Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ήταν φρικτό», λέει το μοντέλο Μπιάνκα Γκασκόιν για τη σεξουαλική επίθεση από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ

«Ήταν φρικτό», λέει το μοντέλο Μπιάνκα Γκασκόιν για τη σεξουαλική επίθεση από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βιασμός, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ, Σεξουαλική Κακοποίηση, Σεξουαλική Παρενόχληση,

Μια δύσκολη εξομολόγηση μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα έκανε το μοντέλο, Μπιάνκα Γκασκόιν, λέγοντας ότι δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ όταν εργαζόταν στο Harrods ως έφηβη.

Η 37χρονη, η οποία είναι κόρη του θρύλου του αγγλικού ποδοσφαίρου Πολ Γκασκόιν, είχε επισκεφθεί το πολυτελές πολυκατάστημα με τους γονείς της και είπε ότι ο Αλ Φαγιέντ γινόταν «γοητευτικός» και τους έφερνε δώρα.

Μιλώντας για πρώτη φορά δημόσια για την υπόθεση αυτή στην εκπομπή The UK Tonight, είπε ότι αυτό σήμαινε ότι από τη στιγμή που μπήκε στο Harrods σε ηλικία 16 ετών ένιωθε «ασφαλής» όταν ήταν εκείνος εκεί.

Ωστόσο, όταν άρχισε να εργάζεται για τον Αιγύπτιο επιχειρηματία ισχυρίστηκε ότι τη θώπευε και την ανάγκαζε να τον φιλήσει κατά τη διάρκεια των εβδομαδιαίων συναντήσεών τους.

Είπε ότι ένιωθε παγιδευμένη και φοβισμένη και ένα βράδυ της πρόσφερε το διαμέρισμα Harrods Park Lane, για να μείνει εκεί πριν από μια πτήση.

«[Ο Αλ Φαγιέντ] εμφανίστηκε στο διαμέρισμα και έμεινα άναυδη, ήμουν πολύ σοκαρισμένη.

»Δεν ήξερα πραγματικά τι να κάνω, μπήκε μέσα και μετά με έβαλε να καθίσω στον καναπέ… έβγαλε τα απόκρυφά του και πήρε τα χέρια μου και προσπαθούσε να τα βάλει εκεί.

»Όταν αυτό δεν λειτούργησε, προσπαθούσε να με αναγκάσει να βάλω το κεφάλι μου στα γόνατά του.

»Και δεν ξέρω πώς, αλλά κατάφερα να απομακρυνθώ.

»Και νομίζω ότι, ενδεχομένως, γνωρίζοντας τους γονείς μου… δεν ξέρω, μπορεί αυτό να με έσωσε εκείνη τη στιγμή.

»Αλλά ήταν φρικτό», είπε η Γκασκόιν, σύμφωνα με το Sky News.

Μια σειρά από κατηγορίες εναντίον του Αλ Φαγιέντ, ο οποίος πέθανε πέρυσι σε ηλικία 94 ετών, έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας μετά τη δημοσίευση έρευνας από το BBC.

Η βρετανική Μητροπολιτική Αστυνομία δήλωσε ότι έχει καταγράψει 60 καταγγελίες κατά του Αλ Φαγιέντ μετά το ντοκιμαντέρ του BBC, συμπεριλαμβανομένων ισχυρισμών για βιασμό και σεξουαλική επίθεση.

Αυτές προστίθενται στις 21 γυναίκες που απευθύνθηκαν στην Αστυνομία μεταξύ 2005 και 2023 με καταγγελίες για σεξουαλικά εγκλήματα κατά του επιχειρηματία.

Τη Δευτέρα, τα Harrods δήλωσαν ότι περισσότερα από 250 άτομα συμμετέχουν στη διαδικασία διευθέτησης των αξιώσεων αποζημίωσης για την υποτιθέμενη σεξουαλική κακοποίηση του Αλ Φαγιέντ.

Η Γκασκόιν εργαζόταν στο Harrods αρχικά ως υπάλληλος στο κατάστημα, αλλά αργότερα προήχθη στη θέση των «ονείρων» της ως fashion buyer.

Αλλά κανείς στη ζωή της δεν ήξερε τι συνέβαινε – ούτε καν η μαμά και ο μπαμπάς της.

Είπε ότι η ντροπή την εμπόδισε να το πει σε κάποιον.

«Προφανώς, λάτρευα τη δουλειά μου, γιατί ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα να κάνω – αυτό ήταν το όνειρό μου», σημείωσε.

«Και, ξέρετε, μου κάνει όλα αυτά τα πράγματα.

»Και ήμουν κοντά σε ανθρώπους που γνώριζε, και ένιωθα ότι δεν μπορούσα να το πω ούτε σε αυτούς, γιατί δεν ήθελα να προκαλέσω αμηχανία και ντροπή».

Η Γκασκόιν ανησυχούσε επίσης ότι θα έχανε τη δουλειά της αν μιλούσε.

«[Ο Αλ Φαγιέντ] μου είπε ότι αν έλεγα κάτι θα έχανα τη δουλειά μου», ισχυρίστηκε.

«Έτσι φοβήθηκα πραγματικά, στα 16-17, νομίζεις ότι ξέρεις τι συμβαίνει εκείνη τη στιγμή, αλλά στην πραγματικότητα δεν ξέρεις.

»Κοιτάζω πίσω τώρα και απλώς λυπάμαι πολύ για τον 16χρονο εαυτό μου και εύχομαι να μπορούσα να τον προστατεύσω».

Η γυναίκα είπε επίσης ότι ο επιχειρηματίας έκανε υποτιμητικά σχόλια για τον πατέρα της, λόγω των προβλημάτων ψυχικής υγείας και του εθισμού του.

«Συνήθιζε να μου λέει πόσο κακός πατέρας ήταν ο πατέρας μου, επειδή συνήθιζε να μπαίνει στο κατάστημα μεθυσμένος, και να μου λέει ότι ήταν ντροπή».

Σύμφωνα με την ίδια, ο Αλ Φαγιέντ της είπε ότι θα έπρεπε να βλέπει εκείνον ως «πατρική φιγούρα» αντ’ αυτού και ένιωσε μια «ψευδή αίσθηση ασφάλειας μαζί του στην αρχή».

Η Γκασκόιν απέκτησε πρόσφατα μια κόρη και αποφάσισε ότι ήθελε να μιλήσει, αφού είδε άλλα φερόμενα ως θύματα του Αλ Φαγιέντ να βγαίνουν μπροστά.

«Θέλω να υπερασπιστώ τις γυναίκες και, ξέρετε, ελπίζω να κάνω οποιαδήποτε αλλαγή, ώστε στο μέλλον η κόρη μου να μην χρειαστεί να περάσει κάτι τέτοιο… και αυτά τα αρπακτικά να μην μπορούν να ξεφεύγουν».

Σχετικά άρθρα