντεφρίν.

Επιπρόσθετα, επιβεβαίωσε ότι αυτή την εβδομάδα θα αποσταλούν περίπου 60.000 κλήσεις για στρατολόγηση, ενώ άλλες 20.000 θα σταλούν αργότερα μέσα στον μήνα.

Στην ανακοίνωσή του, ο Ντεφρίν τόνισε ότι οι IDF εργάζονται για να εξασφαλίσουν επαρκείς χώρους ώστε οι άμαχοι της Γάζας να μπορούν να εκκενώσουν με ασφάλεια τις περιοχές, καθώς και να λάβουν βοήθεια και ιατρική φροντίδα.

Ενέδρα σε Ισραηλινούς στρατιώτες στο Χαν Γιουνίς

Ο Ντεφρίν αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό όπου στρατιώτες των IDF απέκρουσαν επίθεση από περισσότερους από 15 τρομοκράτες που επιχείρησαν να εισβάλουν σε θέση των IDF στο Χαν Γιουνίς, προσθέτοντας ότι ο στρατός διερευνά πώς συνέβη το περιστατικό.

Τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης, με έναν από το 90ό Τάγμα της Ταξιαρχίας Κφιρ σε σοβαρή κατάσταση.

Ο τραυματίας διακομίστηκε σε νοσοκομείο και η οικογένειά του ενημερώθηκε για το συμβάν.

Άλλοι δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά, σύμφωνα με τις IDF.

Νετανιάχου και Κατζ αναμένεται να εγκρίνουν σχέδια για την κατάληψη της Γάζας

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο υπουργός Άμυνας Ισραέλ Κατζ αναμένεται να εγκρίνουν την Πέμπτη 21/08 τα σχέδια για την κατάληψη της πόλης της Γάζας.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί εν μέσω πρότασης της Χαμάς, που υποστηρίζεται από τους μεσολαβητές Αίγυπτο και Κατάρ, για μια μερική συμφωνία που θα περιλαμβάνει την απελευθέρωση 10 ομήρων και μια εκεχειρία 60 ημερών.

Προετοιμάζοντας την έγκριση, ο Νετανιάχου έδωσε εντολή να «συντομευτεί ο χρόνος για την κατάληψη των τελευταίων τρομοκρατικών προπυργίων και την ήττα της Χαμάς».

Αξιωματούχοι από τις μεσολαβήτριες χώρες δήλωσαν στην εφημερίδα The Jerusalem Post ότι το πλαίσιο που παρουσιάστηκε είναι πολύ κοντά στο σχέδιο που είχε αποδεχθεί το Ισραήλ πριν από λίγες εβδομάδες.

«Ναι, υπάρχουν κενά, αλλά μπορούν να γεφυρωθούν μέσα σε λίγες μέρες», δήλωσε ένας αξιωματούχος.

Το Ισραήλ διατηρεί μια αμφίσημη στάση απέναντι στην πρόταση.

Από τη μία πλευρά, αξιωματούχοι επανέλαβαν την Τετάρτη 20/08 ότι ο στόχος παραμένει μια συμφωνία για την απελευθέρωση όλων των ομήρων.

Από την άλλη, το Ισραήλ δεν έχει απορρίψει ρητά την πρόταση που κατατέθηκε.

Η εκτίμηση είναι ότι το Ισραήλ περιμένει να δει εάν η έναρξη της επίθεσης στην πόλη της Γάζας θα ωθήσει τη Χαμάς να προχωρήσει σε μια ολοκληρωμένη συμφωνία.

Ο Αμερικανός απεσταλμένος Στιβ Γουίτκοφ δήλωσε στο Fox News ότι «πριν από τρεις εβδομάδες, αυτή η πρόταση ήταν στο τραπέζι και η Χαμάς μας παρέσυρε σε διαπραγματεύσεις.

»Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι δεν θα το ανεχθεί πλέον – και μαντέψτε τι συνέβη. Υπήρξε σημαντική πρόοδος».

Παρόλα αυτά, ο Γουίτκοφ πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος ήταν «πολύ σταθερός και ξεκάθαρος στη θέση του, και θέλει όλους τους ομήρους πίσω.

»Αυτή είναι η θέση μας. Αυτή η σύγκρουση πρέπει να τελειώσει άμεσα.

»Είκοσι όμηροι πρέπει να επιστρέψουν στις οικογένειές τους.

»Ας τελειώσουμε με αυτό – να φέρουμε ειρήνη και ηρεμία στους κατοίκους της Γάζας και να ανοικοδομήσουμε τη Γάζα όπως πρέπει, όπως το έχει περιγράψει ο πρόεδρος», δήλωσε ο απεσταλμένος του Τραμπ.

Σχετικά άρθρα