Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργή Τραμπ για Ζελένσκι: Αυτόν τον «τύπο» δεν θα τον ανεχτούμε για πολύ ακόμη

Οργή Τραμπ για Ζελένσκι: Αυτόν τον «τύπο» δεν θα τον ανεχτούμε για πολύ ακόμη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Ουκρανία,

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε σήμερα ότι «η Αμερική δεν θα το ανεχτεί αυτό για πολύ ακόμη», αναφερόμενος σε μια από τις τελευταίες δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για το τέλος του πολέμου με τη Ρωσία.

Σε μια ανάρτηση στο Truth Social, ο Τραμπ κοινοποίησε ένα άρθρο του Associated Press στο οποίο ο Ζελένσκι λέει ότι το τέλος του πολέμου είναι «πολύ, πολύ μακριά», με τον Αμερικανό πρόεδρο να σχολιάζει ότι «αυτή είναι η χειρότερη δήλωση που θα μπορούσε να κάνει ο Ζελένσκι».

«Αυτή είναι η χειρότερη δήλωση που θα μπορούσε να κάνει ο Ζελένσκι και η Αμερική δεν θα το ανεχτεί για πολύ ακόμα!

»Είναι αυτό που έλεγα, αυτός ο τύπος δεν θέλει να υπάρξει Ειρήνη όσο έχει την υποστήριξη της Αμερικής και η Ευρώπη, στη συνάντηση που είχε με τον Ζελένσκι, δήλωσε ευθέως ότι δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά χωρίς τις ΗΠΑ».

«Πιθανώς δεν είναι και η καλύτερη δήλωση που θα έπρεπε να έχει γίνει για επίδειξη δύναμης απέναντι στη Ρωσία. Τι σκέφτονται;» έγραψε κλείνοντας την κριτική του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η δήλωση Ζελένσκι που προκάλεσε την οργή του Τραμπ

Νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι μια συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας «είναι ακόμη πολύ, πολύ μακριά», προσθέτοντας ότι αναμένει να συνεχίσει να λαμβάνει αμερικανική υποστήριξη παρά τις πρόσφατες τεταμένες σχέσεις του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Νομίζω ότι η σχέση μας (με τις ΗΠΑ) θα συνεχιστεί, διότι είναι κάτι περισσότερο από μια περιστασιακή σχέση», δήλωσε ο Ζελένσκι αργά την Κυριακή, αναφερόμενος στην υποστήριξη της Ουάσινγκτον τα τελευταία τρία χρόνια του πολέμου.

«Πιστεύω ότι η Ουκρανία έχει μια αρκετά ισχυρή σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής» για να συνεχίσει να ρέει η βοήθεια, είπε σε μια ενημέρωση στα ουκρανικά πριν αναχωρήσει από το Λονδίνο.

Ο Ζελένσκι ήταν δημοσίως αισιόδοξος παρά την πρόσφατη διπλωματική αναταραχή μεταξύ των δυτικών χωρών που έχουν βοηθήσει την Ουκρανία με στρατιωτικό υλικό και οικονομική βοήθεια.

Η τροπή των γεγονότων είναι ανεπιθύμητη για την Ουκρανία, της οποίας ο υποδεέστερος στρατός δυσκολεύεται να κρατήσει τις μεγαλύτερες ρωσικές δυνάμεις σε απόσταση.

Ο Ουκρανός ηγέτης βρισκόταν στο Λονδίνο για να παραστεί στην προσπάθεια του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Κίρ Στάρμερ να συσπειρώσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του γύρω από τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της Ουκρανίας από την ήπειρο εν μέσω της πολιτικής αβεβαιότητας στις ΗΠΑ και των ανοιγμάτων του Τραμπ προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σχετικά άρθρα